Kiaulienos eskalopai su daržovėmis ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Tikriems mėsos mėgėjams siūlau gana paprastą kiaulienos eskalopų su daržovėmis ir sūriu receptą orkaitėje. Skanus patiekalas paruoštas be aliejaus ir riebalų pertekliaus, tinkantis prie bet kokio garnyro. Kiaulienos eskalopai su daržovėmis ir sūriu orkaitėje gali būti ruošiami ne tik tokiu variantu – su pomidorais ir svogūnais, bet ir, pavyzdžiui, pridedant kitų daržovių ar grybų. Šis patiekalas gali būti patiekiamas net ant šventinio stalo.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500~600 gramų
-
Pomidoras2~3 vnt
-
Česnakai1~2 skiltelės (neprivaloma)
-
Sūris100~150 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus1 šaukštas Svogūnas
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Grietinė arba majonezas5~6 šaukštai
-
Džiovintos žolelės1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia mėsą reikia nuplauti ir nusausinti. Supjaustykite porcijomis, ne per storais gabalėliais (maždaug 4-5 milimetrų).
-
2. Mėsą lengvai išmušę dėkite ant kepimo skardos arba karščiui atsparios formos, pateptos aliejumi. Kad nepažeistumėte mėsos struktūros, galite ją pamušti padėję po maistine plėvele ar maišeliu, tuomet kiaulienos gabalėliai bus vidutiniškai minkšti ir sultingi. Lengvai druska ir pipirai pagal skonį. Jei norite, galite pabarstyti mėsos prieskoniais ar žolelėmis.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite ant mėsos.
-
4. Kad būtų sultingumas, galite įdėti šiek tiek užtepti grietinės arba majonezo.
-
Reklama
-
5. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Lengvai pasūdykite, pabarstykite džiovintomis arba šviežiomis žolelėmis ir dėkite ant mėsos.
-
6. Patepkite nedideliu kiekiu grietinės arba majonezo. Galite susmulkinti česnaką ir šviežias žoleles, šiek tiek prieskonių ir įdėti į grietinę.
-
Reklama
-
7. Sūrį sutarkuokite vidutine arba stambia tarka. Padėkite ant viršaus, paskleiskite per visą paviršių. Mėsą pašaukite į įkaitintą orkaitę apie 40 minučių.
-
8. Traškios, skanios plutos atsiradimas – ženklas, kad patiekalas paruoštas. Prieš patiekdami ant viršaus galite pabarstyti šviežių žolelių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama