Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže

Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 25 min.

Apie receptą

Itališki kukuliai skiriasi nuo to, ką esate įpratę valgyti. Jie yra dideli, todėl vienoje porcijoje yra 2-3 vnt. Man kukuliai yra patiekalas, kurį galima valgyti tik su makaronais ar koše. Tačiau šiuos itališkus galima patiekti ir atskirai. Malta mėsa ruošiama iš kiaulienos ir jautienos mišinio, į jį visada dedama sūrio ir itališkų prieskonių (šviežių arba džiovintų žolelių). Mėsos kukulius iškepkite atskirai ir patroškinkite padaže.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta jautiena
    480 gramų
  • Malta kiauliena
    480 gramų
  • Pienas
    2/3 stiklinės
  • Batonas
    3 riekelės
  • Rikota
    35 gramai
  • Parmezanas
    35 gramai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Druska pipirai
    pagal skonį
  • Petražolės
    pagal skonį
  • Raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Alyvuogių aliejus
    1/3 stiklinės
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Pomidorai
    700 gramų
  • Džiovintas bazilikas
    2 šaukštai
  • Pomidorų pasta
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas, 3-4 petražolių šakeles. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite daržoves, pakepinkite...
    1. Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas, 3-4 petražolių šakeles. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite daržoves, pakepinkite daržoves, kol suminkštės, suberkite susmulkintą česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytus pomidorus. Sudėkite pomidorų pastą, baziliką, druską ir maltus juoduosius pipirus, troškinkite ant silpnos ugnies 15-30 min. Sutrinkite mišinį ir grąžinkite į keptuvę.
  • Į puodą supilkite pieną. Įkaitinkite, tada sudėkite batoną į puodą ir sutrinkite mentele.
    2. Į puodą supilkite pieną. Įkaitinkite, tada sudėkite batoną į puodą ir sutrinkite mentele.
  • Reklama
  • Išjunkite ugnį ir palikite mišinį atvėsti.
    3. Išjunkite ugnį ir palikite mišinį atvėsti.
  • Į dubenį suberkite kiaulienos ir jautienos faršą, suberkite abiejų rūšių tarkuotą sūrį, kiaušinius, druską, raudonėlį, maltus pipirus, sm...
    4. Į dubenį suberkite kiaulienos ir jautienos faršą, suberkite abiejų rūšių tarkuotą sūrį, kiaušinius, druską, raudonėlį, maltus pipirus, smulkintą česnaką, petražoles, batono mišinį.
  • Reklama
  • Maltą mėsą gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė konsistencija.
    5. Maltą mėsą gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė konsistencija.
  • Suformuokite teniso kamuoliukų dydžio mėsos kukulius.
    6. Suformuokite teniso kamuoliukų dydžio mėsos kukulius.
  • Reklama
  • Kiekvieną kukulį apvoliokite miltuose, tada padėkite ant padėklo.
    7. Kiekvieną kukulį apvoliokite miltuose, tada padėkite ant padėklo.
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite kelis kukulius.
    8. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite kelis kukulius.
  • Reklama
  • Kepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    9. Kepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Padažą grąžinkite ant ugnies, o užvirus sudėkite kukulius.
    10. Padažą grąžinkite ant ugnies, o užvirus sudėkite kukulius.
  • Reklama
  • Švelniai išmaišykite kukulius, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
    11. Švelniai išmaišykite kukulius, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
  • Patiekite mėsos kukulius su padažu, papuoštą šviežiomis žolelėmis.
    12. Patiekite mėsos kukulius su padažu, papuoštą šviežiomis žolelėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai