Grynuoliai orkaitėje be aliejaus

Grynuoliai orkaitėje be aliejaus

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Daugeliui žmonių vištienos grynuoliai asocijuojasi su greitu maistu. Jei perkate juos vietose, kur jie parduoda greitą maistą, tai tiesa. Siūlau paruošti dietinį grynuolių variantą, nepakenkiant sveikatai. Skanūs, kvapnūs ir sveiki grynuoliai, kuriuos kepame orkaitėje. Šiuos grynuolius galite paruošti savo vaikams ar sau, nepakenkiant sveikatai! Galite pridėti mėgstamų prieskonių. Vietoj sėlenų galite naudoti smulkius trupinius arba į džiūvėsėlius sutrintus avižinius dribsnius. Patiekdami paruoškite sveiką jogurto, česnako ir žolelių padažą. Taip pat galite pasigaminti skanaus pomidorų padažo ar naminio kečupo.

Receptai pagal ingredientus: #
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Kiaušinio baltymai
    2 vnt
  • Avižų sėlenos
    4 šaukštai
  • Ciberžolė – 1/2 arbatinio šaukštelio (1/4 arbatinio šaukštelio – keptuvėje ir 1/4 šaukštelio – maltoje vištienoje)
  • Rūkyta paprika
    1 arbatinis šaukštelis (1/2 šaukštelio
  • Džiovintas raudonėlis
    1/2 arbatinio šaukštelio (maltas)
  • Džiovintas česnakas
    1/2 arbatinio šaukštelio (maltas)
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis (1/2 šaukštelio
  • Juodieji malti pipirai
    2 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Vištienos filė supjaustykite gabalėliais, sudėkite į smulkintuvo dubenį, suberkite prieskonius.
    2. Vištienos filė supjaustykite gabalėliais, sudėkite į smulkintuvo dubenį, suberkite prieskonius.
  • Reklama
  • Vištieną sumalkite.
    3. Vištieną sumalkite.
  • Kepimui naudojau smulkiai sumaltas avižų sėlenas. Į sėlenas suberkite prieskonius ir išmaišykite.
    4. Kepimui naudojau smulkiai sumaltas avižų sėlenas. Į sėlenas suberkite prieskonius ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Kiaušinių baltymus išplakite šakute iki putų.
    5. Kiaušinių baltymus išplakite šakute iki putų.
  • Iš faršo suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Lengvai juos išlyginkite.
    6. Iš faršo suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Lengvai juos išlyginkite.
  • Reklama
  • Kiekvieną kotletą po vieną pamerkite į kiaušinių baltymus.
    7. Kiekvieną kotletą po vieną pamerkite į kiaušinių baltymus.
  • Tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
    8. Tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėstykite visus grynuolius. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
    9. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išdėstykite visus grynuolius. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  • Patiekite grynuolius su mėgstamu padažu. Skanaus!
    10. Patiekite grynuolius su mėgstamu padažu. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai