Įdarytas karpis orkaitėje

Įdarytas karpis orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Ruošiame labai skaniai įdarytą karpį. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui. Atkreipkite dėmesį į receptą! Visiškai atvėsęs įdarytas karpis puikiai supjaustomas tvarkingais griežinėliais ir gali būti patiekiamas su laimo skiltelėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnai
    2 vnt
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Balta duona
    3 riekelės
  • Karpis
    1 kilogramas
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Nupjauname žuviai pelekus, uodegą, galvą, išvalome ir kruopščiai nuplauname.
    2. Nupjauname žuviai pelekus, uodegą, galvą, išvalome ir kruopščiai nuplauname.
  • Reklama
  • Aštriu peiliu perpjaukite karpį išilgai pilvo, kaip matyti nuotraukoje.
    3. Aštriu peiliu perpjaukite karpį išilgai pilvo, kaip matyti nuotraukoje.
  • Labai atsargiai, nepažeisdami odos, nupjaukite mėsą, išimdami kaulus.
    4. Labai atsargiai, nepažeisdami odos, nupjaukite mėsą, išimdami kaulus.
  • Reklama
  • Baltos duonos riekeles su nupjauta plutele suberkite į dubenį ir užpilkite pienu.
    5. Baltos duonos riekeles su nupjauta plutele suberkite į dubenį ir užpilkite pienu.
  • Į smulkintuvo dubenį sudėkite karpio filė ir išspaustas baltos duonos riekeles.
    6. Į smulkintuvo dubenį sudėkite karpio filė ir išspaustas baltos duonos riekeles.
  • Reklama
  • Paleidžiame įrenginį ir dėl to gauname vienalytę maltą mėsą.
    7. Paleidžiame įrenginį ir dėl to gauname vienalytę maltą mėsą.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
    8. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite visus susmulkintus svogūnus. Svogūną pakepinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
    9. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite visus susmulkintus svogūnus. Svogūną pakepinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
  • Faršą iš smulkintuvo dubenėlio sudėkite į dubenį, suberkite pakepintus svogūnus, druską ir įmuškite kiaušinius.
    10. Faršą iš smulkintuvo dubenėlio sudėkite į dubenį, suberkite pakepintus svogūnus, druską ir įmuškite kiaušinius.
  • Reklama
  • Viską maišykite šaukštu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
    11. Viską maišykite šaukštu, kol ingredientai visiškai susimaišys.
  • Tada šią žuvies masę dedame ant paruoštos karpio odos, pakeldami odos kraštus. Atsargiai juos sujungiau naudodama įprastą siūlą ir adatą,...
    12. Tada šią žuvies masę dedame ant paruoštos karpio odos, pakeldami odos kraštus. Atsargiai juos sujungiau naudodama įprastą siūlą ir adatą, padarydama 4 siūles (tada siūlas labai lengvai nuimamas).
  • Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite įdarytą karpį siūle žemyn. Formą uždengiame maistine folija. Kepkite iki 170 laipsnių ...
    13. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite įdarytą karpį siūle žemyn. Formą uždengiame maistine folija. Kepkite iki 170 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, tada nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Tačiau vėlgi, vadovaukitės savo orkaite ir žuvies išvaizda, kontroliuodami kepimo laiką.
  • Reklama
  • Įdarytą karpį visiškai atvėsinkite ir tik tada pradėkite pjaustyti griežinėliais.
    14. Įdarytą karpį visiškai atvėsinkite ir tik tada pradėkite pjaustyti griežinėliais.
  • Gero apetito!
    15. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai