Klasikinė lazanija su malta mėsa
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Ar jums patinka itališka virtuvė? Tuomet tikrai turėtumėte žinoti, kaip gaminti klasikinę lazaniją su malta mėsa. Tai paprastas vieno garsiausių pasaulyje sočiųjų mėsos patiekalų receptas. Į bešamelio padažą įdėkite druskos pagal skonį. Taip pat puikiai dera su malta saldžiąja paprika. Jei padažas per tirštas, drąsiai įpilkite pieno. Parmezaną pabarstymui galima pakeisti absoliučiai bet kokiu kietu ar vidutinio kietumo sūriu. Atidžiai perskaitykite instrukcijas ant lazanijos lakštų pakuotės. Kai kuriais atvejais lakštų nereikia mirkyti, kai kuriais – virti, o kartais užtenka kelias minutes užpilti verdančiu vandeniu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta jautiena600 gramų
-
Pomidorai3 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Lakštai lazanijai10 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Česnakai3 skiltelės
-
Pienas600 mililitrų
-
Kvietiniai miltai5 šaukštai
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Parmezanas50 gramų
-
Bazilikas1 arbatinis šaukštelis
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ten sudėkite maltą mėsą su svogūnais. Šiuos ingredientus patroškinkite apie 5 minutes, tada pagardinkite druska ir pagal skonį įberkite baziliko bei pipirų.
-
2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, nuimkite nuo jų odelę, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite česnaką, sudėkite į trintuvą kartu su pomidorais ir viską sutrinkite. Sudėkite ingredientus į vienalytę masę ir supilkite į keptuvę prie maltos mėsos. Viską uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Norėdami paruošti Bešamelio padažą, puode ištirpinkite sviestą ir palaipsniui supilkite miltus, pakepinkite. Palaipsniui į miltus pilkite pieną, nuolat maišydami. Padažą troškinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nepamirškite maišyti.
-
4. Lazanijos indą sutepkite augaliniu aliejumi, dugną užpildykite Bešamelio padažu. Lazanijos lakštus pradėkite dėti ant dugno. Jei to reikia pagal instrukcijas ant pakuotės, iš anksto užplikykite verdančiu vandeniu. Ant pirmojo lakštų sluoksnio dėkite pusę faršo, užpilkite pusę padažo.
-
Reklama
-
5. Pakartokite sluoksnį taip pat, ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu, lazaniją pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Vidutiniškai kepimo laikas trunka apie pusvalandį. Paruošta lazanija turėtų įgauti skanią auksinę plutą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama