Klasikiniai rauginti kopūstai

Klasikiniai rauginti kopūstai

3 (2 įvertinimai)

5-6 Porcijos
76 val.

Apie receptą

Noriu jums pasiūlyti paprastą klasikinį raugintų kopūstų gaminimo receptą, kaip tai darė mūsų močiutės ir mamos. Gaminimas neužims daug laiko, o gausime skanias ir sveikas vitaminų salotas. Rauginti kopūstai pagal klasikinį receptą visada yra geras užkandis, salotos ar pyragų įdaras. Jums reikės kopūstų, morkų, druskos ir cukraus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltieji kopūstai
    1 kilogramas
  • Morkos
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Cukrus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kad kopūstas būtų skanus, reikia atidžiai parinkti kopūsto galvą. Jis turėtų būti baltas, saldus. Yra veislių su kartumu, jos netinka fer...
    1. Kad kopūstas būtų skanus, reikia atidžiai parinkti kopūsto galvą. Jis turėtų būti baltas, saldus. Yra veislių su kartumu, jos netinka fermentacijai. Kopūstą nuplaukite ir nuimkite viršutinius lapus. Nulupkite morkas.
  • Aštriu peiliu arba smulkintuvu susmulkinkite kopūstą.
    2. Aštriu peiliu arba smulkintuvu susmulkinkite kopūstą.
  • Reklama
  • Į jį suberkite smulkiai pjaustytas morkas.
    3. Į jį suberkite smulkiai pjaustytas morkas.
  • Druskos pagal skonį, įberkite porą žiupsnelių cukraus, kad geriau fermentuotųsi. Gerai išmaišyti.
    4. Druskos pagal skonį, įberkite porą žiupsnelių cukraus, kad geriau fermentuotųsi. Gerai išmaišyti.
  • Reklama
  • Paimkite litrinį stiklainį, kopūstą labai stipriai suspauskite. Paspauskite rankomis, kad išsiskyrusios sultys išeitų ant kopūsto viršaus...
    5. Paimkite litrinį stiklainį, kopūstą labai stipriai suspauskite. Paspauskite rankomis, kad išsiskyrusios sultys išeitų ant kopūsto viršaus. Uždenkite lėkšte, bet ne sandariu dangčiu, kopūstas turi kvėpuoti. Padėkite stiklainį ant lėkštės, tik tuo atveju, jei stiklainis labai pilnas, sultys gali nutekėti. Ir palaikykite šiltai porą dienų.
  • Patikrinkite kopūstų pasirengimą pagal skonį. Rauginti kopūstai dažniausiai patiekiami su svogūnais ir augaliniu aliejumi.
    6. Patikrinkite kopūstų pasirengimą pagal skonį. Rauginti kopūstai dažniausiai patiekiami su svogūnais ir augaliniu aliejumi.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai