Kečupas su baziliku žiemai

Kečupas su baziliku žiemai

2.8 (17 įvertinimai)

5-7 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Neįtikėtinai skanus ir kvapnus kečupas su šviežiu baziliku ir česnaku. Tokį kečupą galima paruošti žiemai. Padažas idealiai tinka prie daugelio patiekalų, tiek prie makaronų, tiek prie mėsos, žuvies. Būtinai rinkitės mėsingus, skanius pomidorus! Žalią baziliką galima pakeisti violetiniu, tačiau tada skonis ir spalva bus šiek tiek kitokie, žalio – skanesni. Jei susidūrėte su vandeningais pomidorais ir padažas netampa tirštesnis, tuomet galite sutirštinti nedideliu kiekiu krakmolo, praskiesto vandenyje. Tokiam pomidorų kiekiui reikės apie 1-2 arbatinius šaukštelius krakmolo (geriausia – kukurūzų krakmolo). Sumaišykite su 100 ml. šalto vandens, supilti į paruoštą padažą, užvirti ir iš karto nukelti nuo viryklės. Jei norite aštresnio aromato ir skonio, galite pridėti mėgstamų prieskonių, tokių kaip gvazdikėliai, kvapieji pipirai, kalendra. Prieskonius suberkite į marlės gabalėlį, suriškite ir nuleiskite kartu su baziliku ir česnaku, tada išimkite maišelį.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    1 kilogramas
  • Žaliasis bazilikas
    1 krūva (30 gramų)
  • Česnakai
    5 skiltelės
  • Šviežias čili
    1/2 vnt
  • Džiovintas raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1,5 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai Stalo actas 9%
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pasirinkite prinokusius, mėsingus pomidorus, nuplaukite ir nusausinkite. Nuplaukite ir baziliką.
    1. Pasirinkite prinokusius, mėsingus pomidorus, nuplaukite ir nusausinkite. Nuplaukite ir baziliką.
  • Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į smulkintuvą. Taip pat galite naudoti stacionarų maišytuvą arba mėsmalę.
    2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į smulkintuvą. Taip pat galite naudoti stacionarų maišytuvą arba mėsmalę.
  • Reklama
  • Į pomidorus įberkite druskos, cukraus, džiovintų raudonėlių. Supilkite alyvuogių aliejų.
    3. Į pomidorus įberkite druskos, cukraus, džiovintų raudonėlių. Supilkite alyvuogių aliejų.
  • Sutrinkite iki vientisos tyrės.
    4. Sutrinkite iki vientisos tyrės.
  • Reklama
  • Paruoštą pomidorų tyrę supilkite į storadugnį puodą. Padėkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite ant minimalios kaitros ir troškinkite ...
    5. Paruoštą pomidorų tyrę supilkite į storadugnį puodą. Padėkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite ant minimalios kaitros ir troškinkite 15-20 minučių.
  • Česnaką nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, baziliką smulkiai supjaustykite, čili pipirą supjaustykite mažais apskritimais.
    6. Česnaką nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, baziliką smulkiai supjaustykite, čili pipirą supjaustykite mažais apskritimais.
  • Reklama
  • Į padažą suberkite paruoštas žoleles, česnaką ir aitriąsias paprikas. Pavirkite porą minučių, kad jų skonis įsigertų į padažą.
    7. Į padažą suberkite paruoštas žoleles, česnaką ir aitriąsias paprikas. Pavirkite porą minučių, kad jų skonis įsigertų į padažą.
  • Kad kuo labiau įsigertų aromatas, o padažas juo prisotintų, padažą kartu su pridėtomis žolelėmis ir česnaku sutrinkite trintuvu.
    8. Kad kuo labiau įsigertų aromatas, o padažas juo prisotintų, padažą kartu su pridėtomis žolelėmis ir česnaku sutrinkite trintuvu.
  • Reklama
  • Tada padažą perkoškite per smulkų sietelį.
    9. Tada padažą perkoškite per smulkų sietelį.
  • Trinkite jį šaukštu arba mentele.
    10. Trinkite jį šaukštu arba mentele.
  • Reklama
  • Vienalytį pomidorų padažą supilkite atgal į keptuvę, užvirinkite ir virkite iki norimo tirštumo. Viskas čia priklausys nuo jūsų pomidorų,...
    11. Vienalytį pomidorų padažą supilkite atgal į keptuvę, užvirinkite ir virkite iki norimo tirštumo. Viskas čia priklausys nuo jūsų pomidorų, jei jie mėsingi, tai padažo virti nereikia. O jei pomidorai vandeningi, tuomet verdame apie 10 min. Paruoštą padažą nukelkite nuo viryklės ir supilkite actą, išmaišykite.
  • Karštą iš karto supilstykite į paruoštus sterilizuotus stiklainius ar butelius, sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais. Apvyniok...
    12. Karštą iš karto supilstykite į paruoštus sterilizuotus stiklainius ar butelius, sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais. Apvyniokite šilta antklode, palikite visiškai atvėsti ir perkelkite į saugojimo vietą. Tai gali būti rūsys arba sandėliukas bute.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 2.8/5 (17 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai