Klasikinė lazanija su malta mėsa

Klasikinė lazanija su malta mėsa

5 (2 įvertinimai)

6-8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ar jums patinka itališka virtuvė? Tuomet tikrai turėtumėte žinoti, kaip gaminti klasikinę lazaniją su malta mėsa. Tai paprastas vieno garsiausių pasaulyje sočiųjų mėsos patiekalų receptas. Į bešamelio padažą įdėkite druskos pagal skonį. Taip pat puikiai dera su malta saldžiąja paprika. Jei padažas per tirštas, drąsiai įpilkite pieno. Parmezaną pabarstymui galima pakeisti absoliučiai bet kokiu kietu ar vidutinio kietumo sūriu. Atidžiai perskaitykite instrukcijas ant lazanijos lakštų pakuotės. Kai kuriais atvejais lakštų nereikia mirkyti, kai kuriais – virti, o kartais užtenka kelias minutes užpilti verdančiu vandeniu.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta jautiena
    600 gramų
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Lakštai lazanijai
    10 vnt
  • Sviestas
    50 gramų
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Pienas
    600 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    5 šaukštai
  • Pomidorų pasta
    2 šaukštai
  • Parmezanas
    50 gramų
  • Bazilikas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ten sudėkite maltą mėsą su svogūnais. Šiuos ingredientus...
    1. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ten sudėkite maltą mėsą su svogūnais. Šiuos ingredientus patroškinkite apie 5 minutes, tada pagardinkite druska ir pagal skonį įberkite baziliko bei pipirų.
  • Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, nuimkite nuo jų odelę, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite česnaką,...
    2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, nuimkite nuo jų odelę, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite česnaką, sudėkite į trintuvą kartu su pomidorais ir viską sutrinkite. Sudėkite ingredientus į vienalytę masę ir supilkite į keptuvę prie maltos mėsos. Viską uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
  • Reklama
  • Norėdami paruošti Bešamelio padažą, puode ištirpinkite sviestą ir palaipsniui supilkite miltus, pakepinkite. Palaipsniui į miltus pilkite...
    3. Norėdami paruošti Bešamelio padažą, puode ištirpinkite sviestą ir palaipsniui supilkite miltus, pakepinkite. Palaipsniui į miltus pilkite pieną, nuolat maišydami. Padažą troškinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nepamirškite maišyti.
  • Lazanijos indą sutepkite augaliniu aliejumi, dugną užpildykite Bešamelio padažu. Lazanijos lakštus pradėkite dėti ant dugno. Jei to reiki...
    4. Lazanijos indą sutepkite augaliniu aliejumi, dugną užpildykite Bešamelio padažu. Lazanijos lakštus pradėkite dėti ant dugno. Jei to reikia pagal instrukcijas ant pakuotės, iš anksto užplikykite verdančiu vandeniu. Ant pirmojo lakštų sluoksnio dėkite pusę faršo, užpilkite pusę padažo.
  • Reklama
  • Pakartokite sluoksnį taip pat, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu, lazaniją pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Vidutiniškai kepimo la...
    5. Pakartokite sluoksnį taip pat, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu, lazaniją pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Vidutiniškai kepimo laikas trunka apie pusvalandį. Paruošta lazanija turėtų įgauti skanią auksinę plutą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai