Koldūnai su bulvėmis ir grybais
5 (2 įvertinimai)
								3  Porcijos
						
								55 min.
						Apie receptą
Koldūnai su bulvėmis ir grybais – nepaprastai skanus patiekalas. O jei į patiekalą įdėsite keptų svogūnų ir grietinės, skanesnės vakarienės ar pietų nerasite! Koldūnai su bulvėmis ir grybais – labai paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti per valandą. Šis receptas padės išmokti lengvai ir greitai pasigaminti koldūnų namuose.
Paskirtis: Pietų receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Miltai / 
					# DaržovėsReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Miltai2.5 stiklinės
 - 
													Sviestas1.5 šaukšto
 - 
													Grietinė 30%2 šaukštai
 - 
													Karštas vanduo1 stiklinė
 - 
													Druska0.5 arbatinio šaukštelio
 - 
													Bulvės500 gramų
 - 
													Grybai300 gramų
 - 
													Žalumynaipagal skonį
 - 
													Druska, pipirai, lauro lapaspagal skonį
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, sviestą, grietinę, užpilkite stikline karšto vandens ir užminkykite tešlą. - 
                                                    
2. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis, kol taps elastinga. Tada leiskite tešlai pailsėti apie 10-15 minučių, uždengę plėvele ar rankšluosčiu. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Išvirkite bulves. Padarykite bulvių košę, įberkite druskos ir pipirų. - 
                                                    
4. Vidutiniais gabalėliais supjaustytus grybus pakepinkite keptuvėje ant stiprios ugnies. Suberkite žalumynus ir sumaišykite su bulvėmis. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Tada tešlą iškočiokite į 10 cm pločio stačiakampį ir išdėliokite įdaro rutuliukus. - 
                                                    
6. Rutuliukai formuojami naudojant du šaukštus. Kamuoliukai turi būti išdėstyti maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir užlenkite, uždenkite įdarą. - 
                                                    
8. Naudodami stiklinę išpjaukite kukulius. Koldūnus sudėkite į indą ir šaldykite, kol gaminsite kitą partiją. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Šie koldūnai verdami kaip įprasta – mesti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti dar tris minutes, kai iškyla į paviršių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















