Įdaryta vištienos oda

Įdaryta vištienos oda

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Iškepus vištieną man liko visa vištienos oda iš vienos skerdenos. Buvo gaila ją išmesti, todėl nusprendžiau papasakoti, kaip pasigaminti įdarytas vištienos odas. Yra daug panašių receptų. Iš odos daugiausia gaminama naminė dešra arba naminis vyniotinis. Galite įdaryti odą malta mėsa: vištiena, kiauliena, jautiena. Taip pat galite naudoti daržoves ir grūdus. Galite išlaikyti vištienos formą, galite gauti „netikrą vištieną“, arba galite padaryti ją vyniotinio ar pyrago pavidalu.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos oda
    1 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morka
    2 vnt
  • Sviestas
    120 gramų
  • Miltai
    5 šaukštai
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos odą (šiek tiek įplyšusią) susiūkite įprastais natūraliais siūlais, kad niekur neliktų tarpų, palikite tik nedidelę skylutę užpi...
    1. Vištienos odą (šiek tiek įplyšusią) susiūkite įprastais natūraliais siūlais, kad niekur neliktų tarpų, palikite tik nedidelę skylutę užpildymui.
  • Nulupkite 1 svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
    2. Nulupkite 1 svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Susmulkintą sviestą, miltus, druską ir maltus pipirus sumaišykite su svogūnu.
    3. Susmulkintą sviestą, miltus, druską ir maltus pipirus sumaišykite su svogūnu.
  • Visus ingredientus sutrinkite šakute, kol gausis vienalytė masė.
    4. Visus ingredientus sutrinkite šakute, kol gausis vienalytė masė.
  • Reklama
  • Sudėkite įdarą į vištienos odą.
    5. Sudėkite įdarą į vištienos odą.
  • Tuo pačiu siūlu užsiūkite likusią kišenę.
    6. Tuo pačiu siūlu užsiūkite likusią kišenę.
  • Reklama
  • Ranka švelniai tolygiai paskirstykite įdarą po visą odą.
    7. Ranka švelniai tolygiai paskirstykite įdarą po visą odą.
  • Įdarytą odą dėkite į puodą, įpilkite vandens, pasūdykite ir įdėkite lauro lapų. Padėkite puodą ant ugnies ir virkite 40 minučių.
    8. Įdarytą odą dėkite į puodą, įpilkite vandens, pasūdykite ir įdėkite lauro lapų. Padėkite puodą ant ugnies ir virkite 40 minučių.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka.
    9. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, morkas sutarkuokite vidutine tarka.
  • Įdarytą odelę perkelkite į keptuvę, suberkite svogūnus ir morkas, švelniai išmaišykite ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies užden...
    10. Įdarytą odelę perkelkite į keptuvę, suberkite svogūnus ir morkas, švelniai išmaišykite ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies uždengę dangtį.
  • Reklama
  • Perkelkite įdarytą odą iš keptuvės ant pjaustymo lentos.
    11. Perkelkite įdarytą odą iš keptuvės ant pjaustymo lentos.
  • Supjaustykite ir patiekite.
    12. Supjaustykite ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai