Itališki mėsos kukuliai pomidorų padaže
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 25 min.
Apie receptą
Itališki kukuliai skiriasi nuo to, ką esate įpratę valgyti. Jie yra dideli, todėl vienoje porcijoje yra 2-3 vnt. Man kukuliai yra patiekalas, kurį galima valgyti tik su makaronais ar koše. Tačiau šiuos itališkus galima patiekti ir atskirai. Malta mėsa ruošiama iš kiaulienos ir jautienos mišinio, į jį visada dedama sūrio ir itališkų prieskonių (šviežių arba džiovintų žolelių). Mėsos kukulius iškepkite atskirai ir patroškinkite padaže.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta jautiena480 gramų
-
Malta kiauliena480 gramų
-
Pienas2/3 stiklinės
-
Batonas3 riekelės
-
Rikota35 gramai
-
Parmezanas35 gramai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druska pipiraipagal skonį
-
Petražolėspagal skonį
-
Raudonėlis1 arbatinis šaukštelis
-
Česnakai4 skiltelės
-
Miltai1 stiklinė
-
Alyvuogių aliejus1/3 stiklinės
-
Svogūnas1 vnt
-
Morka1 vnt
-
Pomidorai700 gramų
-
Džiovintas bazilikas2 šaukštai
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas, 3-4 petražolių šakeles. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite daržoves, pakepinkite daržoves, kol suminkštės, suberkite susmulkintą česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytus pomidorus. Sudėkite pomidorų pastą, baziliką, druską ir maltus juoduosius pipirus, troškinkite ant silpnos ugnies 15-30 min. Sutrinkite mišinį ir grąžinkite į keptuvę.
-
2. Į puodą supilkite pieną. Įkaitinkite, tada sudėkite batoną į puodą ir sutrinkite mentele.
-
Reklama
-
3. Išjunkite ugnį ir palikite mišinį atvėsti.
-
4. Į dubenį suberkite kiaulienos ir jautienos faršą, suberkite abiejų rūšių tarkuotą sūrį, kiaušinius, druską, raudonėlį, maltus pipirus, smulkintą česnaką, petražoles, batono mišinį.
-
Reklama
-
5. Maltą mėsą gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė konsistencija.
-
6. Suformuokite teniso kamuoliukų dydžio mėsos kukulius.
-
Reklama
-
7. Kiekvieną kukulį apvoliokite miltuose, tada padėkite ant padėklo.
-
8. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite kelis kukulius.
-
Reklama
-
9. Kepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Padažą grąžinkite ant ugnies, o užvirus sudėkite kukulius.
-
Reklama
-
11. Švelniai išmaišykite kukulius, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
-
12. Patiekite mėsos kukulius su padažu, papuoštą šviežiomis žolelėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama