Kiaulienos kepenėlės
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Pietums ar vakarienei ruoškite kepenėles ir visa šeima bus soti ir patenkinta. Kepenėlės yra švelnios, nuostabaus kreminio skonio. Kepenėles galite patiekti su beveik bet kokiu garnyru. Kiaulienos kepenėlės, skirtingai nei jautienos, turi nedidelį kartumą, kurį pašalina grietinė. Kad kepenys būtų minkštos, pasūdykite jas pačioje pabaigoje. Kad gabaliukai būtų lygūs, būtinai nuimkite viršutinę plėvelę, kuri gaminimo metu deformuojasi. Jei norite, galite pridėti žolelių ir mėgstamų prieskonių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos kepenys500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kečupas2 šaukštai
-
Grietinė100 gramų (15
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Miltai1 šaukštas (be kaupo)
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas20 gramų
-
Aliejus2 šaukštai
-
Lauro lapas1 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuimkite plėvelę nuo kepenų ir nupjaukite visas venas.
-
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, sudėkite sviestą, įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite tris minutes. Perkelkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Kiaulienos kepenėles supjaustykite vidutiniais kubeliais ir sudėkite į keptuvę po svogūnų. Kepenėles pabarstykite miltais.
-
4. Kepenėles tris minutes pakepinkite miltuose ant vidutinės ugnies maišydami. Į keptuvę su kepenėlėmis įdėkite grietinės.
-
Reklama
-
5. Sudėkite pakepintus svogūnus.
-
6. Sudėkite kečupą, garstyčias, lauro lapą ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir maišydami troškinkite ant vidutinės ugnies dar penkias minutes.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama