Koldūnai su bulvėmis ir grybais
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Koldūnai su bulvėmis ir grybais – nepaprastai skanus patiekalas. O jei į patiekalą įdėsite keptų svogūnų ir grietinės, skanesnės vakarienės ar pietų nerasite! Koldūnai su bulvėmis ir grybais – labai paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti per valandą. Šis receptas padės išmokti lengvai ir greitai pasigaminti koldūnų namuose.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai2.5 stiklinės
-
Sviestas1.5 šaukšto
-
Grietinė 30%2 šaukštai
-
Karštas vanduo1 stiklinė
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Bulvės500 gramų
-
Grybai300 gramų
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druska, pipirai, lauro lapaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, sviestą, grietinę, užpilkite stikline karšto vandens ir užminkykite tešlą.
-
2. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis, kol taps elastinga. Tada leiskite tešlai pailsėti apie 10-15 minučių, uždengę plėvele ar rankšluosčiu.
-
Reklama
-
3. Išvirkite bulves. Padarykite bulvių košę, įberkite druskos ir pipirų.
-
4. Vidutiniais gabalėliais supjaustytus grybus pakepinkite keptuvėje ant stiprios ugnies. Suberkite žalumynus ir sumaišykite su bulvėmis.
-
Reklama
-
5. Tada tešlą iškočiokite į 10 cm pločio stačiakampį ir išdėliokite įdaro rutuliukus.
-
6. Rutuliukai formuojami naudojant du šaukštus. Kamuoliukai turi būti išdėstyti maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito.
-
Reklama
-
7. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir užlenkite, uždenkite įdarą.
-
8. Naudodami stiklinę išpjaukite kukulius. Koldūnus sudėkite į indą ir šaldykite, kol gaminsite kitą partiją.
-
Reklama
-
9. Šie koldūnai verdami kaip įprasta – mesti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti dar tris minutes, kai iškyla į paviršių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama