Įdarytas karpis orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Ruošiame labai skaniai įdarytą karpį. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui. Atkreipkite dėmesį į receptą! Visiškai atvėsęs įdarytas karpis puikiai supjaustomas tvarkingais griežinėliais ir gali būti patiekiamas su laimo skiltelėmis.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnai2 vnt
-
Pienas100 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Balta duona3 riekelės
-
Karpis1 kilogramas
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Nupjauname žuviai pelekus, uodegą, galvą, išvalome ir kruopščiai nuplauname.
-
Reklama
-
3. Aštriu peiliu perpjaukite karpį išilgai pilvo, kaip matyti nuotraukoje.
-
4. Labai atsargiai, nepažeisdami odos, nupjaukite mėsą, išimdami kaulus.
-
Reklama
-
5. Baltos duonos riekeles su nupjauta plutele suberkite į dubenį ir užpilkite pienu.
-
6. Į smulkintuvo dubenį sudėkite karpio filė ir išspaustas baltos duonos riekeles.
-
Reklama
-
7. Paleidžiame įrenginį ir dėl to gauname vienalytę maltą mėsą.
-
8. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
9. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite visus susmulkintus svogūnus. Svogūną pakepinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
-
10. Faršą iš smulkintuvo dubenėlio sudėkite į dubenį, suberkite pakepintus svogūnus, druską ir įmuškite kiaušinius.
-
Reklama
-
11. Viską maišykite šaukštu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
-
12. Tada šią žuvies masę dedame ant paruoštos karpio odos, pakeldami odos kraštus. Atsargiai juos sujungiau naudodama įprastą siūlą ir adatą, padarydama 4 siūles (tada siūlas labai lengvai nuimamas).
-
13. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite įdarytą karpį siūle žemyn. Formą uždengiame maistine folija. Kepkite iki 170 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, tada nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Tačiau vėlgi, vadovaukitės savo orkaite ir žuvies išvaizda, kontroliuodami kepimo laiką.
-
Reklama
-
14. Įdarytą karpį visiškai atvėsinkite ir tik tada pradėkite pjaustyti griežinėliais.
-
15. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama