Keksas Stollen

Keksas Stollen

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
19 val.

Apie receptą

„Stollen“ ruošiamas likus kelioms savaitėms iki Kalėdų. Keksas turi pailsėti ir išryškinti skonį. Ne visada norisi tiek laukti, todėl dalinuosi paprastu ir labai skaniu keksiuku. Kadangi pyragas ruošiamas naudojant varškę, reikėtų atkreipti dėmesį į jo drėgnumą. Labai šlapią varškę reikia dėti į sietelį ir leisti nuvarvėti ir tik tada naudoti tešloje. Labai šlapi varškė gali turėti įtakos kepinių tekstūrai. Tai svarbus niuansas, atsižvelkite į jį!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    160~190 gramų
  • Varškė
    125 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    50 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis (su kaupeliu)
  • Džiovinti vaisiai
    75 gramai (galite maišyti su riešutais)
  • Kardamonas
    1/4 arbatinio šaukštelio (milteliai)
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
  • Apelsino žievelė
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kiaušinį, varškę, cukrų. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
    2. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, varškę, cukrų. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Įdėkite minkšto sviesto, kardamono, apelsino žievelės, citrinos sulčių. Dar kartą sutrinkite trintuvu.
    3. Įdėkite minkšto sviesto, kardamono, apelsino žievelės, citrinos sulčių. Dar kartą sutrinkite trintuvu.
  • Suberkite 160 gramų miltų ir kepimo miltelių. Pradėkite maišyti šaukštu.
    4. Suberkite 160 gramų miltų ir kepimo miltelių. Pradėkite maišyti šaukštu.
  • Reklama
  • Maišydami suberkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinį. Suberkite likusius miltus. Minkyti rankomis.
    5. Maišydami suberkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinį. Suberkite likusius miltus. Minkyti rankomis.
  • Kadangi varškės drėgnumas skiriasi, miltų gali prireikti daugiau. Paruošta tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Tešlą p...
    6. Kadangi varškės drėgnumas skiriasi, miltų gali prireikti daugiau. Paruošta tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Tešlą pabarstykite miltais, apvalinkite, suvyniokite į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio.
    7. Pasibaigus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio.
  • Vizualiai nustatykite 1/4 sluoksnio ir šioje vietoje sulenkite tešlą.
    8. Vizualiai nustatykite 1/4 sluoksnio ir šioje vietoje sulenkite tešlą.
  • Reklama
  • Dabar sulenkite laisvą tešlos dalį kaip „knygą“.
    9. Dabar sulenkite laisvą tešlos dalį kaip „knygą“.
  • Dėkite pyrago masę į kepimo indą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
    10. Dėkite pyrago masę į kepimo indą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite kekso pasirengimą. Jis turėtų būti sausas. Išimkite pyragą iš orkaitės.
    11. Pasibaigus laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite kekso pasirengimą. Jis turėtų būti sausas. Išimkite pyragą iš orkaitės.
  • Kol pyragas dar karštas, gerai ištepkite sviestu. Iš karto gausiai apibarstykite cukraus pudra.
    12. Kol pyragas dar karštas, gerai ištepkite sviestu. Iš karto gausiai apibarstykite cukraus pudra.
  • Perkelkite ant lentos ir palikite 5-6 valandoms pailsėti. Jei nenorite tiek laukti, galite patiekti visiškai atvėsusį.
    13. Perkelkite ant lentos ir palikite 5-6 valandoms pailsėti. Jei nenorite tiek laukti, galite patiekti visiškai atvėsusį.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    14. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai