Kreminis desertas su obuoliais

Kreminis desertas su obuoliais

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Tai tradicinis angliškas desertas, gaminamas iš trijų sluoksnių: biskvito, vaisių sluoksnio ir kremo. Paaiškėjo, kad desertas gaminamas ne tik Anglijoje. Pavyzdžiui, Danijoje šis receptas buvo šiek tiek pakeistas, nors esmė liko ta pati. Siūlau išbandyti pasigaminti šį desertą. Sluoksniai bus pagaminti iš obuolių tyrės, riešutų sluoksnio ir riebios grietinėlės. Lengvas, gražus desertas, tinkantis šventei ar tiesiog kasdienai, norint pasisaldinti sau gyvenimą.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    100 gramų (50 g – tyrei, 50 g – riešutams)
  • Vanduo
    50 mililitrų
  • Plakta grietinėlė
    300 mililitrų
  • Lazdyno riešutai
    100 gramų
  • Obuoliai
    5 vnt
  • Vanilės ankštis
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą.
    1. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą.
  • Tada į gabalėlius sudėkite vanilę, cukrų ir supilkite vandenį. Virkite ingredientus maišydami, kol suminkštės.
    2. Tada į gabalėlius sudėkite vanilę, cukrų ir supilkite vandenį. Virkite ingredientus maišydami, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Kai obuoliai atvės, sutrinkite juos, pašalindami vanilę.
    3. Kai obuoliai atvės, sutrinkite juos, pašalindami vanilę.
  • Tuo tarpu lazdyno riešutus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 10 minučių.
    4. Tuo tarpu lazdyno riešutus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 10 minučių.
  • Reklama
  • Po to nuimkite nuo riešutų lukštus ir sudėkite į keptuvę. Lazdyno riešutus ir cukrų pakaitinkite, kol susidarys minkšta karamelė.
    5. Po to nuimkite nuo riešutų lukštus ir sudėkite į keptuvę. Lazdyno riešutus ir cukrų pakaitinkite, kol susidarys minkšta karamelė.
  • Lazdyno riešutus susmulkinkite į trupinius maišytuvu.
    6. Lazdyno riešutus susmulkinkite į trupinius maišytuvu.
  • Reklama
  • Desertą išdėliokite sluoksniais: tyrę, riešutus, grietinėlę ir vėl ta pačia tvarka. Desertą papuoškite lazdyno riešutais. Skanaus!
    7. Desertą išdėliokite sluoksniais: tyrę, riešutus, grietinėlę ir vėl ta pačia tvarka. Desertą papuoškite lazdyno riešutais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai