Įdaryta vištienos krūtinėlė su grybais

Įdaryta vištienos krūtinėlė su grybais

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
2 val.

Apie receptą

Tai puikus receptas tiems, kurie mėgsta savo namiškius pamaloninti skaniais ir įdomiais patiekalais. Mėsa čia neįtikėtinai minkšta, o grybų įdaras leidžia krūtinėlėms neprarasti sultingumo. Vištienos filė – mano mėgstamiausia dalis, ją valgau nuolat ir dažniausiai namuose gaminu įdarytas vištienos krūtinėlėmis su grybais. Tiesą sakant, nors ši mėsa ir skani, ją galima labai lengvai išsausinti, todėl labiau mėgstu įdaryti krūtinėlę, tačiau kartais naudoju ir kitus įdarus, bet grybai – mano mėgstamiausias. O šiame paprastame grybais įdarytos vištienos krūtinėlės recepte paruošiu marinatą su actu, kad patiekalas įgautų ypatingą ryškų skonį ir nepakartojamą aromatą.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
    1 vnt
  • Grybai
    200 gramų
  • Svogūnai
    0,5 vnt
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Actas
    4~5 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus
    3~4 šaukštai
  • Sviestas
    1,5 arbatiniai šaukštai (kepimui)
  • Malta paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kmynų milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintos žolelės
    1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Padėkite keptuvę ant ugnies ir ištirpinkite joje sviestą. Į aliejų suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, viską pakepinkite i...
    1. Padėkite keptuvę ant ugnies ir ištirpinkite joje sviestą. Į aliejų suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, viską pakepinkite iki auksinės rudos spalvos. Toliau į svogūną ir česnaką suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytus grybus, toliau viską pakepinkite, kol iš grybų išgaruos beveik visas skystis, gatavą įdarą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
  • Vištienos krūtinėlę nuplauname ir pašaliname riebalus, o kad krūtinėlė iš visų pusių būtų maždaug vienodo pločio, nupjauname mėsos pertek...
    2. Vištienos krūtinėlę nuplauname ir pašaliname riebalus, o kad krūtinėlė iš visų pusių būtų maždaug vienodo pločio, nupjauname mėsos perteklių.
  • Reklama
  • Dabar aštriu siauru peiliu krūtinėje padarome gilų pjūvį (kišenę).
    3. Dabar aštriu siauru peiliu krūtinėje padarome gilų pjūvį (kišenę).
  • Iki to laiko įdaras turi būti atvėsęs, todėl atsargiai šaukštu dedame į mėsos vidų.
    4. Iki to laiko įdaras turi būti atvėsęs, todėl atsargiai šaukštu dedame į mėsos vidų.
  • Reklama
  • Marinatui pagal skonį sumaišome actą, alyvuogių aliejų, papriką, džiovintas žoleles, kmynus ir druską. Į šį mišinį sudėkite krūtinėles ir...
    5. Marinatui pagal skonį sumaišome actą, alyvuogių aliejų, papriką, džiovintas žoleles, kmynus ir druską. Į šį mišinį sudėkite krūtinėles ir bent valandą palikite marinuotis šaldytuve.
  • Kai krūtinėlės pasimarinuoja, išdėliokite jas ant kepimo skardos arba į formą ir pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 min...
    6. Kai krūtinėlės pasimarinuoja, išdėliokite jas ant kepimo skardos arba į formą ir pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Kai tik mėsa pasidengia auksine plutele, sudėkite ją į lėkštę ir patiekite su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai