Kukurūzų košės užkepėlė
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Visi žino apie kukurūzų kruopų naudą, tačiau gerų receptų naudojant jas nėra tiek daug. Draugė papasakojo, kaip pasigaminti tokia kukurūzų košės užkepėlę, receptu dalinuosi su jumis. Labai mėgstu pačią košę, pagamintą iš kukurūzų kruopų, bet ilgą laiką nežinojau, ką dar galėčiau iš jos pagaminti. Taigi, kai draugė pasidalino su manimi paprastu kukurūzų košės užkepėlės receptu, labai apsidžiaugiau. Ji virė tik iš košės be jokio įdaro, bet aš į savo užkepėlę įdėjau tarkuoto obuolio ir morkų, gavosi labai skanu ir sultinga. Na, o kukurūzų košės užkepėlę galite pasigaminti namuose su bet kokiomis daržovėmis ir vaisiais, arba, kaip mano draugė, be įdaro, patiekalas vis tiek išeis puikus.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kukurūzų kruopos100 gramų
-
Virintas vanduo300 mililitrų (200 ml
-
Pienas100 mililitrų
-
Morkos30~40 gramų
-
Obuolys30 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Vanilinas1 žiupsnelis
-
Cukruspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Sviestaspagal poreikį
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia kukurūzų kruopas užpilame vandeniu (200 ml) ir paliekame 4 valandas.
-
2. Pasibaigus laikui, nupilkite vandenį ir užpilkite dribsnius šviežiu vandeniu (100 ml), puodą uždėkite ant ugnies. Virkite košę 15 minučių po užvirimo, tada į puodą supilkite 100 ml pieno. Kukurūzų košę paruošiame, jei reikia, į puodą galite įpilti dar šiek tiek vandens. Kai košė bus paruošta, nukelkite nuo ugnies ir duokite laiko atvėsti.
-
Reklama
-
3. Kol košė verda, obuolį ir morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Viską išmaišykite ir įberkite šiek tiek cukraus.
-
4. Kai košė atvės, kiaušinį įmušame į atskirą lėkštę ir plakame iki putų. Pusę kiaušinio supilkite į puodą su koše, įberkite vanilės, cukraus ir druskos pagal skonį, viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Tada imame kepimo indą, patepame sviestu ir dedame į formą pusę kukurūzų košės. Ant košės lygiu sluoksniu dėkite tarkuotą morką ir obuolį.
-
6. Morkų-obuolių įdarą apliejame likusia koše, užpilame plaktu kiaušiniu (likučiais).
-
Reklama
-
7. Formą siunčiame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 15 minučių. Kai tik užkepėlė pasidengia kvapniai aukso rudos spalvos atspalviu, užkepėlę galima ištraukti iš orkaitės ir patiekti. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama