Jautiena folijoje orkaitėje

Jautiena folijoje orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

10

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Skanų ir sveiką jautienos patiekalą galima pasigaminti labai paprastai namuose. Jautiena yra puiki alternatyva pirktinėms dešroms, ji gali būti patiekiama pusryčiams, kaip užkandis ir netgi dedama ant šventinio stalo.

Receptai pagal ingridientus: # Mėsa
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    1 kilogramas
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Sausas česnakas
    1/3 šaukštai
  • Prieskoniai mėsai
    1 valgomasis šaukštas
  • Rūkyta paprika
    1/2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti

  • Jautiena folijoje orkaitėje
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Jautieną geriau imti nuo pečiu ar nugaros. Mėsą nuplėškite nuo plėvelių ir gyslų, gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Jautiena folijoje orkaitėje
    2. Į mėsą įpilkite prieskonių, sauso česnako ir paprikos.
  • Jautiena folijoje orkaitėje
    3. Pagal savo skonį supilkite geros kokybės augalinį aliejų, druską ir pipirus.
  • Jautiena folijoje orkaitėje
    4. Iš visų pusių įtrinkite jautieną prieskoniais ir aliejumi, ir palikite kad įsigertų aromatai. Leiskite jam pastovėti 30 minučių.
  • Jautiena folijoje orkaitėje
    5. Sulenkite foliją dviem sluoksniais, ant jo uždėkite jautieną.
  • Jautiena folijoje orkaitėje
    6. Mėsą sandariai suvyniokite į foliją, perkelkite į bet kokią patogią formą, į dugną supilkite šiek tiek vandens. Mėsą nusiųskite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių 1 valandą. Tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar valandą.
  • Jautiena folijoje orkaitėje
    7. Po kurio laiko išimkite mėsą iš orkaitės, pradurkite foliją, nusausinkite išsiskyrusias sultis. Atvėsinkite jautieną tiesiai folijoje, nusiųskite ją į šaldytuvą, kol ji visiškai atvės. Po kelių valandų supjaustykite kiaulieną plonais griežinėliais ir patiekite kaip šaltą užkandį.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai