Kalakutiena medaus ir garstyčių padaže

Kalakutiena medaus ir garstyčių padaže

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Siūlau paruošti unikalų, rafinuotą patiekalą, kurį galima patiekti tiek šventei, tiek šeimos pietums. Jame puikiai dera saldumas ir pikantiškumas, todėl patiks visiems. Pasinaudokite idėją! Kalakutas - tai švelni mėsa, kuri greitai sugeria visus aromatus ir skonius. Galima naudoti bet kokią filė dalį, bet geriausiai tiks krūtinėlė arba nedidelė filė. Marinuojant ir kepant tokiame padaže mėsa tampa sodri ir turtingo skonio. Medaus ir garstyčių padažą papildo prieskoniai, o citrinos sultys suteikia šviežumo ir lengvumo. Prieskonius galima keisti pagal savo skonį - puikiai tiks čiobreliai ar bazilikai. Kalakutą patiekite su keptų daržovių garnyru arba bulvių koše pietums ar vakarienei.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakuto filė
    600 gramų
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Provanso žolelės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Medus
    2 arbatinis šaukštelis
  • Garstyčios
    2 arbatinis šaukštelis
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Kalakuto filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite druska ir pipirais iš visų pusių.
    2. Kalakuto filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite druska ir pipirais iš visų pusių.
  • Reklama
  • Marinatui į dubenį supilkite citrinos sultis, įdėkite Provanso žolelių ir susmulkintą česnaką.
    3. Marinatui į dubenį supilkite citrinos sultis, įdėkite Provanso žolelių ir susmulkintą česnaką.
  • Į dubenį įdėkite garstyčias ir medų. Medų galite naudoti bet kokį, o garstyčių aštrumas priklauso nuo jūsų skonio.
    4. Į dubenį įdėkite garstyčias ir medų. Medų galite naudoti bet kokį, o garstyčių aštrumas priklauso nuo jūsų skonio.
  • Reklama
  • Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    5. Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Įtrinkite kalakuto mėsą marinatu iš visų pusių, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
    6. Įtrinkite kalakuto mėsą marinatu iš visų pusių, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formoje įpilkite truputį vandens, sudėkite paruoštą kalakutą ir uždenkite folija.
    7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formoje įpilkite truputį vandens, sudėkite paruoštą kalakutą ir uždenkite folija.
  • Kepkite kalakutą medaus-garstyčių padaže vidurinėje orkaitės dalyje 40 minučių. Išimkite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir apšlakstyk...
    8. Kepkite kalakutą medaus-garstyčių padaže vidurinėje orkaitės dalyje 40 minučių. Išimkite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir apšlakstykite mėsą susidariusiu padažu. Grąžinkite formą į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Iškepusį kalakutą išimkite, apšlakstykite padažu, uždenkite folija, palaikykite 10 minučių ir patiekite.
    9. Iškepusį kalakutą išimkite, apšlakstykite padažu, uždenkite folija, palaikykite 10 minučių ir patiekite.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai