Kriaušių tyrė su prieskoniais

Kriaušių tyrė su prieskoniais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Neįtikėtinai aromatinga ir gardi kriaušių tyrė, kurią galima paruošti žiemai. Subtili kriaušių struktūra ir aštrus aromatas puikiai papildys arbatos gėrimą šaltais žiemos vakarais. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, jei kriaušė labai saldi, galite jo visai nedėti. Taip pat prieskonius rinkitės pagal savo skonį. Šią tyrę galima dėti į košę arba su saldžiais pyragėliais.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kriaušės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    100 gramų
  • Cinamonas
    1 vnt (lazdelė)
  • Žvaigždinis anyžius
    1 vnt (žvaigždė)
  • Gvazdikas
    1 žiupsnelis (maltas)
  • Muskatas
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus produktus. Patartina imti prinokusias ir sultingas kriaušes.
    1. Paruoškite reikiamus produktus. Patartina imti prinokusias ir sultingas kriaušes.
  • Nulupkite kriaušes, išimkite sėklas ir supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais.
    2. Nulupkite kriaušes, išimkite sėklas ir supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Perkelkite į puodą, užpilkite apie 50–100 mililitrų vandens.
    3. Perkelkite į puodą, užpilkite apie 50–100 mililitrų vandens.
  • Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol kriaušės suminkštės.
    4. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol kriaušės suminkštės.
  • Reklama
  • Į kriaušes įberkite cukraus ir prieskonių ir virkite dar 5–7 minutes.
    5. Į kriaušes įberkite cukraus ir prieskonių ir virkite dar 5–7 minutes.
  • Išimkite cinamono lazdelę ir žvaigždinį anyžių.
    6. Išimkite cinamono lazdelę ir žvaigždinį anyžių.
  • Reklama
  • Kriaušes sutrinkite į tyrę naudodami grūstuvą arba trintuvą. Padėkite ant viryklės ir virkite tyrę dar 5 minutes.
    7. Kriaušes sutrinkite į tyrę naudodami grūstuvą arba trintuvą. Padėkite ant viryklės ir virkite tyrę dar 5 minutes.
  • Kruopščiai išplaukite stiklainius su soda ir sterilizuokite juos jums patogiu būdu. Virkite dangtelius ant viryklės 10 minučių.
    8. Kruopščiai išplaukite stiklainius su soda ir sterilizuokite juos jums patogiu būdu. Virkite dangtelius ant viryklės 10 minučių.
  • Reklama
  • Pripildykite sterilizuotus stiklainius karšta kriaušių tyre ir nedelsdami užsukite.
    9. Pripildykite sterilizuotus stiklainius karšta kriaušių tyre ir nedelsdami užsukite.
  • Aromatinga kriaušių tyrė paruošta! Laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje.
    10. Aromatinga kriaušių tyrė paruošta! Laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai