Kiaulės ausų vyniotinis
3.8 (8 įvertinimai)
3 Porcijos
11 val.
Apie receptą
Daugelis net neįtaria, kad skanų ir originalų užkandį galima paruošti iš paprastų kiaulės ausų. Jį lengva paruošti, ir skanu. Toks užkandis puikiai tinka vyrų susibūrimams draugiškoje kompanijoje. Vietoj mėsos galite paimti liežuvį arba vištienos filė. Galite pridėti bet kokių mėgstamų prieskonių. Vyniotiniui puikiai tinka garstyčios arba tarkuoti krienai.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulės ausys2 vnt
-
Kiauliena200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Svogūnai1 vnt
-
Lauro lapas1 vnt
-
Česnakai3 skiltelės
-
Morkos1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia kiaulienos ausų vyniotiniui gaminti. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Jei reikia, pasvilinkite ausis ant ugnies. Nuplaukite ausis šiltu vandeniu.
-
2. Įpjaukite ausis, kad jas lyg atidarytumėte. Įdėkite ausis į puodą, įpilkite vandens ir užvirkite, virkite 5 minutes ir nupilkite vandenį. Tada prie ausų į puodą įdėkite lauro lapų, pipirų, smulkintų morkų ir svogūnų. Supilkite du litrus vandens ir padėkite ant vidutinės ugnies. Virkite ausis 2 valandas.
-
Reklama
-
3. Išvirusią mėsą ir ausis perkelkite į dubenį ir palikite atvėsti.
-
4. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su maltais pipirais ir druska.
-
Reklama
-
5. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su česnako mase.
-
6. Pasitieskite maistinę plėvelę ir ant jos padėkite išvirusias ausis. Ant viršaus lygiu sluoksniu sudėkite mėsą ir česnaką.
-
Reklama
-
7. Susukite ausis stipriai į vyniotinį ir apvyniokite plėvele. Atvėsus dėkite į šaldytuvą ir laikykite 8 valandas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama