Imbierinis pyragas

Imbierinis pyragas

5 (1 įvertinimai)

4-6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Mėgstu meduolius, visada juos kepu šventėms ir pasakysiu, kad jie greitai dingsta nuo stalo. Imbierinis pyragas - meduolių karalius, ruošiamas su skaniu įdaru, mėtomis ir saldžiu glajumi ant viršaus. Imbierinis pyragas yra kvapnus, saldus ir labai mėtinis pyragas. Dalinuosi receptu, kaip šį pyragą pagaminti pakankamai paprastai ir greitai. Pyragui galite naudoti bet kokią meduolių tešlą, taip pat mėgstamą uogienę. Į tešlą dedu mėtas ir cinamoną, man atrodo, kad šių ingredientų nereikėtų ignoruoti. Būtent jie pyragui suteikia įdomų atspalvį, o kartu su agrastų uogiene jis yra labai skanus. Turiu glajų iš cukraus pudros ir grietinėlės, bet galite pasiimti baltymų. Pabandykite iškepti tokį pyragą, aš tikiu, kad neturėsite laiko tinkamai atvėsti, jis bus greitai suvalgytas!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    420 gramų
  • Avižiniai miltai
    100 gramų
  • Sviestas
    120 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Vištienos kiaušinis
    2 vnt
  • Medus
    2 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
  • Cinamonas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Džiovintos mėtos
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Uogienė
    300 gramų
  • Žemės riešutai
    100 gramų
  • Cukraus pudra
    100 gramų
  • Kremas 10%
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Giliame dubenyje sumaišykite sviestą, medų ir cukrų, padėkite ant ugnies.
    1. Giliame dubenyje sumaišykite sviestą, medų ir cukrų, padėkite ant ugnies.
  • Virkite mišinį, kol visi ingredientai visiškai ištirps, bet neužvirinkite.
    2. Virkite mišinį, kol visi ingredientai visiškai ištirps, bet neužvirinkite.
  • Reklama
  • Po vieną sudėkite cinamoną ir kiaušinius. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
    3. Po vieną sudėkite cinamoną ir kiaušinius. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  • Suberkite miltus ir avižinius dribsnius, taip pat suberkite kepimo miltelius. Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir lanksti. Įpilkite m...
    4. Suberkite miltus ir avižinius dribsnius, taip pat suberkite kepimo miltelius. Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir lanksti. Įpilkite mėtų ir vėl gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Tešlą padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos galite pereiti prie meduolių. Tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio stačiakampį.
    5. Tešlą padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos galite pereiti prie meduolių. Tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio stačiakampį.
  • Tešlą perkelkite ant kepimo popieriaus. Ant viršaus uždėkite uogienę ir tolygiai paskirstykite per visą tešlą, pabarstykite grūstais žemė...
    6. Tešlą perkelkite ant kepimo popieriaus. Ant viršaus uždėkite uogienę ir tolygiai paskirstykite per visą tešlą, pabarstykite grūstais žemės riešutais. Nuo kraštų palikite 2 cm laisvos vietos.
  • Reklama
  • Uždenkite antruoju tešlos sluoksniu ir suspauskite kraštus. Jei norite, papuoškite likusia pyrago dalimi. Pyragą 25-30 minučių dėkite į o...
    7. Uždenkite antruoju tešlos sluoksniu ir suspauskite kraštus. Jei norite, papuoškite likusia pyrago dalimi. Pyragą 25-30 minučių dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  • Paruoškite glaistą: sumaišykite grietinėlę ir cukraus pudrą. Šepetėliu aptepkite meduolius. Skanaus!
    8. Paruoškite glaistą: sumaišykite grietinėlę ir cukraus pudrą. Šepetėliu aptepkite meduolius. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai