Kotletai Mėgėjų

Kotletai Mėgėjų

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kotletai – tradicinis patiekalas, kurį moka gaminti kiekviena šeimininkė. Bet jie visi yra skirtingi! Kaip gaminti kotletus "Mėgėjų"? Pagal GOST receptą. Tai skanu ir sultinga. Išduosiu savo paslaptį: visi produktai pagal receptą turi būti sumalti. Tačiau nedarykite to vienu metu, geriau praleiskite viską iš eilės ir tik tada sumaišykite. Jautieną geriau vartoti riebesnę, į ją galima įdėti šiek tiek maltos kiaulienos. Taigi kotletai bus sultingesni.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    750 gramų (jautiena)
  • Svogūnai
    170 gramų
  • Česnakai
    10 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Balta duona
    110 gramų
  • Vanduo
    90 gramų
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite peiliu arba susmulkinkite trintuvu. Įmuškite 2 kiaušinius.
    1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite peiliu arba susmulkinkite trintuvu. Įmuškite 2 kiaušinius.
  • Baltą duoną užpilkite vandeniu, palaukite, kol susigers. Blenderiu (arba mėsmale) susmulkinkite duoną į faršą.
    2. Baltą duoną užpilkite vandeniu, palaukite, kol susigers. Blenderiu (arba mėsmale) susmulkinkite duoną į faršą.
  • Reklama
  • Duoną sumaišykite su svogūnu ir kiaušiniu, druska ir pipirais. Galite pridėti žiupsnelį muskato riešuto ar itališkų žolelių.
    3. Duoną sumaišykite su svogūnu ir kiaušiniu, druska ir pipirais. Galite pridėti žiupsnelį muskato riešuto ar itališkų žolelių.
  • Viską sumaišykite su malta mėsa, iš pradžių sumaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Kaip ir bet kurią kitą kotletams skirtą maltą mėsą, j...
    4. Viską sumaišykite su malta mėsa, iš pradžių sumaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Kaip ir bet kurią kitą kotletams skirtą maltą mėsą, ją reikia išmušti.
  • Reklama
  • Rankomis suformuokite kotletą, apvoliokite džiūvėsėliuose. Suteikite smailią formą, bet neperkelkite iš rankų į rankas, o švelniai paspau...
    5. Rankomis suformuokite kotletą, apvoliokite džiūvėsėliuose. Suteikite smailią formą, bet neperkelkite iš rankų į rankas, o švelniai paspauskite tarp delnų.
  • Kad kepdami kotletai nesuirtų, leiskite jiems 10 minučių pagulėti ant pjaustymo lentos. Labai gerai įkaitiname keptuvę, bet kotletus reik...
    6. Kad kepdami kotletai nesuirtų, leiskite jiems 10 minučių pagulėti ant pjaustymo lentos. Labai gerai įkaitiname keptuvę, bet kotletus reikia kepti ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Kotletai paruošti. Puikus garnyras prie kotletų – švelni bulvių košė. Gero apetito!
    7. Kotletai paruošti. Puikus garnyras prie kotletų – švelni bulvių košė. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai