Keptų pomidorų, česnakų ir pipirų salsa

Keptų pomidorų, česnakų ir pipirų salsa

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Salsa – Lotynų virtuvės padažas, dažniausiai aštrus. Šio padažo populiarumas didelis, todėl galima rasti įvairių variantų. Papasakosiu kaip pasigaminti salsą iš keptų pomidorų, česnako ir pipirų. Pagrindiniai salsos ingredientai yra pomidorai, pipirai, svogūnai ir česnakai. Be šių priedų galima įdėti morkų, įvairių žalumynų, citrusinių vaisių sulčių (jei norisi saldesnio padažo). Salsa panaši į mums įprastą pomidorų padažą, tik aštresnė ar pikantiškesnė. Padažą patiekite atšaldytą ir laikykite šaldytuve.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    500 gramų
  • Česnakai
    5~8 skiltelės
  • Laimas
    1 vnt
  • Kalendra
    1 sauja
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Raudonasis svogūnas
    0.5 vnt
  • Kmynai
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
  • Jalapeno pipirai
    2~4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Jalapeno nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Jei norite švelnesnės salsos, pašalinkite sėklas, vidinę plėvelę ir naudokite tik 2 pipirus; J...
    1. Jalapeno nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Jei norite švelnesnės salsos, pašalinkite sėklas, vidinę plėvelę ir naudokite tik 2 pipirus; Jei jie aštrūs, nelieskite sėklų ir plėvelės ir naudokite visus 4 pipirus.
  • Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau, nulupkite česnaką. Pomidorus ir jalapeno pipirus, supjaustytą puse žemyn, sudėkite ant kepimo...
    2. Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau, nulupkite česnaką. Pomidorus ir jalapeno pipirus, supjaustytą puse žemyn, sudėkite ant kepimo skardos, išklotos folija, kartu su česnaku.
  • Reklama
  • Česnaką apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
    3. Česnaką apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • Kepimo skardą pašaukite į orkaitę į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol susidarys apdegusi plutelė. Būkite atsargūs, kad nesudegintum...
    4. Kepimo skardą pašaukite į orkaitę į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol susidarys apdegusi plutelė. Būkite atsargūs, kad nesudegintumėte česnako. Pomidorų ir jalapeno pipirų odelės gali pajuoduoti, tai normalu.
  • Reklama
  • Pomidorus ir česnaką apverskite ir 2 minutėms grąžinkite į orkaitę.
    5. Pomidorus ir česnaką apverskite ir 2 minutėms grąžinkite į orkaitę.
  • Išimkite skardą, leiskite daržovėms atvėsti, nulupkite pomidorus ir jalapeno pipirus ir nupjaukite visas apanglėjusias česnako dalis.
    6. Išimkite skardą, leiskite daržovėms atvėsti, nulupkite pomidorus ir jalapeno pipirus ir nupjaukite visas apanglėjusias česnako dalis.
  • Reklama
  • Pomidorus, jalapeno pipirus ir česnaką suberkite į blenderio dubenį, jei norite, pomidorus galite šiek tiek paspausti ir nupilkite skysči...
    7. Pomidorus, jalapeno pipirus ir česnaką suberkite į blenderio dubenį, jei norite, pomidorus galite šiek tiek paspausti ir nupilkite skysčio perteklių.
  • Kalendrą nuplaukite, nupjaukite stiebus, o lapus stambiai supjaustykite.
    8. Kalendrą nuplaukite, nupjaukite stiebus, o lapus stambiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Nulupkite pusę raudonojo svogūno ir supjaustykite kubeliais. Iš laimo išspauskite sultis. Į dubenį supilkite svogūną ir laimo sultis, įbe...
    9. Nulupkite pusę raudonojo svogūno ir supjaustykite kubeliais. Iš laimo išspauskite sultis. Į dubenį supilkite svogūną ir laimo sultis, įberkite šiek tiek druskos. Įjunkite maišytuvą 5-10 sekundžių, kol mišinys taps daugiau ar mažiau vienalytis.
  • Sudėkite kalendrą ir smulkinkite dar 3-4 sekundes.
    10. Sudėkite kalendrą ir smulkinkite dar 3-4 sekundes.
  • Reklama
  • Įberkite kmynų, maltų juodųjų pipirų ir druskos, jei reikia, viską išmaišykite 2-3 sekundes, jei pomidorai per rūgštūs, įberkite šiek tie...
    11. Įberkite kmynų, maltų juodųjų pipirų ir druskos, jei reikia, viską išmaišykite 2-3 sekundes, jei pomidorai per rūgštūs, įberkite šiek tiek cukraus.
  • Padėkite salsą į šaldytuvą bent 1 valandai. Patiekite padažą ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu.
    12. Padėkite salsą į šaldytuvą bent 1 valandai. Patiekite padažą ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai