Įdaryta vištiena orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Norite nustebinti savo artimuosius išskirtiniu patiekalu? Paruoškite įdarytą vištą su švelniomis kepenėlėmis ir aromatingais grybais, kuri taps tikra jūsų stalo puošmena! Pasižymėkite šį receptą - jis tikrai vertas dėmesio. Šis patiekalas - idealus švelnios vištienos ir sodraus įdaro derinys. Kepenėlės suteikia įdarui malonų skonį, o grybai - aromato ir sultingumo. Vietoje vištienos kepenėlių galima naudoti kiaulienos arba jautienos kepenis, tačiau jas prieš tai būtina 30 minučių pamirkyti piene. Vietoje baravykų tiks pievagrybiai. Iki auksinės plutelės iškepta višta džiugins puikiu skoniu ir taps bet kokių šventinių pietų ar vakarienės žvaigžde. Patiekite ją su šviežių daržovių salotomis arba bulvių koše ir mėgaukitės sočiu, sultingu patiekalu šeimos rate. Nepraleiskite progos pradžiuginti savo artimuosius šiuo kulinariniu atradimu!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Višta1 vnt
-
Vištienos kepenėlės200 gramų
-
Šaldyti baravykai60 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnas70 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Batono minkštimas40 gramų
-
Pienas60 mililitrų
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Cukruspagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Svogūną nulupkite ir nuplaukite. Nuvalykite kepenėlių plėveles, atsargiai pašalinkite tulžies pūslę, nuplaukite ir palikite sietelyje, kad nuvarvėtų vanduo. Vištą nuplaukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. -
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įkaitinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę, įberkite šiek tiek cukraus ir kepkite 5-6 minutes, maišydami. -
Reklama
-
3. Vištienos kepenėles supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Viską išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 7-8 minutes, nuolat maišydami. -
4. Batoną sulaužykite gabalėliais, užpilkite pienu ir palikite 5 minutėms. -
Reklama
-
5. Iškeptas kepenėles sudėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės. -
6. Batoną nuspauskite, sudėkite prie kepenėlių ir dar kartą sutrinkite iki vientisos masės. -
Reklama
-
7. Į dubenį su kepenėlių mase įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. -
8. Grybus (aš naudojau šaldytus baravykus) supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite prie kepenėlių. -
Reklama
-
9. Viską gerai išmaišykite. Masė bus gana skysta, tačiau kepant ji sutirštės dėl pridėto kiaušinio. -
10. Vištą pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš išorės ir iš vidaus. Į vidų sudėkite įdarą ir užsiūkite kulinariniais siūlais. Neprikimškite per daug, nes kepant įdaras padidės. Jei kepenėlių masės liko, tiesiog apkepkite ją keptuvėje su aliejumi - gausite puikų paštetą sumuštiniams. -
Reklama
-
11. Visą vištą aptepkite augaliniu aliejumi ir įtrinkite prieskoniais. Aš naudojau Provanso žoleles, bet galite rinktis pagal savo skonį. Kad sparneliai nekiltų, juos galima prispausti kulinariniais siūlais arba specialiu špagatu. -
12. Į kepimo formą įpilkite šiek tiek vandens ir dėkite vištą, uždenkite kepimo folija. Formą statykite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 2-2,5 valandos 180 laipsnių temperatūroje. Per šį laiką 3-4 kartus palaistykite vištą susidariusiomis sultimis. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 10-20 minučių, kol susiformuos norima plutelė. -
13. Iškeptą įdarytą vištą išimkite iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“ 5-10 minučių. Po to nuimkite siūlus, supjaustykite vištą dalimis arba perkelkite visą ant serviravimo lėkštės ir patiekite. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















