Koldūnai su bulvėmis ir grybais

Koldūnai su bulvėmis ir grybais

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Koldūnai su bulvėmis ir grybais – nepaprastai skanus patiekalas. O jei į patiekalą įdėsite keptų svogūnų ir grietinės, skanesnės vakarienės ar pietų nerasite! Koldūnai su bulvėmis ir grybais – labai paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti per valandą. Šis receptas padės išmokti lengvai ir greitai pasigaminti koldūnų namuose.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    2.5 stiklinės
  • Sviestas
    1.5 šaukšto
  • Grietinė 30%
    2 šaukštai
  • Karštas vanduo
    1 stiklinė
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Bulvės
    500 gramų
  • Grybai
    300 gramų
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Druska, pipirai, lauro lapas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, sviestą, grietinę, užpilkite stikline karšto vandens ir užminkykite tešlą.
    1. Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, sviestą, grietinę, užpilkite stikline karšto vandens ir užminkykite tešlą.
  • Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis, kol taps elastinga. Tada leiskite tešlai pailsėti apie 10-15 minučių, už...
    2. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis, kol taps elastinga. Tada leiskite tešlai pailsėti apie 10-15 minučių, uždengę plėvele ar rankšluosčiu.
  • Reklama
  • Išvirkite bulves. Padarykite bulvių košę, įberkite druskos ir pipirų.
    3. Išvirkite bulves. Padarykite bulvių košę, įberkite druskos ir pipirų.
  • Vidutiniais gabalėliais supjaustytus grybus pakepinkite keptuvėje ant stiprios ugnies. Suberkite žalumynus ir sumaišykite su bulvėmis.
    4. Vidutiniais gabalėliais supjaustytus grybus pakepinkite keptuvėje ant stiprios ugnies. Suberkite žalumynus ir sumaišykite su bulvėmis.
  • Reklama
  • Tada tešlą iškočiokite į 10 cm pločio stačiakampį ir išdėliokite įdaro rutuliukus.
    5. Tada tešlą iškočiokite į 10 cm pločio stačiakampį ir išdėliokite įdaro rutuliukus.
  • Rutuliukai formuojami naudojant du šaukštus. Kamuoliukai turi būti išdėstyti maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito.
    6. Rutuliukai formuojami naudojant du šaukštus. Kamuoliukai turi būti išdėstyti maždaug 5 cm atstumu vienas nuo kito.
  • Reklama
  • Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir užlenkite, uždenkite įdarą.
    7. Tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir užlenkite, uždenkite įdarą.
  • Naudodami stiklinę išpjaukite kukulius. Koldūnus sudėkite į indą ir šaldykite, kol gaminsite kitą partiją.
    8. Naudodami stiklinę išpjaukite kukulius. Koldūnus sudėkite į indą ir šaldykite, kol gaminsite kitą partiją.
  • Reklama
  • Šie koldūnai verdami kaip įprasta – mesti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti dar tris minutes, kai iškyla į paviršių.
    9. Šie koldūnai verdami kaip įprasta – mesti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti dar tris minutes, kai iškyla į paviršių.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai