Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Kuo turtinga graikų virtuvė? Beveik kiekviena daržovė, kurią galima kuo nors įdaryti, yra graikų patiekalas. Siūlau susipažinti su nuostabia Graikijos šalimi, jos papročiais ir patiekalais! Agurkams reikia paruošti įdarą iš maltos mėsos, kiaušinių, svogūnų, ryžių, žalumynų, prieskonių. Naudokite tvirtus agurkus, perpjaukite juos išilgai pusiau, išpjaukite sėklas. Tada reikia įdaryti agurkus ir kepti orkaitėje su padažu.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    4 vnt
  • Malta mėsa
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    1~2 vnt
  • Balti apvalūs ryžiai
    1~2 šaukštai
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Pomidorų pasta
    1~2 šaukštai
  • Grietinė
    1 šaukštas
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Citrina
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paimkite 4 šviežius vidutinio dydžio agurkus ir perpjaukite juos išilgai per pusę.
    1. Paimkite 4 šviežius vidutinio dydžio agurkus ir perpjaukite juos išilgai per pusę.
  • Toliau paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą arba smulkintą mėsą (kitas variantas – mėsą pakeisti bet kokiais grybais) su smulkintais ...
    2. Toliau paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą arba smulkintą mėsą (kitas variantas – mėsą pakeisti bet kokiais grybais) su smulkintais svogūnais, iš anksto virtais ryžiais arba suminkštinta balta duona, sudėkite žalius (arba kietai virtus ir smulkintus) kiaušinius, petražoles, krapus, druską, pipirus. Viską gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Ir, iš kiekvienos agurko pusės išėmę šerdį, įdarome juos malta mėsa.
    3. Ir, iš kiekvienos agurko pusės išėmę šerdį, įdarome juos malta mėsa.
  • Gerai įdarytas agurkų puseles uždenkite tuščiomis puselėmis ir suriškite siūlais.
    4. Gerai įdarytas agurkų puseles uždenkite tuščiomis puselėmis ir suriškite siūlais.
  • Reklama
  • Sudėkite į karščiui atsparų, aliejumi pateptą indą. Sumaišykite kelis šaukštus grietinės arba kefyro su pomidorų pasta (jei norite, į pad...
    5. Sudėkite į karščiui atsparų, aliejumi pateptą indą. Sumaišykite kelis šaukštus grietinės arba kefyro su pomidorų pasta (jei norite, į padažą galite įberti šiek tiek miltų). Gautu padažu užpilkite paruoštus agurkus, apšlakstykite juos citrinos sultimis ir troškinkite po dangčiu 20 minučių.
  • Sudėkite gatavus agurkus į lėkštę, atsargiai nuimkite siūlus, pabarstykite krapais ir petražolėmis ir patiekite su balta duona.
    6. Sudėkite gatavus agurkus į lėkštę, atsargiai nuimkite siūlus, pabarstykite krapais ir petražolėmis ir patiekite su balta duona.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai