Kiaulienos medalionai su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos medalionai su džiovintomis slyvomis

5 (1 įvertinimai)

6-8 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Kiaulienos medalionai su džiovintomis slyvomis nėra pernelyg sudėtingas, bet labai įdomus kiaulienos kepimo būdas. Tradicinis prancūzų virtuvės receptas. Jei norite iš kiaulienos iškepti ką nors sudėtingesnio nei kotletai ar guliašas, tuomet kiaulienos medalionus rekomenduoju kepti su džiovintomis slyvomis. Patiekalas įdomus tuo, kad gaminamas labai paprastai ir iš turimų ingredientų, tačiau išeina labai skanus. Nenuostabu - juk patiekalas turi prancūziškas šaknis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
    1400 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas
    3 šaukštai
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Švieži čiobreliai (šakė)
    1 vnt
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Baltasis vynas
    250 mililitrų
  • Mėsos sultinys
    250 mililitrų
  • Grietinėlė
    250 mililitrų
  • Slyvos (be kauliukų)
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuo kiaulienos nugarinės nuimame visas plėveles ir riebalų gabaliukus.
    1. Nuo kiaulienos nugarinės nuimame visas plėveles ir riebalų gabaliukus.
  • Mėsą supjaustykite maždaug 2,5 cm storio gabalėliais.
    2. Mėsą supjaustykite maždaug 2,5 cm storio gabalėliais.
  • Reklama
  • Mėsos gabaliukus gerai įtrinkite druska ir pipirais.
    3. Mėsos gabaliukus gerai įtrinkite druska ir pipirais.
  • Puode storu dugnu pirmiausia įkaitinkite alyvuogių aliejų, tada ištirpinkite jame sviestą.
    4. Puode storu dugnu pirmiausia įkaitinkite alyvuogių aliejų, tada ištirpinkite jame sviestą.
  • Reklama
  • Ant vidutinės ugnies kepkite mūsų gabalėlius iki auksinės rudos spalvos. Kiekvienoje pusėje apie 2-3 minutes.
    5. Ant vidutinės ugnies kepkite mūsų gabalėlius iki auksinės rudos spalvos. Kiekvienoje pusėje apie 2-3 minutes.
  • Kai mėsa pasidengs maždaug tokia pačia pluta kaip nuotraukoje, išjunkite ugnį.
    6. Kai mėsa pasidengs maždaug tokia pačia pluta kaip nuotraukoje, išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Iškeptus medalionus sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir atidėkite.
    7. Iškeptus medalionus sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir atidėkite.
  • Likusios mėsos nuopjovos (nieko jei su nedideliu riebalų kiekiu) smulkiai supjaustomos.
    8. Likusios mėsos nuopjovos (nieko jei su nedideliu riebalų kiekiu) smulkiai supjaustomos.
  • Reklama
  • Kepkite jas apie 3-5 minutes iki auksinės rudos spalvos.
    9. Kepkite jas apie 3-5 minutes iki auksinės rudos spalvos.
  • Supjaustykite arba stambiai sutarkuokite morkas. Svogūnus susmulkinkite.
    10. Supjaustykite arba stambiai sutarkuokite morkas. Svogūnus susmulkinkite.
  • Reklama
  • Į keptuvę sudėkite lauro lapą, čiobrelius, svogūną ir morkas. Pakepinkite apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol svogūnas suminkštės.
    11. Į keptuvę sudėkite lauro lapą, čiobrelius, svogūną ir morkas. Pakepinkite apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol svogūnas suminkštės.
  • Tada į keptuvę įpilkite vyno. Verdame toliau, kol vynas beveik visiškai išgaruos (turėtų likti šiek tiek).
    12. Tada į keptuvę įpilkite vyno. Verdame toliau, kol vynas beveik visiškai išgaruos (turėtų likti šiek tiek).
  • Kai vyno lieka visai nedaug, žodžiu 1 valgomasis šaukštas – į keptuvę supilkite mėsos sultinį. Ugnį sumažiname minimaliai.
    13. Kai vyno lieka visai nedaug, žodžiu 1 valgomasis šaukštas – į keptuvę supilkite mėsos sultinį. Ugnį sumažiname minimaliai.
  • Reklama
  • Virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
    14. Virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
  • Gautą masę supilkite į nedidelį puodą, ten supilkite grietinėlę ir džiovintas slyvas (be kauliukų).
    15. Gautą masę supilkite į nedidelį puodą, ten supilkite grietinėlę ir džiovintas slyvas (be kauliukų).
  • Dedame ant lėtos ugnies ir verdame dar 15 minučių, kol sutirštės. Patikrinkite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
    16. Dedame ant lėtos ugnies ir verdame dar 15 minučių, kol sutirštės. Patikrinkite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
  • Kiaulienos medalionus dedame į keptuvę, iš karto užpilame karštu padažu ir troškiname 2-3 minutes ant silpnos ugnies.
    17. Kiaulienos medalionus dedame į keptuvę, iš karto užpilame karštu padažu ir troškiname 2-3 minutes ant silpnos ugnies.
  • Nedelsdami perkelkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!
    18. Nedelsdami perkelkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai