Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu

Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu

5 (2 įvertinimai)

3-4

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kaip desertą ant šventinio stalo siūlau pasigaminti trapios tešlos keksiukus su zefyrų kremu. Ruošiant kremą reikėtų atkreipti dėmesį į plakimo momentą. Pakaitintą uogienę su cukrumi ir želatina svarbu plona srovele supilti į baltymus. Tuo pačiu, nesustojant plakti. Plakimo laikas gali priklausyti ir nuo kiaušinių kokybės, ir nuo mikserio galios. Turėtumėte sutelkti dėmesį į kremo konsistenciją. Kai tik plakimo "pėdsakai" pradeda likti ant paviršiaus ir laikosi formą, turėtumėte sustoti. Tik gerai išplaktas kremas išlaikys formą ir atvėsus.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Uogos
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt (1 vnt. tešloje, 4 kremui)
  • Cukrus
    160 gramų (50 gr. tešloje, 110 gr. kremui)
  • Sviestas
    150 gramų
  • Kvietiniai miltai
    220~250 gramų
  • Majonezas
    1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Uogienė
    250 gramų (150 gramų kremui, 100 gramų keksiukų užpildymui)
  • Želatina
    8 gramai
  • Vanduo
    30 mililitrų (želatinai)
  • Kaip pagaminti

  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus. Sutrinkite lengvai šakute.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    3. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šauktą majonezo ir gerai išmaišykite.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    4. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    5. Pradėkite minkyti tešlą šakute.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    6. Minkykite kietą tešlą. Suvyniokite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą. Padalinkite į 16 dalių.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    8. Tešlą paskleiskite ant formos šonų ir apačios. Keletą kartų šakute pradurkite dugną. Formą su būsimais keksiukais pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    9. Išimkite gatavus keksukus iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    10. Paruoškite kremą. Supilkite 30 ml želatinos, šaltas vanduo. Palikite kurį laiką, kad išbrinktų.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    11. Puode sumaišykite 50 gramų cukraus ir uogienę. Uždėkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite, kol burbuliukai pasidarys dideli.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    12. Dubenyje iki purumo išplakite 4 kiaušinių baltymus ir 60 gramų cukraus.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    13. Į baltymų masę plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išplakite. Tada plona srovele supilkite pašildytą uogienę su cukrumi. Tačiau nenustokite plakti.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    14. Plakite mišinį mažiausiai 10 minučių. Jis turėtų sutirštėti ir tapti vienodas. Palikite kremą ant stalo 20 minučių, kad atvėstų.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    15. Uogienę sudėkite į paruoštus keksiukus.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    16. Uogienę aptepkite kremu. Ji pradės tirštėti, todėl geriausia tai daryti iš konditerinio maišelio. Užbaikite savo norima dekoraciją.
  • Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
    17. Atvėsinkite keksiukus su zefyrų kremu ir patiekite. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai