Įdaryta vištiena orkaitėje

Įdaryta vištiena orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val. 30 min.

Apie receptą

Norite nustebinti savo artimuosius išskirtiniu patiekalu? Paruoškite įdarytą vištą su švelniomis kepenėlėmis ir aromatingais grybais, kuri taps tikra jūsų stalo puošmena! Pasižymėkite šį receptą - jis tikrai vertas dėmesio. Šis patiekalas - idealus švelnios vištienos ir sodraus įdaro derinys. Kepenėlės suteikia įdarui malonų skonį, o grybai - aromato ir sultingumo. Vietoje vištienos kepenėlių galima naudoti kiaulienos arba jautienos kepenis, tačiau jas prieš tai būtina 30 minučių pamirkyti piene. Vietoje baravykų tiks pievagrybiai. Iki auksinės plutelės iškepta višta džiugins puikiu skoniu ir taps bet kokių šventinių pietų ar vakarienės žvaigžde. Patiekite ją su šviežių daržovių salotomis arba bulvių koše ir mėgaukitės sočiu, sultingu patiekalu šeimos rate. Nepraleiskite progos pradžiuginti savo artimuosius šiuo kulinariniu atradimu!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Višta
    1 vnt
  • Vištienos kepenėlės
    200 gramų
  • Šaldyti baravykai
    60 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Svogūnas
    70 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Batono minkštimas
    40 gramų
  • Pienas
    60 mililitrų
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Cukrus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Svogūną nulupkite ir nuplaukite. Nuvalykite kepenėlių plėveles, atsargiai pašalinkite tulžies pūslę, nupla...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Svogūną nulupkite ir nuplaukite. Nuvalykite kepenėlių plėveles, atsargiai pašalinkite tulžies pūslę, nuplaukite ir palikite sietelyje, kad nuvarvėtų vanduo. Vištą nuplaukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įkaitinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę,...
    2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įkaitinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę, įberkite šiek tiek cukraus ir kepkite 5-6 minutes, maišydami.
  • Reklama
  • Vištienos kepenėles supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Viską išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 7-8 minu...
    3. Vištienos kepenėles supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Viską išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 7-8 minutes, nuolat maišydami.
  • Batoną sulaužykite gabalėliais, užpilkite pienu ir palikite 5 minutėms.
    4. Batoną sulaužykite gabalėliais, užpilkite pienu ir palikite 5 minutėms.
  • Reklama
  • Iškeptas kepenėles sudėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
    5. Iškeptas kepenėles sudėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Batoną nuspauskite, sudėkite prie kepenėlių ir dar kartą sutrinkite iki vientisos masės.
    6. Batoną nuspauskite, sudėkite prie kepenėlių ir dar kartą sutrinkite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į dubenį su kepenėlių mase įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
    7. Į dubenį su kepenėlių mase įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
  • Grybus (aš naudojau šaldytus baravykus) supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite prie kepenėlių.
    8. Grybus (aš naudojau šaldytus baravykus) supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite prie kepenėlių.
  • Reklama
  • Viską gerai išmaišykite. Masė bus gana skysta, tačiau kepant ji sutirštės dėl pridėto kiaušinio.
    9. Viską gerai išmaišykite. Masė bus gana skysta, tačiau kepant ji sutirštės dėl pridėto kiaušinio.
  • Vištą pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš išorės ir iš vidaus. Į vidų sudėkite įdarą ir užsiūkite kulinariniais siūlais. Neprikimškite...
    10. Vištą pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš išorės ir iš vidaus. Į vidų sudėkite įdarą ir užsiūkite kulinariniais siūlais. Neprikimškite per daug, nes kepant įdaras padidės. Jei kepenėlių masės liko, tiesiog apkepkite ją keptuvėje su aliejumi - gausite puikų paštetą sumuštiniams.
  • Reklama
  • Visą vištą aptepkite augaliniu aliejumi ir įtrinkite prieskoniais. Aš naudojau Provanso žoleles, bet galite rinktis pagal savo skonį. Kad...
    11. Visą vištą aptepkite augaliniu aliejumi ir įtrinkite prieskoniais. Aš naudojau Provanso žoleles, bet galite rinktis pagal savo skonį. Kad sparneliai nekiltų, juos galima prispausti kulinariniais siūlais arba specialiu špagatu.
  • Į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens ir dėkite vištą, uždenkite kepimo folija. Formą statykite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 2-2,5 ...
    12. Į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens ir dėkite vištą, uždenkite kepimo folija. Formą statykite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 2-2,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Per šį laiką 3-4 kartus palaistykite vištą susidariusiomis sultimis. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 10-20 minučių, kol susiformuos norima plutelė.
  • Iškeptą įdarytą vištą išimkite iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“ 5-10 minučių. Po to nuimkite siūlus, supjaustykite vi...
    13. Iškeptą įdarytą vištą išimkite iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“ 5-10 minučių. Po to nuimkite siūlus, supjaustykite vištą dalimis arba perkelkite visą ant serviravimo lėkštės ir patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai