Kiaulienos kepsniai orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Orkaitėje kepti mėsos kepsneliai - tai sotus, universalus patiekalas, kurį galima patiekti ant stalo per bet kokią šventę. Nudžiuginkite savo šeimą švelniais kiaulienos kepsneliais. Gaminimui galite rinktis bet kokią mėsą. Pats prieinamiausias variantas - kiauliena. Rinkitės mėsą be kaulų. Puikus pasirinkimas būtų kiaulienos sprandinė. Joje yra šiek tiek riebalų, kurie neleis mėsai išdžiūti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas
-
Pievagrybiai400 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Sūris200 gramų
-
Majonezas70 gramų
-
Sviestas20 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Raudonas vynas50 mililitrų
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. -
2. Pirmiausia reikia paruošti įdarą. Tam nulupkite svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Kepkite su šlakeliu augalinio aliejaus 3-5 minutes. -
Reklama
-
3. Tuo metu nuplaukite ir supjaustykite pievagrybius. -
4. Sudėkite grybus į keptuvę prie svogūnų. Išmaišykite. Kepkite kartu dar 12-15 minučių. -
Reklama
-
5. Per tą laiką grybai išskirs sulčių ir šiek tiek sumažės. Įdėkite į keptuvę truputį sviesto. -
6. Supilkite vyną. Įberkite druskos ir prieskonių. Pakaitinkite kartu dar 5-7 minutes, kad dalis skysčio išgaruotų. Paruoštą įdarą atidėkite šiek tiek atvėsti. -
Reklama
-
7. Kiaulieną supjaustykite porcijomis. -
8. Kiekvieną gabalėlį išmuškite virtuviniu plaktuku. -
Reklama
-
9. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite išmuštą mėsą. Aptepkite ją majonezu. Pabarstykite prieskoniais. -
10. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite grybų įdaro. -
Reklama
-
11. Pabarstykite mėsą tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, maždaug 40-50 minučių. -
12. Iškepusi mėsa šiek tiek sumažės ir gražiai apskrus. Išimkite skardą iš orkaitės. -
13. Išdėliokite kepsnius į lėkštes ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















