Kriaušių želė žiemai
3.8 (13 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kriaušės auga beveik visuose sodininkų sklypuose, šie vaisiai labai dažnai naudojami. Iš kriaušių galite pasigaminti aromatingą uogienę ar kompotą, taip pat paruošti skanią želė. Šiuo receptu noriu papasakoti, kaip pasigaminti kriaušių želė, kuri rudenį ir žiemą bus puikus skanėstas visai šeimai. Šį skanėstą galima paruošti iš bet kokios veislės kriaušių, tačiau geriausiai tinka minkštesni vaisiai, nes jie gerai verda. Taip pat noriu atkreipti dėmesį, kad šiame paprastame kriaušių želė recepte cukrų ir želatiną galite pakeisti stingdančiu cukrumi (500 gramų), tada į želė visai nereikės dėti citrinos.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Citrina1 vnt
-
Kriaušės1 kilogramas
-
Cukrus500 gramų
-
Valgomoji želatina5 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia nuplauti kriaušes ir citriną, jas nušluostyti ir paruošti likusius ingredientus. Tada nupjaukite citrinos žievelę ir supjaustykite citriną mažais gabalėliais.
-
2. Išimame kriaušių šerdį, o vaisius supjaustome gabalėliais, kartu su citrina dedame į puodą.
-
Reklama
-
3. Į puodą įpilkite cukraus ir padėkite ant silpnos ugnies.
-
4. Kriaušę troškinkite ant silpnos ugnies 5-6 minutes, tada padidinkite ugnį iki maksimumo ir užvirinkite skystį (kriaušės turi išleisti sultis). Po to vėl sumažinkite ugnį iki žemiausio įmanomo lygio ir toliau troškinkite kriaušes su citrina 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Reklama
-
5. Po kurio laiko gautą masę reikia sutrinti per smulkų sietelį arba naudojant blenderį.
-
6. Tada išmirkykite želatiną pagal instrukcijas ant pakuotės. Kriaušių masę vėl supilkite į puodą, supilkite išbrinkusią želatiną ir padėkite puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami masę kaitinkite, kad želatina visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Būsimą želė supilkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
-
Reklama
-
7. Sudedame stiklainius, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame, kol visiškai atvės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (13 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama