Klasikinis Marinara padažas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Marinara yra tradicinis itališkas pomidorų padažas. Galite paruošti iš šviežių pomidorų, tankių, mėsingų veislių. Žiemą pomidorai savo sultyse yra puikus pasirinkimas. Padažui galite naudoti šviežią arba džiovintą baziliką. Kaip papildomus prieskonius galima dėti raudonėlio ar čiobrelio. Jie suteiks papildomo aromato.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Bazilikaspagal skonį (švieži arba džiovinti)
-
Druskapagal skonį
-
Malti pipiraipagal skonį
-
Lauro lapas1 vnt
-
Pomidorai savo sultyse500 gramų
-
Alyvuogių aliejus20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Padažui paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Svogūną nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
3. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite susmulkintą svogūną. Kepkite maišydami 1-2 minutes. Jis taps minkštesnis ir skaidresnis.
-
4. Tada sudėkite pomidorus savo sultyse į keptuvę. Galite tiesiog sutrinti juos šakute arba susmulkinti blenderiu. Sumaišykite kartu su svogūnais.
-
Reklama
-
5. Nedelsdami per spaudą įmeskite porą česnako skiltelių į keptuvę. Įberkite druskos, prieskonių ir džiovinto baziliko. Pridėti lauro lapą.
-
6. Viską užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Per tą laiką skysčio perteklius iš padažo išgaruos ir jis taps tirštesnis. Priklausomai nuo gaminimo trukmės, kaip orientyrą naudokite padažo tirštumą.
-
Reklama
-
7. Paruoštą padažą galima sudėti į sterilius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje. Norėdami patiekti, supilkite padažą į padažinę ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama