Kiaulienos suktinukas orkaitėje rankovėje
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Su tokiu kiaulienos vyniotiniu galėsite ne tik pavaišinti visą šeimą, bet ir patiekti ant šventinio stalo. Ant stalo atrodo labai įspūdingai, be vargo pasigaminsite. Ritiniui galite naudoti absoliučiai bet kokį kiaulienos gabalėlį, bet geriausiai tinka kaklas. Žolelių ir prieskonių galima rinktis pagal jūsų skonį ir pageidavimus. Sausą vyną galima visiškai pakeisti natūraliomis obuolių sultimis.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas
-
Garstyčios1 šaukštas
-
Grūdinės garstyčios1 valgomasis šaukštas
-
Žalumynai1 arbatinis šaukštelis (sausas)
-
Juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/4 šaukštelio
-
Baltasis pusiau sausas vynas200 mililitrų
-
Česnakai2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus vyniotiniui gaminti.
-
2. Nuplaukite kiaulienos gabalėlį ir nusausinkite. Tada nupjaukite gabalą iki vidurio nepjaustydami. Tada peiliu įpjaukite šonus, atidengdami mėsą.
-
Reklama
-
3. Mėsą gerai išmuškite, įtrinkite druska ir pipirais.
-
4. Mėsos paviršių aptepkite garstyčiomis.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus pabarstykite garstyčiomis sausomis žolelėmis. Turiu petražolių, krapų ir kalendros mišinį.
-
6. Nulupkite česnaką, sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite mėsą.
-
Reklama
-
7. Paruoštą mėsą susukite į tvirtą vyniotinį.
-
8. Suriškite ritinį virtuvine virvele arba specialiais spaustukais.
-
Reklama
-
9. Pabarstykite vyniotinį su grūdėtomis garstyčiomis.
-
10. Vyniotinį sudėkite į kepimo formą ir vieną galą užriškite. Antrąjį pakiškite po dugnu ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
-
Reklama
-
11. Į rankovę įpilkite baltojo vyno ir užriškite kitą pusę. Padėkite į kepimo indą, ant dugno užpilkite šiek tiek vandens.
-
12. Formą su vyniotiniu pašauti į karštą orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 70 min. Tada įpjaukite rankovę viršuje. Vyniotini apipilkite sultimis ir kepkite dar 5-7 minutes. Išimkite ritinį ir uždenkite folija, palikite pastovėti 10 minučių. Tada supjaustykite ir patiekite.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama