Kaimiško stiliaus paštetas

Kaimiško stiliaus paštetas

4.3 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Išbandykite šį kaimišką pašteto receptą iš Julia Child, knygos autorės. Tai nepaprastai skanu! Kaimiškas prancūziškas paštetas yra puikus užkandis. Jo rupi tekstūra labiau panaši į mėsos kepalą. Kaimiško stiliaus paštetą galima valgyti karštą, o šaltas – nuostabus patiekalas, kuris gali būti patiekiamas ant bet kurio šventinio stalo.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sviestas
    30 gramų
  • Kiauliena
    400 gramų
  • Vištienos filė
    200 gramų
  • Kepenys
    200 gramų
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
  • Kiaušinis
    1 gramų
  • Kreminė varškė
    100 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Konjakas
    30 mililitrų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
    2 žiupsneliai
  • Čiobreliai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus . Nuplaukite kepenis, nupjaukite riebalus ir jungiamajį audinį. Būtinai patikrinkite, ar nėra tulžies pūslės, ir ...
    1. Paruoškite ingredientus . Nuplaukite kepenis, nupjaukite riebalus ir jungiamajį audinį. Būtinai patikrinkite, ar nėra tulžies pūslės, ir pašalinkite ją, jei rasta. Vietoj varškės galite naudoti riebią grietinę.
  • Nulupkite svogūnus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės ir švelniai auksinės spalvos.
    2. Nulupkite svogūnus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės ir švelniai auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Kiaulienos ir vištienos krūtinėlės filė susmulkinkite peiliu arba sumalkite mėsmale su didelėmis grotelėmis. Kepenėles supjaustykite ne p...
    3. Kiaulienos ir vištienos krūtinėlės filė susmulkinkite peiliu arba sumalkite mėsmale su didelėmis grotelėmis. Kepenėles supjaustykite ne per mažais gabalėliais. Tinkamo dydžio dubenyje sumaišykite mėsą, kepenėles, džiūvėsėlius, varškę (arba riebią grietinę), kiaušinį, smulkintą česnaką, keptą svogūną ir šiek tiek konjako.
  • Skiedinyje sumalkite maltus juoduosius pipirus ir sausus čiobrelius su druska. Į faršą suberkite prieskonius ir gerai išminkykite, kad in...
    4. Skiedinyje sumalkite maltus juoduosius pipirus ir sausus čiobrelius su druska. Į faršą suberkite prieskonius ir gerai išminkykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  • Reklama
  • Paštetui skirtą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių sviestu arba augaliniu aliejumi. Sudėkite faršą ir paskirst...
    5. Paštetui skirtą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių sviestu arba augaliniu aliejumi. Sudėkite faršą ir paskirstykite per visą formos tūrį. Norėdami pašalinti oro kišenes, lengvai bakstelėkite formą ant stalviršio.
  • Formą su paštetu dedame į didesnį indą, į kurį pilame karštą vandenį. Vandens lygis turi būti šiek tiek aukštesnis nei iškloto pašteto ly...
    6. Formą su paštetu dedame į didesnį indą, į kurį pilame karštą vandenį. Vandens lygis turi būti šiek tiek aukštesnis nei iškloto pašteto lygis. Formą su paštetu uždenkite folija ir visą konstrukciją pašaukite į iki 140-150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Paštetą kepkite 1,5 valandos. Iškepus išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tada paštetą pakiškite po presu ir padėkite parai į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Paštetą laikykite šaldytuve, suvyniotą į kepimo popierių.
    7. Paštetą laikykite šaldytuve, suvyniotą į kepimo popierių.
  • Kaimiško stiliaus paštetas yra sultingas, aromatingas ir labai skanus. Gero apetito!
    8. Kaimiško stiliaus paštetas yra sultingas, aromatingas ir labai skanus. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai