Kreminiai avokadų ledai
5 (1 įvertinimai)
8
Porcijos
6 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Avokadų esame įpratę dėti į salotas, gaminti užtepėles ar kokteilius. Tačiau iš jo galima pagaminti nuostabius šilko tekstūros ir riešutinio poskonio ledus. Tokie ledai neužima daug laiko ir jiems nereikia specialaus maišymo. Galutinis ledų skonis priklausys nuo avokado veislės ir brandos. Avokadas turi būti gerai subrendęs, bet be gedimo požymių. Jei ledus dėsite į dėžutes, tada po 2-3 valandų jie jau sukietės, bet išliks minkšti. Tačiau po šešių valandų jie visiškai sukietės. Jei tai darysite formomis, tai užtruks mažiau laiko. Patiekiant ledus galima papildyti baltuoju šokoladu ir riešutais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinėlė 33%250 mililitrų
-
Kondensuotas pienas60 gramų
-
Avokadas1 vnt (didelis)
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Avokadą gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą sutrinkite iki vientisos tyrės.
-
3. Supilkite kondensuotą pieną į avokadų tyrę ir išplakite.
-
4. Šaltą grietinėlę išplakti iki purios masės ir supilti į dubenį su avokadu ir kondensuotu pienu. Viską švelniai išmaišykite iki vientisos masės.
-
5. Išimkite dubenį su mase arba sudėkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį, kol sustings.