Kalakutienos kepenėlės tešloje
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Tokioje tešloje keptos kalakutienos kepenys gaunasi švelnaus skonio ir labai minkštos. O pati tešla yra gražios spalvos, traški ir skani. Viskas paruošiama paprastai ir greitai. Kad kepenys būtų minkštos, nesūdykite jų žalių, druskos pakanka kiek yra tešloje. Tešla turi būti panaši į blyną, kitaip ji nelips prie kepenų. Kartu su žolelėmis į tešlą galite pridėti mėgstamų prieskonių. Svarbiausia nepersistengti, kad jie neužgožtu pačių kepenų skonio.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos kepenys500 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė2 šaukštai (20% riebumo)
-
Kvietiniai miltai3 šaukštai
-
Pienas50 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Žolelės1/2 šaukštelio (sauso)
-
Augalinis aliejus200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, reikalingus kalakutienos kepenims kepti tešloje. Nuplaukite ir nusausinkite kepenis.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Į kiaušinius įpilkite garstyčių.
-
Reklama
-
3. Į dubenį įpilkite grietinės ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Supilkite pieną į dubenį.
-
Reklama
-
5. Supilkite sausas žoleles, turiu petražolių ir krapų mišinio. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.
-
6. Miltus išsijokite per smulkų sietelį į dubenį.
-
Reklama
-
7. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.
-
8. Kalakutienos kepenis šiek tiek supjaustykite, tarsi atidarydami.
-
Reklama
-
9. Įdėkite kepenis tarp dviejų plėvelių kad nesuplyštų ir švelniai paplakite, paplaktas kepenis pagardinkite pipirais.
-
10. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Į tešlą pamirkykite kepenėles taip, kad kepenėlės visiškai pasidengtu tešla.
-
Reklama
-
11. Kepenėles pamirkytas tešloje dėkite į karštą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir taps auksinės rudos spalvos. Tai užtruks apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
-
12. Iškeptas kepenėles perkelkite į popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama