Kumpis garstyčių ir medaus glajuje
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Ant bet kurio stalo puikiai iškeptas kumpis garstyčių-medaus glajuje bus populiariausias patiekalas. Todėl iš anksto pasidalinsiu, kaip teisingai pagaminti šį kumpį. Keptas kumpis – vienas labiausiai „laimėjusių“ patiekalų, kurį galima paruošti šeimos pietums ar vakarienei su draugais greičiau nei per 3 valandas. Puikiai tinka ypatingoms progoms.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kumpis1800 gramų (rūkytas)
-
Cukrus2 šaukštai
-
Medus3 šaukštai
-
Švieži čiobreliai2 vnt (šakelės)
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Gvazdikaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dideliame puode užvirinkite vandenį, įdėkite kumpį ir uždengę troškinkite pusantros valandos.
-
2. Tuo tarpu pradėkite ruošti glajų: į dubenį supilkite cukrų.
-
Reklama
-
3. Įdėkite viso grūdo garstyčių.
-
4. Tada – medus.
-
Reklama
-
5. Nuo čiobrelių šakelių nuimkite lapelius, smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį.
-
6. Galiausiai suberkite cinamoną ir išmaišykite glaistą.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išvirtą kumpį dėkite į kepimo indą ir šaukštu kumpį aptepkite puse paruošto glajaus.
-
8. Per visą kumpio gabalėlio paviršių 3 cm tarpais dėkite gvazdikėlius ir dėkite kumpį į karštą orkaitę.
-
Reklama
-
9. Po 30 minučių visą kumpio paviršių aptepkite likusiu glaistu. Įdėkite kumpį atgal į orkaitę dar 30 minučių.
-
10. Išimkite gatavą kumpį iš formos ir palikite 20 minučių pailsėti.
-
Reklama
-
11. Medaus garstyčių glazūruotą kumpį supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama