Kadera iš vištienos šlaunelių
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Gardi, kvapni, kepta vištiena su prieskoniais, bulvėmis ir kvapiosiomis slyvomis. Vištienos gabaliukai ir puikus įdaras, tai būtina išbandyti! Galima pagaminti iš bet kurios vištienos dalies. Gardi ir aštri vištiena su kvapniomis slyvomis, kurios suteikia patiekalui lengvo rūgštumo, o sojos padažas saldumo – šį patiekalą paverčia išskirtinai skaniu ir kvapniu. Patiekalas paruošiamas lengvai ir iš paprastų ingredientų. Kadera gali serviruoti šventinį stalą – atrodo nuostabiai! Jei nėra balzamiko padažo, tada jo nepilkite. Slyvų galima dėti kiek mažiau, o veislė geriausiai tinka „Angelina“ – tai raudonos, sultingos slyvos. Nors „vengriškos“ irgi skanios. Jei norite daugiau garnyro, tada įdėkite daugiau bulvių. Patiekalą galite papildyti kitomis daržovėmis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunys ir kojos800 gramų
-
Bulvės4~5 vnt
-
Slyvos6~8 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai4~5 skiltelės
-
Saldieji pipirai1~2 vnt
-
Sojų padažas50 mililitrų (padažas)
-
Alyvuogių aliejus2~3 šaukštai (padažui)
-
Balzamiko padažas1 arbatinis šaukštelis (padažui)
-
Džiovintas raudonėlis1 arbatinis šaukštelis (padažui)
-
Kečupas1 arbatinis šaukštelis (padažui)
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis (padažui)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vištienos šlauneles galite paimti atskirai arba kaip mano šlaunis ir kojas.
-
2. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Druskos kiekį reguliuokite pagal sojos padažo sūrumą.
-
Reklama
-
3. Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą.
-
4. Supilkite pusę visos padažo normos, juo gerai patepkite vištieną.
-
Reklama
-
5. Saldžiąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais, svogūną – dideliais griežinėliais, nulupkite česnaką. Paruoštas daržoves išdėliokite tarp vištienos gabalėlių.
-
6. Bulves nulupkite ir supjaustykite apskritimais, taip pat paskleiskite tarp vištienos.
-
Reklama
-
7. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką. Slyvų puseles paskleiskite tarp daržovių ir vištienos.
-
8. Visus ingredientus užpilti likusiu padažu, formą uždengti folija ir kepti iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Likus 10 minučių iki paruošimo, nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 200-220 ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama