Klasikinis Marinara padažas

Klasikinis Marinara padažas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Marinara yra tradicinis itališkas pomidorų padažas. Galite paruošti iš šviežių pomidorų, tankių, mėsingų veislių. Žiemą pomidorai savo sultyse yra puikus pasirinkimas. Padažui galite naudoti šviežią arba džiovintą baziliką. Kaip papildomus prieskonius galima dėti raudonėlio ar čiobrelio. Jie suteiks papildomo aromato.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Bazilikas
    pagal skonį (švieži arba džiovinti)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Pomidorai savo sultyse
    500 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Padažui paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Padažui paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Svogūną nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
    2. Svogūną nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite susmulkintą svogūną. Kepkite maišydami 1-2 minutes. Jis taps minkšte...
    3. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite susmulkintą svogūną. Kepkite maišydami 1-2 minutes. Jis taps minkštesnis ir skaidresnis.
  • Tada sudėkite pomidorus savo sultyse į keptuvę. Galite tiesiog sutrinti juos šakute arba susmulkinti blenderiu. Sumaišykite kartu su svog...
    4. Tada sudėkite pomidorus savo sultyse į keptuvę. Galite tiesiog sutrinti juos šakute arba susmulkinti blenderiu. Sumaišykite kartu su svogūnais.
  • Reklama
  • Nedelsdami per spaudą įmeskite porą česnako skiltelių į keptuvę. Įberkite druskos, prieskonių ir džiovinto baziliko. Pridėti lauro lapą.
    5. Nedelsdami per spaudą įmeskite porą česnako skiltelių į keptuvę. Įberkite druskos, prieskonių ir džiovinto baziliko. Pridėti lauro lapą.
  • Viską užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Per tą laiką skysčio perteklius iš padažo išgaruos ir jis taps tirštesni...
    6. Viską užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Per tą laiką skysčio perteklius iš padažo išgaruos ir jis taps tirštesnis. Priklausomai nuo gaminimo trukmės, kaip orientyrą naudokite padažo tirštumą.
  • Reklama
  • Paruoštą padažą galima sudėti į sterilius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje. Norėdami patiekti, supilkite padažą į padažinę ir patie...
    7. Paruoštą padažą galima sudėti į sterilius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje. Norėdami patiekti, supilkite padažą į padažinę ir patiekite.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai