Gruziniškos salotos su kepenėlėmis

Gruziniškos salotos su kepenėlėmis

5 (1 įvertinimai)

3-4

Porcijos

20 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Gruziniškos salotos su švelniomis vištienos kepenėlėmis, sultingais pomidorais, šviežia kalendra ir maltais graikiniais riešutais. Kai išbandysite, norėsite gaminti dar kartą! Greitai ir skaniai, pagal gruziniškas tradicijas! Gruziniško stiliaus salotose yra švelnios kepenėlės, sultingi pomidorai, prinokusių granatų saldumas su lengvu pikantiškumu. Ir, žinoma, riešutai, kaip tradicinis daugelio gruziniškų patiekalų priedas. Šis derinys suteikia ryškų, ypatingą skonį!

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės
    500 gramų
  • Kvietiniai miltai
    2 šaukštai
  • Pomidorai
    2~3 vnt
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Raudonasis svogūnas
    1~2 vnt
  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Šviežios petražolės
    3~4 vnt (šakelės)
  • Šviežia kalendra
    2 vnt (šakelės)
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (kepenų kepimui)
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai (salotų padažui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Granatų sėklos
    pagal skonį (papuošimui)
Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus ingredientus. Jei mėgstate kalendrą, tada rekomenduoju dėti daugiau, aš sumaišiau su petražolėmis (nes nesu šios žolės m...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Jei mėgstate kalendrą, tada rekomenduoju dėti daugiau, aš sumaišiau su petražolėmis (nes nesu šios žolės mėgėja).
  • Nuplaukite ir nusausinkite vištienos kepenis, nuvalykite plėveles.
    2. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos kepenis, nuvalykite plėveles.
  • Suberkite miltus ir šiek tiek druskos, išmaišykite.
    3. Suberkite miltus ir šiek tiek druskos, išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite kepenėles su miltais ir kepkite, kol suminkštės.
    4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite kepenėles su miltais ir kepkite, kol suminkštės.
  • Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žoleles, riešutus ir česnaką. Raudonąjį svogūną supjaustykite plono...
    5. Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žoleles, riešutus ir česnaką. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonomis plunksnomis. Sudėkite visus paruoštus ingredientus į salotų dubenį.
  • Sudėkite virtas kepenėles, pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Ant viršaus patepame alyvuogių aliejumi. Švelniai išm...
    6. Sudėkite virtas kepenėles, pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Ant viršaus patepame alyvuogių aliejumi. Švelniai išmaišykite.
  • Perkelkite salotas į lėkštę ir papuoškite granatų sėklomis bei svogūnų žiedais. Patiekite iš karto. Skanaus!
    7. Perkelkite salotas į lėkštę ir papuoškite granatų sėklomis bei svogūnų žiedais. Patiekite iš karto. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai