Kotletai su putpelių kiaušiniais

Kotletai su putpelių kiaušiniais

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Net paprastus kotletus gali būti labai įdomu patiekti ant stalo. Šie įdaryti kotletai atrodo kaip paukščių lizdai. Šie kotletai labai gražiai atrodo ant stalo. Patiekalas patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Jei gaminate mažus kotletus, tuomet į jį galite įdėti vieną kiaušinį. Galite pasiimti bet kokį sūrį, bet jis turėtų gerai ištirpti. Jei norite, į maltą mėsą galite pridėti mėgstamų prieskonių ar žolelių.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Maltos kiaulienos
    500 gramų
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Vanduo
    40 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Duonos trupiniai
    2 šaukštai
  • Putpelių kiaušiniai
    10 vienetų
  • Vištos kiaušiniai
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Batonas
    40 gramų
  • Sūris
    50 gramų (kietas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia šiems kotletams pagaminti.
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia šiems kotletams pagaminti.
  • Susmulkinkite batoną į dubenį ir užpilkite vandeniu. Palikite 5 minutes, kad išbrinktų.
    2. Susmulkinkite batoną į dubenį ir užpilkite vandeniu. Palikite 5 minutes, kad išbrinktų.
  • Reklama
  • Česnaką nulupkite, supjaustykite ir suberkite į  dubenį prie batono.
    3. Česnaką nulupkite, supjaustykite ir suberkite į dubenį prie batono.
  • Svogūnus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į batono ir česnako dubenį. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
    4. Svogūnus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į batono ir česnako dubenį. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Faršą suberkite į dubenį ir suberkite trinta batono, svogūnų ir česnako masę.
    5. Faršą suberkite į dubenį ir suberkite trinta batono, svogūnų ir česnako masę.
  • Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų.
    6. Į dubenį įmuškite vištos kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Viską gerai išmaišykite.
    7. Viską gerai išmaišykite.
  • Padalinkite masę į lygias dalis ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    8. Padalinkite masę į lygias dalis ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Reklama
  • Naudodami sausą stiklinę, padarykite įdubimus ir prispauskite kraštus prie stiklinės, padarydami tarsi lizdus.
    9. Naudodami sausą stiklinę, padarykite įdubimus ir prispauskite kraštus prie stiklinės, padarydami tarsi lizdus.
  • Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
    10. Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Sūrį supjaustykite griežinėliais pagal paruoštų lizdų skaičių. Išimkite iš orkaitės kepimo skardą ir sudėkite sūrį.
    11. Sūrį supjaustykite griežinėliais pagal paruoštų lizdų skaičių. Išimkite iš orkaitės kepimo skardą ir sudėkite sūrį.
  • Ant sūrio įkulkite putpelių kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos. Mano lizdai gavosi dideli, todėl kūliau po du putpelių kiaušinius.
    12. Ant sūrio įkulkite putpelių kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos. Mano lizdai gavosi dideli, todėl kūliau po du putpelių kiaušinius.
  • Vėl įdėkite į orkaitę ir kepkite 10-20 minučių, priklausomai nuo pageidaujamos kiaušinių konsistencijos. Praejus laikui nedelsdami patiek...
    13. Vėl įdėkite į orkaitę ir kepkite 10-20 minučių, priklausomai nuo pageidaujamos kiaušinių konsistencijos. Praejus laikui nedelsdami patiekite patiekalą prie stalo.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai