Kreminis desertas su obuoliais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Tai tradicinis angliškas desertas, gaminamas iš trijų sluoksnių: biskvito, vaisių sluoksnio ir kremo. Paaiškėjo, kad desertas gaminamas ne tik Anglijoje. Pavyzdžiui, Danijoje šis receptas buvo šiek tiek pakeistas, nors esmė liko ta pati. Siūlau išbandyti pasigaminti šį desertą. Sluoksniai bus pagaminti iš obuolių tyrės, riešutų sluoksnio ir riebios grietinėlės. Lengvas, gražus desertas, tinkantis šventei ar tiesiog kasdienai, norint pasisaldinti sau gyvenimą.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus100 gramų (50 g – tyrei, 50 g – riešutams)
-
Vanduo50 mililitrų
-
Plakta grietinėlė300 mililitrų
-
Lazdyno riešutai100 gramų
-
Obuoliai5 vnt
-
Vanilės ankštis1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą.
-
2. Tada į gabalėlius sudėkite vanilę, cukrų ir supilkite vandenį. Virkite ingredientus maišydami, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Kai obuoliai atvės, sutrinkite juos, pašalindami vanilę.
-
4. Tuo tarpu lazdyno riešutus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Po to nuimkite nuo riešutų lukštus ir sudėkite į keptuvę. Lazdyno riešutus ir cukrų pakaitinkite, kol susidarys minkšta karamelė.
-
6. Lazdyno riešutus susmulkinkite į trupinius maišytuvu.
-
Reklama
-
7. Desertą išdėliokite sluoksniais: tyrę, riešutus, grietinėlę ir vėl ta pačia tvarka. Desertą papuoškite lazdyno riešutais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama