Kotletai Mėgėjų
5 (1 įvertinimai)
								8  Porcijos
						
								2 val.
						Apie receptą
Kotletai – tradicinis patiekalas, kurį moka gaminti kiekviena šeimininkė. Bet jie visi yra skirtingi! Kaip gaminti kotletus "Mėgėjų"? Pagal GOST receptą. Tai skanu ir sultinga. Išduosiu savo paslaptį: visi produktai pagal receptą turi būti sumalti. Tačiau nedarykite to vienu metu, geriau praleiskite viską iš eilės ir tik tada sumaišykite. Jautieną geriau vartoti riebesnę, į ją galima įdėti šiek tiek maltos kiaulienos. Taigi kotletai bus sultingesni.
Paskirtis: Vakarienės receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# MėsaReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Malta mėsa750 gramų (jautiena)
 - 
													Svogūnai170 gramų
 - 
													Česnakai10 gramų
 - 
													Kiaušiniai2 vnt
 - 
													Balta duona110 gramų
 - 
													Vanduo90 gramų
 - 
													Druska, pipiraipagal skonį
 - 
													Džiūvėsėliai100 gramų
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite peiliu arba susmulkinkite trintuvu. Įmuškite 2 kiaušinius. - 
                                                    
2. Baltą duoną užpilkite vandeniu, palaukite, kol susigers. Blenderiu (arba mėsmale) susmulkinkite duoną į faršą. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Duoną sumaišykite su svogūnu ir kiaušiniu, druska ir pipirais. Galite pridėti žiupsnelį muskato riešuto ar itališkų žolelių. - 
                                                    
4. Viską sumaišykite su malta mėsa, iš pradžių sumaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Kaip ir bet kurią kitą kotletams skirtą maltą mėsą, ją reikia išmušti. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Rankomis suformuokite kotletą, apvoliokite džiūvėsėliuose. Suteikite smailią formą, bet neperkelkite iš rankų į rankas, o švelniai paspauskite tarp delnų. - 
                                                    
6. Kad kepdami kotletai nesuirtų, leiskite jiems 10 minučių pagulėti ant pjaustymo lentos. Labai gerai įkaitiname keptuvę, bet kotletus reikia kepti ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Kotletai paruošti. Puikus garnyras prie kotletų – švelni bulvių košė. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















