Kepti kiaušiniai su špinatais, grybais ir šonine
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Keptų kiaušinių su kepta šonine ir grybais receptas. Šie sotūs, skanūs pusryčiai paruošiami labai greitai.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šoninė240 gramų
-
Svogūnai1/4 vnt
-
Česnakai3 skiltelės
-
Pievagrybiai240 gramų
-
Špinatai300 gramų
-
Grietinėlė 33%1/3 stiklinės
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Muskato riešutas1/8 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušiniai6 vnt
-
Parmezano sūris2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šoninę supjaustykite kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite grybus ir česnaką. Parmezano sūrį smulkiai sutarkuokite. Į viršutinį orkaitės trečdalį įdėkite kepimo skardą ir įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Didelėje keptuvėje apkepkite šoninę, kol apskrus. Šoninę sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite riebalams nuvarvėti.
-
2. Kepkite svogūną ir česnaką šoninės riebaluose ant silpnos ugnies, maišydami, kol svogūnas ir česnakas suminkštės, 2–3 minutes. Sudėkite grybus ir padidinkite kaitrą. Kepkite maišydami, kol grybai suminkštės, apie 3 minutes.
-
Reklama
-
3. Sudėkite špinatus ir išmaišykite. Troškinkite, kol špinatai suminkštės.
-
4. Įpilkite grietinėlės, druskos, pipirų, muskato riešuto ir užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Įmaišykite šoninę ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
-
6. Supilkite mišinį į didelę kepimo formą ir padarykite 6 duobutes. Į kiekvieną duobutę įmuškite po kiaušinį ir kepkite, kol baltymai sustings, bet tryniai dar bus minkšti, 7–10 minučių. Lengvai pagardinkite druska ir pipirais, tada pabarstykite tarkuotu parmezanu ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama