Keptas ešerys su bulvėmis orkaitėje

Keptas ešerys su bulvėmis orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlau orkaitėje kepti ešerius, kartu su bulvėmis ir pietums ar vakarienei turėsime pilną patiekalą su garnyru. Jį paruošti nesunku, bet gaunasi nepaprastai skanu! Jūros ešeriai – subtili, be specifinių kvapų žuvis, iš kurios galima paruošti daugybę patiekalų. Šiandien aš jums siūlau kepti ešerius su bulvėmis. Tai nepaprastai skanus patiekalas, paruošiamas greitai ir labai paprastai. Kepto ešerio ir bulvių derinys labai harmoningas ir malonaus skonio. Svarbiausia, kad verdant bulvės būtų sultingos, tada visas patiekalas bus minkštas ir gali užimti vietą ant šventinio stalo arba puikiai tiks vakarienei.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    7 vnt
  • Citrina
    0.5 vnt
  • Jūros ešeriai
    4 vnt (filė)
  • Pievagrybiai
    150 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    20 mililitrų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Prieskoniai
    pagal skonį (bulvėms, žuviai)
  • Vyšniniai pomidorai
    6~8 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite žiedais.
    2. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite žiedais.
  • Reklama
  • Bulves pasūdykite ir pabarstykite bulvių prieskoniais.
    3. Bulves pasūdykite ir pabarstykite bulvių prieskoniais.
  • Įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
    4. Įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
  • Reklama
  • Jūros ešerius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, lengvai pasūdykite, pabarstykite žuvies prieskoniais, apšlakstykite citri...
    5. Jūros ešerius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, lengvai pasūdykite, pabarstykite žuvies prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus iki skaidrumo.
    6. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus iki skaidrumo.
  • Reklama
  • Į kepimo indą sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus pakepintus svogūnus.
    7. Į kepimo indą sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus pakepintus svogūnus.
  • Tada sudėkite per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus.
    8. Tada sudėkite per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus.
  • Reklama
  • Tada sudėkite pievagrybius.
    9. Tada sudėkite pievagrybius.
  • Ant viršaus uždėkite žuvį. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
    10. Ant viršaus uždėkite žuvį. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Reklama
  • Kepkite 20 minučių, tada nuimkite foliją ir palikite dar 10 minučių, kad apskrustų.
    11. Kepkite 20 minučių, tada nuimkite foliją ir palikite dar 10 minučių, kad apskrustų.
  • Neįtikėtinai aromatinga ir sultinga žuvis ir bulvės yra paruoštos.
    12. Neįtikėtinai aromatinga ir sultinga žuvis ir bulvės yra paruoštos.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai