Kiaulienos medalionai su džiovintomis slyvomis
5 (1 įvertinimai)
6-8 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Kiaulienos medalionai su džiovintomis slyvomis nėra pernelyg sudėtingas, bet labai įdomus kiaulienos kepimo būdas. Tradicinis prancūzų virtuvės receptas. Jei norite iš kiaulienos iškepti ką nors sudėtingesnio nei kotletai ar guliašas, tuomet kiaulienos medalionus rekomenduoju kepti su džiovintomis slyvomis. Patiekalas įdomus tuo, kad gaminamas labai paprastai ir iš turimų ingredientų, tačiau išeina labai skanus. Nenuostabu - juk patiekalas turi prancūziškas šaknis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė1400 gramų
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Sviestas3 šaukštai
-
Svogūnas1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Švieži čiobreliai (šakė)1 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Baltasis vynas250 mililitrų
-
Mėsos sultinys250 mililitrų
-
Grietinėlė250 mililitrų
-
Slyvos (be kauliukų)200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuo kiaulienos nugarinės nuimame visas plėveles ir riebalų gabaliukus.
-
2. Mėsą supjaustykite maždaug 2,5 cm storio gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Mėsos gabaliukus gerai įtrinkite druska ir pipirais.
-
4. Puode storu dugnu pirmiausia įkaitinkite alyvuogių aliejų, tada ištirpinkite jame sviestą.
-
Reklama
-
5. Ant vidutinės ugnies kepkite mūsų gabalėlius iki auksinės rudos spalvos. Kiekvienoje pusėje apie 2-3 minutes.
-
6. Kai mėsa pasidengs maždaug tokia pačia pluta kaip nuotraukoje, išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
7. Iškeptus medalionus sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir atidėkite.
-
8. Likusios mėsos nuopjovos (nieko jei su nedideliu riebalų kiekiu) smulkiai supjaustomos.
-
Reklama
-
9. Kepkite jas apie 3-5 minutes iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Supjaustykite arba stambiai sutarkuokite morkas. Svogūnus susmulkinkite.
-
Reklama
-
11. Į keptuvę sudėkite lauro lapą, čiobrelius, svogūną ir morkas. Pakepinkite apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol svogūnas suminkštės.
-
12. Tada į keptuvę įpilkite vyno. Verdame toliau, kol vynas beveik visiškai išgaruos (turėtų likti šiek tiek).
-
13. Kai vyno lieka visai nedaug, žodžiu 1 valgomasis šaukštas – į keptuvę supilkite mėsos sultinį. Ugnį sumažiname minimaliai.
-
Reklama
-
14. Virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
-
15. Gautą masę supilkite į nedidelį puodą, ten supilkite grietinėlę ir džiovintas slyvas (be kauliukų).
-
16. Dedame ant lėtos ugnies ir verdame dar 15 minučių, kol sutirštės. Patikrinkite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
-
17. Kiaulienos medalionus dedame į keptuvę, iš karto užpilame karštu padažu ir troškiname 2-3 minutes ant silpnos ugnies.
-
18. Nedelsdami perkelkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama