Keksiukai su įdaru ir zefyrų kremu
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kaip desertą ant šventinio stalo siūlau pasigaminti trapios tešlos keksiukus su zefyrų kremu. Ruošiant kremą reikėtų atkreipti dėmesį į plakimo momentą. Pakaitintą uogienę su cukrumi ir želatina svarbu plona srovele supilti į baltymus. Tuo pačiu, nesustojant plakti. Plakimo laikas gali priklausyti ir nuo kiaušinių kokybės, ir nuo mikserio galios. Turėtumėte sutelkti dėmesį į kremo konsistenciją. Kai tik plakimo "pėdsakai" pradeda likti ant paviršiaus ir laikosi formą, turėtumėte sustoti. Tik gerai išplaktas kremas išlaikys formą ir atvėsus.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai5 vnt (1 vnt. tešloje, 4 kremui)
-
Cukrus160 gramų (50 gr. tešloje, 110 gr. kremui)
-
Sviestas150 gramų
-
Kvietiniai miltai220~250 gramų
-
Majonezas1 valgomasis šaukštas
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis
-
Uogienė250 gramų (150 gramų kremui, 100 gramų keksiukų užpildymui)
-
Želatina8 gramai
-
Vanduo30 mililitrų (želatinai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. -
2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą. Įpilkite cukraus. Sutrinkite lengvai šakute. -
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinį, įdėkite šauktą majonezo ir gerai išmaišykite. -
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius. -
Reklama
-
5. Pradėkite minkyti tešlą šakute. -
6. Minkykite kietą tešlą. Suvyniokite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. -
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą. Padalinkite į 16 dalių. -
8. Tešlą paskleiskite ant formos šonų ir apačios. Keletą kartų šakute pradurkite dugną. Formą su būsimais keksiukais pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes. -
Reklama
-
9. Išimkite gatavus keksukus iš orkaitės ir leiskite atvėsti. -
10. Paruoškite kremą. Supilkite 30 ml želatinos, šaltas vanduo. Palikite kurį laiką, kad išbrinktų. -
Reklama
-
11. Puode sumaišykite 50 gramų cukraus ir uogienę. Uždėkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite, kol burbuliukai pasidarys dideli. -
12. Dubenyje iki purumo išplakite 4 kiaušinių baltymus ir 60 gramų cukraus. -
13. Į baltymų masę plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Išplakite. Tada plona srovele supilkite pašildytą uogienę su cukrumi. Tačiau nenustokite plakti. -
Reklama
-
14. Plakite mišinį mažiausiai 10 minučių. Jis turėtų sutirštėti ir tapti vienodas. Palikite kremą ant stalo 20 minučių, kad atvėstų. -
15. Uogienę sudėkite į paruoštus keksiukus. -
16. Uogienę aptepkite kremu. Ji pradės tirštėti, todėl geriausia tai daryti iš konditerinio maišelio. Užbaikite savo norima dekoraciją. -
17. Atvėsinkite keksiukus su zefyrų kremu ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















