Kalakutiena medaus ir garstyčių padaže
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Siūlau paruošti unikalų, rafinuotą patiekalą, kurį galima patiekti tiek šventei, tiek šeimos pietums. Jame puikiai dera saldumas ir pikantiškumas, todėl patiks visiems. Pasinaudokite idėją! Kalakutas - tai švelni mėsa, kuri greitai sugeria visus aromatus ir skonius. Galima naudoti bet kokią filė dalį, bet geriausiai tiks krūtinėlė arba nedidelė filė. Marinuojant ir kepant tokiame padaže mėsa tampa sodri ir turtingo skonio. Medaus ir garstyčių padažą papildo prieskoniai, o citrinos sultys suteikia šviežumo ir lengvumo. Prieskonius galima keisti pagal savo skonį - puikiai tiks čiobreliai ar bazilikai. Kalakutą patiekite su keptų daržovių garnyru arba bulvių koše pietums ar vakarienei.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakuto filė600 gramų
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Provanso žolelės1 arbatinis šaukštelis
-
Medus2 arbatinis šaukštelis
-
Garstyčios2 arbatinis šaukštelis
-
Česnakas2 skiltelės
-
Citrinos sultys1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. -
2. Kalakuto filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite druska ir pipirais iš visų pusių. -
Reklama
-
3. Marinatui į dubenį supilkite citrinos sultis, įdėkite Provanso žolelių ir susmulkintą česnaką. -
4. Į dubenį įdėkite garstyčias ir medų. Medų galite naudoti bet kokį, o garstyčių aštrumas priklauso nuo jūsų skonio. -
Reklama
-
5. Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. -
6. Įtrinkite kalakuto mėsą marinatu iš visų pusių, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. -
Reklama
-
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formoje įpilkite truputį vandens, sudėkite paruoštą kalakutą ir uždenkite folija. -
8. Kepkite kalakutą medaus-garstyčių padaže vidurinėje orkaitės dalyje 40 minučių. Išimkite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir apšlakstykite mėsą susidariusiu padažu. Grąžinkite formą į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių. -
Reklama
-
9. Iškepusį kalakutą išimkite, apšlakstykite padažu, uždenkite folija, palaikykite 10 minučių ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















