Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kaip desertą ant šventinio stalo siūlau pasigaminti trapios tešlos keksiukus su zefyrų kremu. Ruošiant kremą reikėtų atkreipti dėmesį į plakimo momentą. Pakaitintą uogienę su cukrumi ir želatina svarbu plona srovele supilti į baltymus. Tuo pačiu, nesustojant plakti. Plakimo laikas gali priklausyti ir nuo kiaušinių kokybės, ir nuo mikserio galios. Turėtumėte sutelkti dėmesį į kremo konsistenciją. Kai tik plakimo "pėdsakai" pradeda likti ant paviršiaus ir laikosi formą, turėtumėte sustoti. Tik gerai išplaktas kremas išlaikys formą ir atvėsus.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt (1 vnt. tešloje, 4 kremui)
-
Cukrus160 gramų (50 gr. tešloje, 110 gr. kremui)
-
Sviestas150 gramų
-
Kvietiniai miltai220~250 gramų
-
Majonezas1 valgomasis šaukštas
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis
-
Uogienė250 gramų (150 gramų kremui, 100 gramų keksiukų užpildymui)
-
Želatina8 gramai
-
Vanduo30 mililitrų (želatinai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus. Sutrinkite lengvai šakute.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šauktą majonezo ir gerai išmaišykite.
-
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
-
Reklama
-
5. Pradėkite minkyti tešlą šakute.
-
6. Minkykite kietą tešlą. Suvyniokite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą. Padalinkite į 16 dalių.
-
8. Tešlą paskleiskite ant formos šonų ir apačios. Keletą kartų šakute pradurkite dugną. Formą su būsimais keksiukais pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
-
Reklama
-
9. Išimkite gatavus keksukus iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
-
10. Paruoškite kremą. Supilkite 30 ml želatinos, šaltas vanduo. Palikite kurį laiką, kad išbrinktų.
-
Reklama
-
11. Puode sumaišykite 50 gramų cukraus ir uogienę. Uždėkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite, kol burbuliukai pasidarys dideli.
-
12. Dubenyje iki purumo išplakite 4 kiaušinių baltymus ir 60 gramų cukraus.
-
13. Į baltymų masę plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išplakite. Tada plona srovele supilkite pašildytą uogienę su cukrumi. Tačiau nenustokite plakti.
-
Reklama
-
14. Plakite mišinį mažiausiai 10 minučių. Jis turėtų sutirštėti ir tapti vienodas. Palikite kremą ant stalo 20 minučių, kad atvėstų.
-
15. Uogienę sudėkite į paruoštus keksiukus.
-
16. Uogienę aptepkite kremu. Ji pradės tirštėti, todėl geriausia tai daryti iš konditerinio maišelio. Užbaikite savo norima dekoraciją.
-
17. Atvėsinkite keksiukus su zefyrų kremu ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama