Kiaulienos kepsniai orkaitėje

Kiaulienos kepsniai orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Orkaitėje kepti mėsos kepsneliai - tai sotus, universalus patiekalas, kurį galima patiekti ant stalo per bet kokią šventę. Nudžiuginkite savo šeimą švelniais kiaulienos kepsneliais. Gaminimui galite rinktis bet kokią mėsą. Pats prieinamiausias variantas - kiauliena. Rinkitės mėsą be kaulų. Puikus pasirinkimas būtų kiaulienos sprandinė. Joje yra šiek tiek riebalų, kurie neleis mėsai išdžiūti.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1 kilogramas
  • Pievagrybiai
    400 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Sūris
    200 gramų
  • Majonezas
    70 gramų
  • Sviestas
    20 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Raudonas vynas
    50 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Pirmiausia reikia paruošti įdarą. Tam nulupkite svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Kepkite su šlakeliu augalinio aliejaus 3-5 minutes.
    2. Pirmiausia reikia paruošti įdarą. Tam nulupkite svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Kepkite su šlakeliu augalinio aliejaus 3-5 minutes.
  • Reklama
  • Tuo metu nuplaukite ir supjaustykite pievagrybius.
    3. Tuo metu nuplaukite ir supjaustykite pievagrybius.
  • Sudėkite grybus į keptuvę prie svogūnų. Išmaišykite. Kepkite kartu dar 12-15 minučių.
    4. Sudėkite grybus į keptuvę prie svogūnų. Išmaišykite. Kepkite kartu dar 12-15 minučių.
  • Reklama
  • Per tą laiką grybai išskirs sulčių ir šiek tiek sumažės. Įdėkite į keptuvę truputį sviesto.
    5. Per tą laiką grybai išskirs sulčių ir šiek tiek sumažės. Įdėkite į keptuvę truputį sviesto.
  • Supilkite vyną. Įberkite druskos ir prieskonių. Pakaitinkite kartu dar 5-7 minutes, kad dalis skysčio išgaruotų. Paruoštą įdarą atidėkite...
    6. Supilkite vyną. Įberkite druskos ir prieskonių. Pakaitinkite kartu dar 5-7 minutes, kad dalis skysčio išgaruotų. Paruoštą įdarą atidėkite šiek tiek atvėsti.
  • Reklama
  • Kiaulieną supjaustykite porcijomis.
    7. Kiaulieną supjaustykite porcijomis.
  • Kiekvieną gabalėlį išmuškite virtuviniu plaktuku.
    8. Kiekvieną gabalėlį išmuškite virtuviniu plaktuku.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite išmuštą mėsą. Aptepkite ją majonezu. Pabarstykite prieskoniais.
    9. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite išmuštą mėsą. Aptepkite ją majonezu. Pabarstykite prieskoniais.
  • Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite grybų įdaro.
    10. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite grybų įdaro.
  • Reklama
  • Pabarstykite mėsą tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, maždaug 40-50 minučių.
    11. Pabarstykite mėsą tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, maždaug 40-50 minučių.
  • Iškepusi mėsa šiek tiek sumažės ir gražiai apskrus. Išimkite skardą iš orkaitės.
    12. Iškepusi mėsa šiek tiek sumažės ir gražiai apskrus. Išimkite skardą iš orkaitės.
  • Išdėliokite kepsnius į lėkštes ir patiekite. Skanaus!
    13. Išdėliokite kepsnius į lėkštes ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai