Keksas su citrininiu glaistu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Dar vienas kekso gaminimo variantas, šį kartą su aguonomis ir citrina iš kefyro tešlos. Paruošimas neužims daug laiko, visi ingredientai yra prieinami. Keksas yra labai purus ir kvapnus! Šiame recepte sužinosite, kaip pasigaminti keksą su citrininiu glaistu. Kaip visada, galite žaisti su ingredientais ir įdėti uogų, džiovintų vaisių, riešutų ar žaliosios citrinos žievelės. Citrininis glaistas labai gerai vėsina ir netrupa pjaustant pyragą, taip pat suteikia malonų citrinų aromatą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras180 mililitrų
-
Miltai180 gramų
-
Sviestas1/3 stiklinės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Aguonos2 šaukštai
-
Cukrus225 gramų
-
Cukraus pudra75 gramų
-
Vanilinaspagal skonį
-
Soda1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Citrinų sultys2 šaukštai
-
Citrinos žievelė2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Į miltus suberkite aguonas, kepimo miltelius ir sodą.
-
2. Sviestą sutrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės ir citrinos žievelės. Supilame kefyrą, viską gerai išmaišome.
-
Reklama
-
3. Suberkite miltus su aguonomis, soda ir kepimo milteliais. Lengvai išmaišykite.
-
4. Viską supilkite į riebalais išteptą skardą, išklotą kepimo popieriumi.
-
Reklama
-
5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val. Patikrinkite pasirengimą mediniu pagaliuku.
-
6. Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių, tada aptepkite glaistu (cukraus pudra atskiesta citrinos sultimis).
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama