Karpis su pievagrybiais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Švelni karpių mėsa kartu su grybais yra nepaprastai skani, sultinga ir sveika. Gaminimo procese nėra nieko sudėtingo, o ingredientai yra paprasti. Lengvas patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei. Kepti žuvį orkaitėje visada labai paprasta ir lengva, o šurmulio mažai. Šiandien noriu papasakoti, kaip pagaminti karpį su pievagrybiais, kad jis būtų švelnus ir labai skanus. Pats receptas paprastas. Jį gamindami gausite puikią vakarienę. Žuvis su lengvu citrinos aromatu ir sultingu pievagrybių įdaru labai skani!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Karpis1~1,5 kilogramas
-
Pievagrybiai250 gramų
-
Grietinė80~100 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Porai1 vnt
-
Aliejus1 šaukštai
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Prieskoniai žuviai1 pagal skonį
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Karpius nuvalome, gerai nuplauname vandeniu. Išspauskite citrinos sultis žuvies viduje ir išorėje, o skerdeną įtrinkite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.
-
2. Švarų poro stiebelį supjaustykite plonais žiedeliais.
-
Reklama
-
3. Pievagrybius nuvalome ir lengvai nuplauname vandeniu. Tada supjaustykite griežinėliais.
-
4. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite grybus ir porus, kol pusiau iškeps. Įberkite šiek tiek druskos.
-
Reklama
-
5. Kai grybų įdaras šiek tiek atvės, prikimškite juo karpį. Pritvirtinkite pilvą dantų krapštukais.
-
6. Dėkite žuvį ant kepimo skardos, išklotos popieriumi, ir aptepkite grietine. Toliau dedame į karštą orkaitę 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama