Kalakutienos kepenėlės tešloje

Kalakutienos kepenėlės tešloje

5 (1 įvertinimai)

4

Porcijos

25 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Tokioje tešloje keptos kalakutienos kepenys gaunasi švelnaus skonio ir labai minkštos. O pati tešla yra gražios spalvos, traški ir skani. Viskas paruošiama paprastai ir greitai. Kad kepenys būtų minkštos, nesūdykite jų žalių, druskos pakanka kiek yra tešloje. Tešla turi būti panaši į blyną, kitaip ji nelips prie kepenų. Kartu su žolelėmis į tešlą galite pridėti mėgstamų prieskonių. Svarbiausia nepersistengti, kad jie neužgožtu pačių kepenų skonio.

Receptai pagal ingridientus: # Paukštiena / # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Kalakutienos kepenys
    500 gramų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    2 šaukštai (20% riebumo)
  • Kvietiniai miltai
    3 šaukštai
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Žolelės
    1/2 šaukštelio (sauso)
  • Augalinis aliejus
    200 mililitrų
  • Kaip pagaminti

  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    1. Paruoškite visus ingredientus, reikalingus kalakutienos kepenims kepti tešloje. Nuplaukite ir nusausinkite kepenis.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Į kiaušinius įpilkite garstyčių.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    3. Į dubenį įpilkite grietinės ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    4. Supilkite pieną į dubenį.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    5. Supilkite sausas žoleles, turiu petražolių ir krapų mišinio. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    6. Miltus išsijokite per smulkų sietelį į dubenį.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    7. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    8. Kalakutienos kepenis šiek tiek supjaustykite, tarsi atidarydami.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    9. Įdėkite kepenis tarp dviejų plėvelių kad nesuplyštų ir švelniai paplakite, paplaktas kepenis pagardinkite pipirais.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    10. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Į tešlą pamirkykite kepenėles taip, kad kepenėlės visiškai pasidengtu tešla.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    11. Kepenėles pamirkytas tešloje dėkite į karštą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir taps auksinės rudos spalvos. Tai užtruks apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    12. Iškeptas kepenėles perkelkite į popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
  • Kalakutienos kepenėlės tešloje
    13. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai