Kumpis garstyčių ir medaus glajuje

Kumpis garstyčių ir medaus glajuje

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Ant bet kurio stalo puikiai iškeptas kumpis garstyčių-medaus glajuje bus populiariausias patiekalas. Todėl iš anksto pasidalinsiu, kaip teisingai pagaminti šį kumpį. Keptas kumpis – vienas labiausiai „laimėjusių“ patiekalų, kurį galima paruošti šeimos pietums ar vakarienei su draugais greičiau nei per 3 valandas. Puikiai tinka ypatingoms progoms.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kumpis
    1800 gramų (rūkytas)
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Medus
    3 šaukštai
  • Švieži čiobreliai
    2 vnt (šakelės)
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Gvazdikas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Dideliame puode užvirinkite vandenį, įdėkite kumpį ir uždengę troškinkite pusantros valandos.
    1. Dideliame puode užvirinkite vandenį, įdėkite kumpį ir uždengę troškinkite pusantros valandos.
  • Tuo tarpu pradėkite ruošti glajų: į dubenį supilkite cukrų.
    2. Tuo tarpu pradėkite ruošti glajų: į dubenį supilkite cukrų.
  • Reklama
  • Įdėkite viso grūdo garstyčių.
    3. Įdėkite viso grūdo garstyčių.
  • Tada – medus.
    4. Tada – medus.
  • Reklama
  • Nuo čiobrelių šakelių nuimkite lapelius, smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį.
    5. Nuo čiobrelių šakelių nuimkite lapelius, smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį.
  • Galiausiai suberkite cinamoną ir išmaišykite glaistą.
    6. Galiausiai suberkite cinamoną ir išmaišykite glaistą.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išvirtą kumpį dėkite į kepimo indą ir šaukštu kumpį aptepkite puse paruošto glajaus.
    7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išvirtą kumpį dėkite į kepimo indą ir šaukštu kumpį aptepkite puse paruošto glajaus.
  • Per visą kumpio gabalėlio paviršių 3 cm tarpais dėkite gvazdikėlius ir dėkite kumpį į karštą orkaitę.
    8. Per visą kumpio gabalėlio paviršių 3 cm tarpais dėkite gvazdikėlius ir dėkite kumpį į karštą orkaitę.
  • Reklama
  • Po 30 minučių visą kumpio paviršių aptepkite likusiu glaistu. Įdėkite kumpį atgal į orkaitę dar 30 minučių.
    9. Po 30 minučių visą kumpio paviršių aptepkite likusiu glaistu. Įdėkite kumpį atgal į orkaitę dar 30 minučių.
  • Išimkite gatavą kumpį iš formos ir palikite 20 minučių pailsėti.
    10. Išimkite gatavą kumpį iš formos ir palikite 20 minučių pailsėti.
  • Reklama
  • Medaus garstyčių glazūruotą kumpį supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!
    11. Medaus garstyčių glazūruotą kumpį supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai