Keptas upėtakis su česnakiniu padažu

Keptas upėtakis su česnakiniu padažu

5 (3 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Keptas upėtakis su česnakiniu padažu – puiki idėja vakarienei ar net šventiniam stalui. Upėtakis – skani žuvis, ypač kepta su tinkamu padažu. Keptas upėtakis labai skanus patiekalas. Taip supjaustytos bulvės labai dera prie upėtakių. Svarbiausia, kad druskos būtų pakankamai. Bet kadangi sūdome ir žuvį, ir bulves, ir padažą, reikia jausti saiką ir netyčia nepersūdyti. Beje, upėtakis – gana riebi žuvis, todėl gamindami maistą nepersistenkite su riebalais. Tai gali būti tiesiog nereikalinga.

Receptai pagal ingridientus: # Žuvis / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Upėtakis
    4 gabaliukai
  • Bulvės
    400~450 gramų
  • Grietinėlė
    150 gramų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sviestas ir augalinis aliejus
    Pagal skonį
  • Druska, pipirų mišinys, lauro lapas
  • Kaip pagaminti

  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    1. Puode ištirpinkite sviestą, tada suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką ir troškinkite porą minučių ant silpnos ugnies. Česnakai turėtų suteikti malonų aromatą.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    2. Tada į ištirpintą sviestą įberkite šaukštą miltų, po minutės įpilkite grietinėlės. Ir nuolat maišome.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    3. Kai tik padažo konsistencija tampa tirštesnė, įpilkite šiek tiek virinto vandens.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    4. Tada suberkite prieskonius. Tai lauro lapų, druskos, pipirų mišinys. Padažą užvirinkite, nukelkite nuo viryklės ir uždenkite dangčiu.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    5. Bulves supjaustykite vidutinio storio žiedais. Sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    6. Ant bulvių sudėkite upėtakio gabaliukus, lengvai pasūdykite.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    7. Ant žuvies dedame morkas ir svogūnus, kuriuos smulkiai supjaustysime (morkas sutarkuosime) ir lengvai pakepsime.
  • Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
    8. Padažą sudėkite paskutinį. Padažu patartina aptepti ne tik žuvį, bet ir bulves. Ir dedame indą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 min.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai