Įdaryta vištienos oda
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Iškepus vištieną man liko visa vištienos oda iš vienos skerdenos. Buvo gaila ją išmesti, todėl nusprendžiau papasakoti, kaip pasigaminti įdarytas vištienos odas. Yra daug panašių receptų. Iš odos daugiausia gaminama naminė dešra arba naminis vyniotinis. Galite įdaryti odą malta mėsa: vištiena, kiauliena, jautiena. Taip pat galite naudoti daržoves ir grūdus. Galite išlaikyti vištienos formą, galite gauti „netikrą vištieną“, arba galite padaryti ją vyniotinio ar pyrago pavidalu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos oda1 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Morka2 vnt
-
Sviestas120 gramų
-
Miltai5 šaukštai
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Lauro lapai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos odą (šiek tiek įplyšusią) susiūkite įprastais natūraliais siūlais, kad niekur neliktų tarpų, palikite tik nedidelę skylutę užpildymui.
-
2. Nulupkite 1 svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Susmulkintą sviestą, miltus, druską ir maltus pipirus sumaišykite su svogūnu.
-
4. Visus ingredientus sutrinkite šakute, kol gausis vienalytė masė.
-
Reklama
-
5. Sudėkite įdarą į vištienos odą.
-
6. Tuo pačiu siūlu užsiūkite likusią kišenę.
-
Reklama
-
7. Ranka švelniai tolygiai paskirstykite įdarą po visą odą.
-
8. Įdarytą odą dėkite į puodą, įpilkite vandens, pasūdykite ir įdėkite lauro lapų. Padėkite puodą ant ugnies ir virkite 40 minučių.
-
Reklama
-
9. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka.
-
10. Įdarytą odelę perkelkite į keptuvę, suberkite svogūnus ir morkas, švelniai išmaišykite ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies uždengę dangtį.
-
Reklama
-
11. Perkelkite įdarytą odą iš keptuvės ant pjaustymo lentos.
-
12. Supjaustykite ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama