Keksas su citrininiu glaistu

Keksas su citrininiu glaistu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Dar vienas kekso gaminimo variantas, šį kartą su aguonomis ir citrina iš kefyro tešlos. Paruošimas neužims daug laiko, visi ingredientai yra prieinami. Keksas yra labai purus ir kvapnus! Šiame recepte sužinosite, kaip pasigaminti keksą su citrininiu glaistu. Kaip visada, galite žaisti su ingredientais ir įdėti uogų, džiovintų vaisių, riešutų ar žaliosios citrinos žievelės. Citrininis glaistas labai gerai vėsina ir netrupa pjaustant pyragą, taip pat suteikia malonų citrinų aromatą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    180 mililitrų
  • Miltai
    180 gramų
  • Sviestas
    1/3 stiklinės
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Aguonos
    2 šaukštai
  • Cukrus
    225 gramų
  • Cukraus pudra
    75 gramų
  • Vanilinas
    pagal skonį
  • Soda
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai
  • Citrinos žievelė
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Į miltus suberkite aguonas, kepimo miltelius ir sodą.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Į miltus suberkite aguonas, kepimo miltelius ir sodą.
  • Sviestą sutrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės ir citrinos žievelės. Supilame kefyrą, viską gerai išmaišome.
    2. Sviestą sutrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įpilkite vanilės ir citrinos žievelės. Supilame kefyrą, viską gerai išmaišome.
  • Reklama
  • Suberkite miltus su aguonomis, soda ir kepimo milteliais. Lengvai išmaišykite.
    3. Suberkite miltus su aguonomis, soda ir kepimo milteliais. Lengvai išmaišykite.
  • Viską supilkite į riebalais išteptą skardą, išklotą kepimo popieriumi.
    4. Viską supilkite į riebalais išteptą skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Reklama
  • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val. Patikrinkite pasirengimą mediniu pagaliuku.
    5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val. Patikrinkite pasirengimą mediniu pagaliuku.
  • Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių, tada aptepkite glaistu (cukraus pudra atskiesta citrinos sultimis).
    6. Leiskite pyragui atvėsti 10 minučių, tada aptepkite glaistu (cukraus pudra atskiesta citrinos sultimis).
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai