Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu

Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu

5 (2 įvertinimai)

3-4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kaip desertą ant šventinio stalo siūlau pasigaminti trapios tešlos keksiukus su zefyrų kremu. Ruošiant kremą reikėtų atkreipti dėmesį į plakimo momentą. Pakaitintą uogienę su cukrumi ir želatina svarbu plona srovele supilti į baltymus. Tuo pačiu, nesustojant plakti. Plakimo laikas gali priklausyti ir nuo kiaušinių kokybės, ir nuo mikserio galios. Turėtumėte sutelkti dėmesį į kremo konsistenciją. Kai tik plakimo "pėdsakai" pradeda likti ant paviršiaus ir laikosi formą, turėtumėte sustoti. Tik gerai išplaktas kremas išlaikys formą ir atvėsus.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt (1 vnt. tešloje, 4 kremui)
  • Cukrus
    160 gramų (50 gr. tešloje, 110 gr. kremui)
  • Sviestas
    150 gramų
  • Kvietiniai miltai
    220~250 gramų
  • Majonezas
    1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Uogienė
    250 gramų (150 gramų kremui, 100 gramų keksiukų užpildymui)
  • Želatina
    8 gramai
  • Vanduo
    30 mililitrų (želatinai)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus. Sutrinkite lengvai šakute.
    2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus. Sutrinkite lengvai šakute.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį, įdėkite šauktą majonezo ir gerai išmaišykite.
    3. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šauktą majonezo ir gerai išmaišykite.
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius.
    4. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Reklama
  • Pradėkite minkyti tešlą šakute.
    5. Pradėkite minkyti tešlą šakute.
  • Minkykite kietą tešlą. Suvyniokite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    6. Minkykite kietą tešlą. Suvyniokite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, išimkite tešlą. Padalinkite į 16 dalių.
    7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą. Padalinkite į 16 dalių.
  • Tešlą paskleiskite ant formos šonų ir apačios. Keletą kartų šakute pradurkite dugną. Formą su būsimais keksiukais pašaukite į iki 180 lai...
    8. Tešlą paskleiskite ant formos šonų ir apačios. Keletą kartų šakute pradurkite dugną. Formą su būsimais keksiukais pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
  • Reklama
  • Išimkite gatavus keksukus iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
    9. Išimkite gatavus keksukus iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  • Paruoškite kremą. Supilkite 30 ml želatinos,  šaltas vanduo. Palikite kurį laiką, kad išbrinktų.
    10. Paruoškite kremą. Supilkite 30 ml želatinos, šaltas vanduo. Palikite kurį laiką, kad išbrinktų.
  • Reklama
  • Puode sumaišykite 50 gramų cukraus ir uogienę. Uždėkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite, kol burbuliukai pasidarys dideli.
    11. Puode sumaišykite 50 gramų cukraus ir uogienę. Uždėkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite, kol burbuliukai pasidarys dideli.
  • Dubenyje iki purumo išplakite 4 kiaušinių baltymus ir 60 gramų cukraus.
    12. Dubenyje iki purumo išplakite 4 kiaušinių baltymus ir 60 gramų cukraus.
  • Į baltymų masę plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išplakite. Tada plona srovele supilkite pašildytą uogienę su cukrumi. Tačiau ...
    13. Į baltymų masę plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išplakite. Tada plona srovele supilkite pašildytą uogienę su cukrumi. Tačiau nenustokite plakti.
  • Reklama
  • Plakite mišinį mažiausiai 10 minučių. Jis turėtų sutirštėti ir tapti vienodas. Palikite kremą ant stalo 20 minučių, kad atvėstų.
    14. Plakite mišinį mažiausiai 10 minučių. Jis turėtų sutirštėti ir tapti vienodas. Palikite kremą ant stalo 20 minučių, kad atvėstų.
  • Uogienę sudėkite į paruoštus keksiukus.
    15. Uogienę sudėkite į paruoštus keksiukus.
  • Uogienę aptepkite kremu. Ji pradės tirštėti, todėl geriausia tai daryti iš konditerinio maišelio. Užbaikite savo norima dekoraciją.
    16. Uogienę aptepkite kremu. Ji pradės tirštėti, todėl geriausia tai daryti iš konditerinio maišelio. Užbaikite savo norima dekoraciją.
  • Atvėsinkite keksiukus su zefyrų kremu ir patiekite. Skanaus!
    17. Atvėsinkite keksiukus su zefyrų kremu ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai