Grybai įdaryti grikiais

Grybai įdaryti grikiais

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruoškime skanų, nebrangų patiekalą iš grybų ir grikių košės. Grikiai ir grybai puikiai dera, o jei kepsite su sūriu, išeis dvigubai skanu! Įdomus pažįstamų produktų pristatymas. Tokį užkandį galima papildyti malta mėsa, žolelėmis ar džiovintomis slyvomis. Jis gali būti patiekiamas pietums ar vakarienei kaip savarankiškas patiekalas arba papildytas šviežių daržovių salotomis. Labai paprasta ir skanu! Įdarytiems grybams sultingumo suteikia grietinė, todėl patariu jos dėti. Sūris idealiai tinka tam, kuris gerai tirpsta. Į įdarą pagal skonį galima dėti ir kitų daržovių bei prieskonių.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pievagrybiai
    5~6 vnt (dideli)
  • Grikiai
    1/2 puodelio
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Grietinė
    1 šaukštas
  • Sūris 'Mozzarella'
    70 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Grybus rinkitės didelius, bet jei jų nerandate, imkite tai, ką turite, bet padidinkite jų skai...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Grybus rinkitės didelius, bet jei jų nerandate, imkite tai, ką turite, bet padidinkite jų skaičių.
  • Grikius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Grikių košę perkelk...
    2. Grikius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Grikių košę perkelkite į tinkamą dubenį.
  • Reklama
  • Grybus nulupkite, nuimkite kojeles.
    3. Grybus nulupkite, nuimkite kojeles.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Daržoves sudėkite į keptuvę su karštu aliejumi ir pakepinkite porą minučių.
    4. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Daržoves sudėkite į keptuvę su karštu aliejumi ir pakepinkite porą minučių.
  • Reklama
  • Kol daržovės kepa, smulkiai supjaustykite grybų stiebus.
    5. Kol daržovės kepa, smulkiai supjaustykite grybų stiebus.
  • Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus į keptuvę ir kepkite dar 3-4 minutes, kol suminkštės.
    6. Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus į keptuvę ir kepkite dar 3-4 minutes, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Iškeptas daržoves perkelkite į grikių košę, pagal skonį pasūdykite ir įdėkite pipirų. Išmaišykite.
    7. Iškeptas daržoves perkelkite į grikių košę, pagal skonį pasūdykite ir įdėkite pipirų. Išmaišykite.
  • Išvalytas grybų kepurėles perkelkite į tinkamą kepimo indą.
    8. Išvalytas grybų kepurėles perkelkite į tinkamą kepimo indą.
  • Reklama
  • Užpildykite grikių ir daržovių įdaru.
    9. Užpildykite grikių ir daržovių įdaru.
  • Viršų aptepkite grietine ir pabarstykite sūriu. Dedame kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
    10. Viršų aptepkite grietine ir pabarstykite sūriu. Dedame kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
  • Reklama
  • Užkandį patiekite karštą. Skanaus!
    11. Užkandį patiekite karštą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai