Grybai grietinėlės padaže
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Daugelis grybautojų sviestinių grybų neima, laikydami juos antrarūšiais grybais, ir su jais daug šurmulio. Tačiau daugelis net nesusimąsto, kad jei jie tinkamai iškepti, skanesnių grybų nėra. Mažus sviestinius grybus galima perpjauti per pusę arba palikti sveikus. Grietinėlę geriausia vartoti 20% ar daugiau, tada skonis bus sodriai kreminis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grybai300 gramų
-
Aliejus1 šaukštas
-
Svogūnai1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Grietinėlė 25%80 mililitrų
-
Miltai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite grybus, nupjaukite užterštas vietas, nuimkite nuo kepurės viršutinę plėvelę. Grybus nuplaukite ir leiskite vandeniui nutekėti.
-
2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Viską maišydami pakepinkite 15 minučių. Vanduo turi išgaruoti, o grybai apkepti.
-
Reklama
-
3. Pabarstykite miltais, druska, pipirais ir maišydami kepkite 2-3 minutes.
-
4. Toliau maišydami supilkite grietinėlę. Grybus troškinkite dar 5-7 minutes ant silpnos ugnies, padažas turi sutirštėti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir patiekite.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama