Kadera iš vištienos šlaunelių

Kadera iš vištienos šlaunelių

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Gardi, kvapni, kepta vištiena su prieskoniais, bulvėmis ir kvapiosiomis slyvomis. Vištienos gabaliukai ir puikus įdaras, tai būtina išbandyti! Galima pagaminti iš bet kurios vištienos dalies. Gardi ir aštri vištiena su kvapniomis slyvomis, kurios suteikia patiekalui lengvo rūgštumo, o sojos padažas saldumo – šį patiekalą paverčia išskirtinai skaniu ir kvapniu. Patiekalas paruošiamas lengvai ir iš paprastų ingredientų. Kadera gali serviruoti šventinį stalą – atrodo nuostabiai! Jei nėra balzamiko padažo, tada jo nepilkite. Slyvų galima dėti kiek mažiau, o veislė geriausiai tinka „Angelina“ – tai raudonos, sultingos slyvos. Nors „vengriškos“ irgi skanios. Jei norite daugiau garnyro, tada įdėkite daugiau bulvių. Patiekalą galite papildyti kitomis daržovėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos šlaunys ir kojos
    800 gramų
  • Bulvės
    4~5 vnt
  • Slyvos
    6~8 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    4~5 skiltelės
  • Saldieji pipirai
    1~2 vnt
  • Sojų padažas
    50 mililitrų (padažas)
  • Alyvuogių aliejus
    2~3 šaukštai (padažui)
  • Balzamiko padažas
    1 arbatinis šaukštelis (padažui)
  • Džiovintas raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis (padažui)
  • Kečupas
    1 arbatinis šaukštelis (padažui)
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis (padažui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vištienos šlauneles galite paimti atskirai arba kaip mano šlaunis ir kojas.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vištienos šlauneles galite paimti atskirai arba kaip mano šlaunis ir kojas.
  • Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Druskos kiekį reguliuokite pagal sojos padažo sūrumą.
    2. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Druskos kiekį reguliuokite pagal sojos padažo sūrumą.
  • Reklama
  • Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą.
    3. Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą.
  • Supilkite pusę visos padažo normos, juo gerai patepkite vištieną.
    4. Supilkite pusę visos padažo normos, juo gerai patepkite vištieną.
  • Reklama
  • Saldžiąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais, svogūną – dideliais griežinėliais, nulupkite česnaką. Paruo...
    5. Saldžiąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais, svogūną – dideliais griežinėliais, nulupkite česnaką. Paruoštas daržoves išdėliokite tarp vištienos gabalėlių.
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite apskritimais, taip pat paskleiskite tarp vištienos.
    6. Bulves nulupkite ir supjaustykite apskritimais, taip pat paskleiskite tarp vištienos.
  • Reklama
  • Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką. Slyvų puseles paskleiskite tarp daržovių ir vištienos.
    7. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką. Slyvų puseles paskleiskite tarp daržovių ir vištienos.
  • Visus ingredientus užpilti likusiu padažu, formą uždengti folija ir kepti iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Likus 10...
    8. Visus ingredientus užpilti likusiu padažu, formą uždengti folija ir kepti iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Likus 10 minučių iki paruošimo, nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 200-220 ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai