Kalakutiena su slyvomis orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jei jums patinka skani ir įdomaus skonio mėsa, atkreipkite dėmesį į šį receptą. Nereikės ilgai stovėti prie viryklės; slyvos suteiks pikantiško rūgštumo ir aromato. Puikus pasirinkimas bet kokiai progai! Tai puiki galimybė skaniai ir sočiai pavaišinti savo šeimą ir svečius be daug maisto ir patiks tiems, kurie nemėgsta ilgai stovėti prie viryklės. Be to, mėsą galima pasigaminti iš vakaro, įdėti į šaldytuvą, o prieš atvykstant svečiams tiesiog įdėti į karštą orkaitę. Kalakutiena geriausiai patiekiama su ryžiais arba daržovėmis. Jei norite, į majonezo mišinį galite įberti mėgstamų prieskonių, bet ne per daug, kad neužgožtų slyvų skonio. Rinkitės tankias, saldžiarūgščias slyvų veisles.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos filė300 gramų
-
Slyvos150 gramų
-
Garstyčios10 gramų
-
Majonezas2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus1 šaukštas (bekvapis ir beskonis)
-
Žalumynaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis ir supjaustykite į du kepsnius. Kalakutieną lengvai pamuškite, iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais. Sudėkite mėsą į kepimo indą, išteptą augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
3. Dubenyje sumaišykite majonezą, garstyčias, susmulkintą česnaką, paskleiskite per visą mėsos paviršių. Uždenkite formą ir padėkite į šaldytuvą 2–12 valandų, kad pasimarinuotų.
-
4. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir supjaustykite griežinėliais. Ant kalakutienos kepsnelių uždėkite slyvų ir pabarstykite šiek tiek druska.
-
Reklama
-
5. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 25-30 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 5-10 minučių. Gatavą kalakutieną su slyvomis išimkite iš orkaitės ir nedelsdami patiekite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama