Kriaušės su kondensuotu pienu žiemai
4 (4 įvertinimai)
1 Porcija
50 min.
Apie receptą
Atkreipiame jūsų dėmesį į paprastą ir skanų kriaušių paruošimą. Šią tyrę galima naudoti kaip priedą prie ledų ar jogurto, taip pat vietoj uogienės blynams. Dalinamės receptu! Derliaus nuėmimui naudokite minkštus, saldžius vaisius. Tai priklauso nuo tyrės skonio. Taip pat naudokite tikrą kondensuotą pieną ir tik geros kokybės. Jei verdant kriaušes turite daug sulčių, geriau jas nusausinti, kad tyrė ateityje nepasidarytų labai skysta.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kriaušės1 kilogramas
-
Vanduo50 mililitrų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Citrinų rūgštispagal skonį
-
Kondensuotas pienas100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite kriaušes. Daržovių skustuvu nuskuskite žievę.
-
Reklama
-
3. Išimkite sėklas ir kriaušę supjaustykite 3-4 cm gabalėliais. Perkelkite į puodą su storu dugnu. Įpilkite vandens ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kai tik užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 30 minučių.
-
4. Išvirus kriaušėms gali išsiskirti daug skysčių. Jei sultys yra virš griežinėlių lygio, geriau jas nupilti. Leiskite kriaušėms šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
5. Tada sutrinkite juos trintuvu.
-
6. Į masę supilkite kondensuotą pieną, cukrų ir citrinos rūgštį. Išmaišykite. Uždėkite ant ugnies, užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Karštą tyrę supilkite į švarų, sausą stiklinį indą. Sandariai užsukite.
-
8. Apverskite stiklainį, uždenkite su antklode ir leiskite taip visiškai atvėsti. Tada laikykite vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
9. Iš nurodyto ingredientų kiekio gauti du stiklainiai po 400 mililitrų. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama