Kriaušių želė žiemai

Kriaušių želė žiemai

3.8 (13 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kriaušės auga beveik visuose sodininkų sklypuose, šie vaisiai labai dažnai naudojami. Iš kriaušių galite pasigaminti aromatingą uogienę ar kompotą, taip pat paruošti skanią želė. Šiuo receptu noriu papasakoti, kaip pasigaminti kriaušių želė, kuri rudenį ir žiemą bus puikus skanėstas visai šeimai. Šį skanėstą galima paruošti iš bet kokios veislės kriaušių, tačiau geriausiai tinka minkštesni vaisiai, nes jie gerai verda. Taip pat noriu atkreipti dėmesį, kad šiame paprastame kriaušių želė recepte cukrų ir želatiną galite pakeisti stingdančiu cukrumi (500 gramų), tada į želė visai nereikės dėti citrinos.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1 vnt
  • Kriaušės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    500 gramų
  • Valgomoji želatina
    5 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia reikia nuplauti kriaušes ir citriną, jas nušluostyti ir paruošti likusius ingredientus. Tada nupjaukite citrinos žievelę ir su...
    1. Pirmiausia reikia nuplauti kriaušes ir citriną, jas nušluostyti ir paruošti likusius ingredientus. Tada nupjaukite citrinos žievelę ir supjaustykite citriną mažais gabalėliais.
  • Išimame kriaušių šerdį, o vaisius supjaustome gabalėliais, kartu su citrina dedame į puodą.
    2. Išimame kriaušių šerdį, o vaisius supjaustome gabalėliais, kartu su citrina dedame į puodą.
  • Reklama
  • Į puodą įpilkite cukraus ir padėkite ant silpnos ugnies.
    3. Į puodą įpilkite cukraus ir padėkite ant silpnos ugnies.
  • Kriaušę troškinkite ant silpnos ugnies 5-6 minutes, tada padidinkite ugnį iki maksimumo ir užvirinkite skystį (kriaušės turi išleisti sul...
    4. Kriaušę troškinkite ant silpnos ugnies 5-6 minutes, tada padidinkite ugnį iki maksimumo ir užvirinkite skystį (kriaušės turi išleisti sultis). Po to vėl sumažinkite ugnį iki žemiausio įmanomo lygio ir toliau troškinkite kriaušes su citrina 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  • Reklama
  • Po kurio laiko gautą masę reikia sutrinti per smulkų sietelį arba naudojant blenderį.
    5. Po kurio laiko gautą masę reikia sutrinti per smulkų sietelį arba naudojant blenderį.
  • Tada išmirkykite želatiną pagal instrukcijas ant pakuotės. Kriaušių masę vėl supilkite į puodą, supilkite išbrinkusią želatiną ir padėkit...
    6. Tada išmirkykite želatiną pagal instrukcijas ant pakuotės. Kriaušių masę vėl supilkite į puodą, supilkite išbrinkusią želatiną ir padėkite puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami masę kaitinkite, kad želatina visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Būsimą želė supilkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
  • Reklama
  • Sudedame stiklainius, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame, kol visiškai atvės.
    7. Sudedame stiklainius, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame, kol visiškai atvės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai