Kiaulienos suktinukas orkaitėje rankovėje

Kiaulienos suktinukas orkaitėje rankovėje

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
7 val.

Apie receptą

Su tokiu kiaulienos vyniotiniu galėsite ne tik pavaišinti visą šeimą, bet ir patiekti ant šventinio stalo. Ant stalo atrodo labai įspūdingai, be vargo pasigaminsite. Ritiniui galite naudoti absoliučiai bet kokį kiaulienos gabalėlį, bet geriausiai tinka kaklas. Žolelių ir prieskonių galima rinktis pagal jūsų skonį ir pageidavimus. Sausą vyną galima visiškai pakeisti natūraliomis obuolių sultimis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1 kilogramas
  • Garstyčios
    1 šaukštas
  • Grūdinės garstyčios
    1 valgomasis šaukštas
  • Žalumynai
    1 arbatinis šaukštelis (sausas)
  • Juodieji pipirai
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1/4 šaukštelio
  • Baltasis pusiau sausas vynas
    200 mililitrų
  • Česnakai
    2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus vyniotiniui gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus vyniotiniui gaminti.
  • Nuplaukite kiaulienos gabalėlį ir nusausinkite. Tada nupjaukite gabalą iki vidurio nepjaustydami. Tada peiliu įpjaukite šonus, atidengdam...
    2. Nuplaukite kiaulienos gabalėlį ir nusausinkite. Tada nupjaukite gabalą iki vidurio nepjaustydami. Tada peiliu įpjaukite šonus, atidengdami mėsą.
  • Reklama
  • Mėsą gerai išmuškite, įtrinkite druska ir pipirais.
    3. Mėsą gerai išmuškite, įtrinkite druska ir pipirais.
  • Mėsos paviršių aptepkite garstyčiomis.
    4. Mėsos paviršių aptepkite garstyčiomis.
  • Reklama
  • Ant viršaus pabarstykite garstyčiomis sausomis žolelėmis. Turiu petražolių, krapų ir kalendros mišinį.
    5. Ant viršaus pabarstykite garstyčiomis sausomis žolelėmis. Turiu petražolių, krapų ir kalendros mišinį.
  • Nulupkite česnaką, sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite mėsą.
    6. Nulupkite česnaką, sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite mėsą.
  • Reklama
  • Paruoštą mėsą susukite į tvirtą vyniotinį.
    7. Paruoštą mėsą susukite į tvirtą vyniotinį.
  • Suriškite ritinį virtuvine virvele arba specialiais spaustukais.
    8. Suriškite ritinį virtuvine virvele arba specialiais spaustukais.
  • Reklama
  • Pabarstykite vyniotinį su grūdėtomis garstyčiomis.
    9. Pabarstykite vyniotinį su grūdėtomis garstyčiomis.
  • Vyniotinį sudėkite į kepimo formą ir vieną galą užriškite. Antrąjį pakiškite po dugnu ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
    10. Vyniotinį sudėkite į kepimo formą ir vieną galą užriškite. Antrąjį pakiškite po dugnu ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
  • Reklama
  • Į rankovę įpilkite baltojo vyno ir užriškite kitą pusę. Padėkite į kepimo indą, ant dugno užpilkite šiek tiek vandens.
    11. Į rankovę įpilkite baltojo vyno ir užriškite kitą pusę. Padėkite į kepimo indą, ant dugno užpilkite šiek tiek vandens.
  • Formą su vyniotiniu pašauti į karštą orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 70 min. Tada įpjaukite rankovę viršuje. Vyniotini apipil...
    12. Formą su vyniotiniu pašauti į karštą orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 70 min. Tada įpjaukite rankovę viršuje. Vyniotini apipilkite sultimis ir kepkite dar 5-7 minutes. Išimkite ritinį ir uždenkite folija, palikite pastovėti 10 minučių. Tada supjaustykite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai