Kriaušių tyrė su prieskoniais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Neįtikėtinai aromatinga ir gardi kriaušių tyrė, kurią galima paruošti žiemai. Subtili kriaušių struktūra ir aštrus aromatas puikiai papildys arbatos gėrimą šaltais žiemos vakarais. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, jei kriaušė labai saldi, galite jo visai nedėti. Taip pat prieskonius rinkitės pagal savo skonį. Šią tyrę galima dėti į košę arba su saldžiais pyragėliais.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kriaušės1 kilogramas
-
Cukrus100 gramų
-
Cinamonas1 vnt (lazdelė)
-
Žvaigždinis anyžius1 vnt (žvaigždė)
-
Gvazdikas1 žiupsnelis (maltas)
-
Muskatas1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus produktus. Patartina imti prinokusias ir sultingas kriaušes.
-
2. Nulupkite kriaušes, išimkite sėklas ir supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Perkelkite į puodą, užpilkite apie 50–100 mililitrų vandens.
-
4. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol kriaušės suminkštės.
-
Reklama
-
5. Į kriaušes įberkite cukraus ir prieskonių ir virkite dar 5–7 minutes.
-
6. Išimkite cinamono lazdelę ir žvaigždinį anyžių.
-
Reklama
-
7. Kriaušes sutrinkite į tyrę naudodami grūstuvą arba trintuvą. Padėkite ant viryklės ir virkite tyrę dar 5 minutes.
-
8. Kruopščiai išplaukite stiklainius su soda ir sterilizuokite juos jums patogiu būdu. Virkite dangtelius ant viryklės 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Pripildykite sterilizuotus stiklainius karšta kriaušių tyre ir nedelsdami užsukite.
-
10. Aromatinga kriaušių tyrė paruošta! Laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama