Įdarytos cukinijos
4.6 (15 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Įdaryta cukinija yra naudinga kasdieninei ar šventinei vakarienei. Pagamintas patiekalas atrodo stulbinančiai, nereikalauja jokio garnyro ir patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Pabandykime! Įdarytas cukinijas lengva paruošti. Svarbiausia yra tinkamai paruošti visus ingredientus. Supjaustykite cukiniją ir išimkite šerdį. Apkepkite faršą, daržoves, išvirkite perlines kruopas ir išmaišykite. Suberkite prieskonius. Įdaryti cukinijas ir kepti orkaitėje apie pusvalandį.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virtos perlinės kruopos0.5 stiklinės
-
Cukinijos3 vnt
-
Aliejus2.5 šaukšto
-
Malta mėsa450~500 gramų (jautiena, kiauliena arba mišinys)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Kalendra0.5 arbatinio šaukštelio
-
Malta paprika0.5 arbatinio šaukštelio
-
Svogūnas1 vnt (didelis)
-
Morkos2 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Pomidorai2 vnt
-
Kietas tarkuotas sūris0.5 stiklinės (geriausia parmezano)
-
Petražolėspagal skonį
-
Kiaušinis1 vnt
-
Lengvai tirpstantis sūris1 stiklinė (Mozzarella, Provolone)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išvirkite perlines kruopas. Perlines kruopas galite iš anksto pamirkyti (pvz., per naktį), tada jos greičiau išvirs. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą uždenkite folija. Cukinijas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir šaukštu išimkite šerdį bei sėklas.
-
2. Cukinijų puseles be sėklų dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija. Į vidų įberkite druskos, pipirų ir patepkite augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
3. Cukiniją apverskite pjaunama puse žemyn ir pašildykite orkaitėje 10-15 minučių. Orkaitės temperatūra – 200 laipsnių.
-
4. Kol cukinijos šyla orkaitėje, ant viryklės pakepinkite faršą. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą – kiaulieną, jautieną, vištieną. Į didelę keptuvę ant vidutinės ugnies pilame šaukštą aliejaus, suberiame faršą, pabarstome druska, pipirais, malta kalendra ir paprika. Išmaišykite ir kepkite 3-5 minutes, kol mėsa pakeis spalvą.
-
Reklama
-
5. Į faršą suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, per spaudą perleistą česnaką ir tarkuotas morkas. Maišydami kepkite, maišydami, 7-8 minutes, kol daržovės suminkštės.
-
6. Iškeptą faršą su daržovėmis sudėkite į didelį dubenį.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę, kurioje kepė faršas, supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus. Keptuvėje pakaitinkite ir apkepkite kubeliais pjaustytus pomidorus (patartina nulupti, dėti į verdantį vandenį) ir tirštą cukinijos minkštimą, kurį išskobėte šaukštu. Jei minkštimo nepakanka, susmulkinkite dar vieną nedidelę cukiniją. Mums reikės stiklinės susmulkintų cukinijų. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
-
8. Į faršą suberkite keptus pomidorus ir cukinijas. Taip pat į dubenį suberkite paruoštas perlines kruopas, tarkuotą parmezaną ar kitą kietąjį sūrį, kapotas petražoles (porą šaukštų) ir įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
9. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
10. Faršą su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis sudėkite į paruoštas cukinijų puseles. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu arba smulkintu minkštu sūriu.
-
Reklama
-
11. Cukinijas kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Baigiant kepti 3 minutėms įjunkite režimą „Kepti ant grotelių“, kad sūris taptų traškus. Įdarytos cukinijos yra paruoštos! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (15 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama