Klasikiniai barščiai su česnaku
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Šiandien ruošiame klasikinius barščius su česnakais – jie nepaprastai skanūs ir labai sotūs. Barščiai, ir net su mėsa, su kvapniu užpilu – tobula vakarienė visai šeimai! Žinoma, receptui renkamės pačias šviežiausias daržoves, būtinai pasiimkite saldžiąsias paprikas ir skanų pomidorą. Galite naudoti bet kokią mėsą, aš turiu kiaulienos su kaulais. Paruoštus barščius galite patiekti su grietine, juodos duonos rieke, krienais ir šonine. Kiekviena šeimininkė turi savo firminį barščių receptą, bet aš siūlau savo variantą, tikiu, kad patiks!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo2,2 litro
-
Pomidoras1 vnt
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Bulvės3~4 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Burokėliai1 vnt
-
Saldžiosios paprikos1 vnt
-
Kopūstai250 gramų
-
Kiauliena400~500 gramų
-
Česnakai15 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Lauro lapaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Paruoškite puodą, į jį įdėkite mėsos gabalėlį, vieną nuluptą svogūną ir morkas. Į keptuvę supilkite šiltą vandenį, uždėkite ant ugnies, virkite 60-70 minučių nuo užvirimo momento, būtinai pašalinkite putas.
-
Reklama
-
3. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Bulves perkelkite į paruoštą sultinį. Morkas ir svogūnus jau galima išimti, tegul mėsa dar verda. Bulves virkite sultinyje 20 minučių.
-
4. Paruoškite daržoves – nulupkite morkas, svogūnus ir burokėlius. Svogūną supjaustykite kubeliais, burokėlius ir morkas sutarkuokite.
-
Reklama
-
5. Susmulkintą saldžiąją papriką perkelkite į maišytuvą, sudėkite pomidorą ir pomidorų pastą.
-
6. Viską sumalkite dideliu greičiu.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, 5-7 minutes pakepinkite morkas, svogūnus ir burokėlius, retkarčiais pamaišydami. Įdėkite šiek tiek cukraus.
-
8. Supilkite padažą iš maišytuvo į daržoves, troškinkite 10 minučių po dangčiu.
-
Reklama
-
9. Tuo tarpu susmulkinkite kopūstą.
-
10. Išimkite mėsą iš puodo, stambiai supjaustykite ir grąžinkite į puodą. Nulupkite česnaką, perspauskite spaudą ir sudėkite į puodą kartu su padažu ir kopūstais.
-
Reklama
-
11. Pagardinkite barščius prieskoniais, įdėkite lauro lapelį. Virkite barščius 10 minučių, tada patiekite.
-
12. Skanaus!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama