Kepti kiaušiniai su kefyru
4.2 (4 įvertinimai)
4
Porcijos
25 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Man labai patinka kepti kiaušinienę su kefyru, su juo kiaušinienė gaunasi puri, o jei į patiekalą įdėsite šiek tiek dešros ir svogūnų laiškų, tai bus dar skaniau. Sunku įsivaizduoti paprastesnį ir skanesnį pusryčių patiekalą nei kiaušinienė su kefyru, juo nesunkiai pamaitinsite visą šeimą. Pavyzdžiui, paėmę aštuonis kiaušinius, stiklinę kefyro, šiek tiek dešrelės ir šviežią svogūną, gauname gana įspūdingą kiaušinienę, kurios užtenka 3-4 žmonėms. Ir jei jūsų šeimoje yra dar daugiau žmonių, nesvarbu, padidinkite ingredientų skaičių ir kepkite kiaušinienę, beje, orkaitėje ji kepta ne ką prastesnė. Apskritai šis paprastas kiaušinienės receptas tikrai vertas, man jau ne kartą ryte padėjo, tikiuosi, kad jums pravers.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis8 vnt
-
Kefyras1 stiklinė
-
Rūkyta dešra150 gramų
-
Svogūnų laiškai5~6 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Kaip pagaminti
-
1. Taigi, paimkite gana gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinius.
-
2. Į kiaušinius supilkite kefyrą, pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų, visus ingredientus išplakite šluotele.
-
3. Tada supjaustykite dešrą mažais gabalėliais ir sudėkite į kiaušinių mišiniu.
-
4. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir taip pat sudėkite į dubenį su kiaušiniais, viską išmaišykite.
-
5. Dabar dedame keptuvę ant ugnies ir joje ištirpiname nedidelį gabalėlį sviesto. Į keptuvę supilkite kiaušinių, dešros ir svogūnų mišinį, kiaušinienę kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol sustings, tuo tarpu dangčio negalima pakelti, kitaip kiaušinienė sukris.