Grybai įdaryti grikiais
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškime skanų, nebrangų patiekalą iš grybų ir grikių košės. Grikiai ir grybai puikiai dera, o jei kepsite su sūriu, išeis dvigubai skanu! Įdomus pažįstamų produktų pristatymas. Tokį užkandį galima papildyti malta mėsa, žolelėmis ar džiovintomis slyvomis. Jis gali būti patiekiamas pietums ar vakarienei kaip savarankiškas patiekalas arba papildytas šviežių daržovių salotomis. Labai paprasta ir skanu! Įdarytiems grybams sultingumo suteikia grietinė, todėl patariu jos dėti. Sūris idealiai tinka tam, kuris gerai tirpsta. Į įdarą pagal skonį galima dėti ir kitų daržovių bei prieskonių.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pievagrybiai5~6 vnt (dideli)
-
Grikiai1/2 puodelio
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Grietinė1 šaukštas
-
Sūris 'Mozzarella'70 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Grybus rinkitės didelius, bet jei jų nerandate, imkite tai, ką turite, bet padidinkite jų skaičių.
-
2. Grikius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Grikių košę perkelkite į tinkamą dubenį.
-
Reklama
-
3. Grybus nulupkite, nuimkite kojeles.
-
4. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite. Daržoves sudėkite į keptuvę su karštu aliejumi ir pakepinkite porą minučių.
-
Reklama
-
5. Kol daržovės kepa, smulkiai supjaustykite grybų stiebus.
-
6. Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus į keptuvę ir kepkite dar 3-4 minutes, kol suminkštės.
-
Reklama
-
7. Iškeptas daržoves perkelkite į grikių košę, pagal skonį pasūdykite ir įdėkite pipirų. Išmaišykite.
-
8. Išvalytas grybų kepurėles perkelkite į tinkamą kepimo indą.
-
Reklama
-
9. Užpildykite grikių ir daržovių įdaru.
-
10. Viršų aptepkite grietine ir pabarstykite sūriu. Dedame kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
-
Reklama
-
11. Užkandį patiekite karštą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama