Įdaryti agurkai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Kuo turtinga graikų virtuvė? Beveik kiekviena daržovė, kurią galima kuo nors įdaryti, yra graikų patiekalas. Siūlau susipažinti su nuostabia Graikijos šalimi, jos papročiais ir patiekalais! Agurkams reikia paruošti įdarą iš maltos mėsos, kiaušinių, svogūnų, ryžių, žalumynų, prieskonių. Naudokite tvirtus agurkus, perpjaukite juos išilgai pusiau, išpjaukite sėklas. Tada reikia įdaryti agurkus ir kepti orkaitėje su padažu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai4 vnt
-
Malta mėsa150 gramų
-
Kiaušiniai1~2 vnt
-
Balti apvalūs ryžiai1~2 šaukštai
-
Svogūnas1 vnt
-
Pomidorų pasta1~2 šaukštai
-
Grietinė1 šaukštas
-
Žalumynaipagal skonį
-
Citrinapagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite 4 šviežius vidutinio dydžio agurkus ir perpjaukite juos išilgai per pusę.
-
2. Toliau paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą arba smulkintą mėsą (kitas variantas – mėsą pakeisti bet kokiais grybais) su smulkintais svogūnais, iš anksto virtais ryžiais arba suminkštinta balta duona, sudėkite žalius (arba kietai virtus ir smulkintus) kiaušinius, petražoles, krapus, druską, pipirus. Viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Ir, iš kiekvienos agurko pusės išėmę šerdį, įdarome juos malta mėsa.
-
4. Gerai įdarytas agurkų puseles uždenkite tuščiomis puselėmis ir suriškite siūlais.
-
Reklama
-
5. Sudėkite į karščiui atsparų, aliejumi pateptą indą. Sumaišykite kelis šaukštus grietinės arba kefyro su pomidorų pasta (jei norite, į padažą galite įberti šiek tiek miltų). Gautu padažu užpilkite paruoštus agurkus, apšlakstykite juos citrinos sultimis ir troškinkite po dangčiu 20 minučių.
-
6. Sudėkite gatavus agurkus į lėkštę, atsargiai nuimkite siūlus, pabarstykite krapais ir petražolėmis ir patiekite su balta duona.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama