Keptas upėtakis su česnakiniu padažu
5 (4 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Keptas upėtakis su česnakiniu padažu – puiki idėja vakarienei ar net šventiniam stalui. Upėtakis – skani žuvis, ypač kepta su tinkamu padažu. Keptas upėtakis labai skanus patiekalas. Taip supjaustytos bulvės labai dera prie upėtakių. Svarbiausia, kad druskos būtų pakankamai. Bet kadangi sūdome ir žuvį, ir bulves, ir padažą, reikia jausti saiką ir netyčia nepersūdyti. Beje, upėtakis – gana riebi žuvis, todėl gamindami maistą nepersistenkite su riebalais. Tai gali būti tiesiog nereikalinga.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Upėtakis4 gabaliukai
-
Bulvės400~450 gramų
-
Grietinėlė150 gramų
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Miltai2 šaukštai
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Sviestas ir augalinis aliejusPagal skonį
-
Druska, pipirų mišinys, lauro lapas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Puode ištirpinkite sviestą, tada suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką ir troškinkite porą minučių ant silpnos ugnies. Česnakai turėtų suteikti malonų aromatą.
-
2. Tada į ištirpintą sviestą įberkite šaukštą miltų, po minutės įpilkite grietinėlės. Ir nuolat maišome.
-
Reklama
-
3. Kai tik padažo konsistencija tampa tirštesnė, įpilkite šiek tiek virinto vandens.
-
4. Tada suberkite prieskonius. Tai lauro lapų, druskos, pipirų mišinys. Padažą užvirinkite, nukelkite nuo viryklės ir uždenkite dangčiu.
-
Reklama
-
5. Bulves supjaustykite vidutinio storio žiedais. Sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi.
-
6. Ant bulvių sudėkite upėtakio gabaliukus, lengvai pasūdykite.
-
Reklama
-
7. Ant žuvies dedame morkas ir svogūnus, kuriuos smulkiai supjaustysime (morkas sutarkuosime) ir lengvai pakepsime.
-
8. Padažą sudėkite paskutinį. Padažu patartina aptepti ne tik žuvį, bet ir bulves. Ir dedame indą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 min.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama