Jautiena folijoje orkaitėje
5 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Skanų ir sveiką jautienos patiekalą galima pasigaminti labai paprastai namuose. Jautiena yra puiki alternatyva pirktinėms dešroms, ji gali būti patiekiama pusryčiams, kaip užkandis ir netgi dedama ant šventinio stalo.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena1 kilogramas
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Sausas česnakas1/3 šaukštai
-
Prieskoniai mėsai1 valgomasis šaukštas
-
Rūkyta paprika1/2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Jautieną geriau imti nuo pečiu ar nugaros. Mėsą nuplėškite nuo plėvelių ir gyslų, gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
-
2. Į mėsą įpilkite prieskonių, sauso česnako ir paprikos.
-
Reklama
-
3. Pagal savo skonį supilkite geros kokybės augalinį aliejų, druską ir pipirus.
-
4. Iš visų pusių įtrinkite jautieną prieskoniais ir aliejumi, ir palikite kad įsigertų aromatai. Leiskite jam pastovėti 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Sulenkite foliją dviem sluoksniais, ant jo uždėkite jautieną.
-
6. Mėsą sandariai suvyniokite į foliją, perkelkite į bet kokią patogią formą, į dugną supilkite šiek tiek vandens. Mėsą nusiųskite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių 1 valandą. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar valandą.
-
Reklama
-
7. Po kurio laiko išimkite mėsą iš orkaitės, pradurkite foliją, nusausinkite išsiskyrusias sultis. Atvėsinkite jautieną tiesiai folijoje, nusiųskite ją į šaldytuvą, kol ji visiškai atvės. Po kelių valandų supjaustykite kiaulieną plonais griežinėliais ir patiekite kaip šaltą užkandį.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama