Kotletai Mėgėjų
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kotletai – tradicinis patiekalas, kurį moka gaminti kiekviena šeimininkė. Bet jie visi yra skirtingi! Kaip gaminti kotletus "Mėgėjų"? Pagal GOST receptą. Tai skanu ir sultinga. Išduosiu savo paslaptį: visi produktai pagal receptą turi būti sumalti. Tačiau nedarykite to vienu metu, geriau praleiskite viską iš eilės ir tik tada sumaišykite. Jautieną geriau vartoti riebesnę, į ją galima įdėti šiek tiek maltos kiaulienos. Taigi kotletai bus sultingesni.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa750 gramų (jautiena)
-
Svogūnai170 gramų
-
Česnakai10 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Balta duona110 gramų
-
Vanduo90 gramų
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Džiūvėsėliai100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite peiliu arba susmulkinkite trintuvu. Įmuškite 2 kiaušinius.
-
2. Baltą duoną užpilkite vandeniu, palaukite, kol susigers. Blenderiu (arba mėsmale) susmulkinkite duoną į faršą.
-
Reklama
-
3. Duoną sumaišykite su svogūnu ir kiaušiniu, druska ir pipirais. Galite pridėti žiupsnelį muskato riešuto ar itališkų žolelių.
-
4. Viską sumaišykite su malta mėsa, iš pradžių sumaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Kaip ir bet kurią kitą kotletams skirtą maltą mėsą, ją reikia išmušti.
-
Reklama
-
5. Rankomis suformuokite kotletą, apvoliokite džiūvėsėliuose. Suteikite smailią formą, bet neperkelkite iš rankų į rankas, o švelniai paspauskite tarp delnų.
-
6. Kad kepdami kotletai nesuirtų, leiskite jiems 10 minučių pagulėti ant pjaustymo lentos. Labai gerai įkaitiname keptuvę, bet kotletus reikia kepti ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Kotletai paruošti. Puikus garnyras prie kotletų – švelni bulvių košė. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama