Keptas upėtakis su česnakiniu padažu

Keptas upėtakis su česnakiniu padažu

5 (4 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Keptas upėtakis su česnakiniu padažu – puiki idėja vakarienei ar net šventiniam stalui. Upėtakis – skani žuvis, ypač kepta su tinkamu padažu. Keptas upėtakis labai skanus patiekalas. Taip supjaustytos bulvės labai dera prie upėtakių. Svarbiausia, kad druskos būtų pakankamai. Bet kadangi sūdome ir žuvį, ir bulves, ir padažą, reikia jausti saiką ir netyčia nepersūdyti. Beje, upėtakis – gana riebi žuvis, todėl gamindami maistą nepersistenkite su riebalais. Tai gali būti tiesiog nereikalinga.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Upėtakis
    4 gabaliukai
  • Bulvės
    400~450 gramų
  • Grietinėlė
    150 gramų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sviestas ir augalinis aliejus
    Pagal skonį
  • Druska, pipirų mišinys, lauro lapas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Puode ištirpinkite sviestą, tada suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką ir troškinkite porą minučių ant silpnos ugnies. Česnakai tur...
    1. Puode ištirpinkite sviestą, tada suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką ir troškinkite porą minučių ant silpnos ugnies. Česnakai turėtų suteikti malonų aromatą.
  • Tada į ištirpintą sviestą įberkite šaukštą miltų, po minutės įpilkite grietinėlės. Ir nuolat maišome.
    2. Tada į ištirpintą sviestą įberkite šaukštą miltų, po minutės įpilkite grietinėlės. Ir nuolat maišome.
  • Reklama
  • Kai tik padažo konsistencija tampa tirštesnė, įpilkite šiek tiek virinto vandens.
    3. Kai tik padažo konsistencija tampa tirštesnė, įpilkite šiek tiek virinto vandens.
  • Tada suberkite prieskonius. Tai lauro lapų, druskos, pipirų mišinys. Padažą užvirinkite, nukelkite nuo viryklės ir uždenkite dangčiu.
    4. Tada suberkite prieskonius. Tai lauro lapų, druskos, pipirų mišinys. Padažą užvirinkite, nukelkite nuo viryklės ir uždenkite dangčiu.
  • Reklama
  • Bulves supjaustykite vidutinio storio žiedais. Sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi.
    5. Bulves supjaustykite vidutinio storio žiedais. Sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi.
  • Ant bulvių sudėkite upėtakio gabaliukus, lengvai pasūdykite.
    6. Ant bulvių sudėkite upėtakio gabaliukus, lengvai pasūdykite.
  • Reklama
  • Ant žuvies dedame morkas ir svogūnus, kuriuos smulkiai supjaustysime (morkas sutarkuosime) ir lengvai pakepsime.
    7. Ant žuvies dedame morkas ir svogūnus, kuriuos smulkiai supjaustysime (morkas sutarkuosime) ir lengvai pakepsime.
  • Padažą sudėkite paskutinį. Padažu patartina aptepti ne tik žuvį, bet ir bulves. Ir dedame indą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę...
    8. Padažą sudėkite paskutinį. Padažu patartina aptepti ne tik žuvį, bet ir bulves. Ir dedame indą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 min.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai