Greipfrutų pyragas
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Greipfrutų pyragas vertas suburti visą šeimą prie sekmadienio arbatos stalo. Gana paprastas greipfrutų pyrago receptas leidžia be didelių sunkumų paruošti skanų pyragą. Jūsų dėmesiui – gana paprastas greipfrutų pyrago receptas. Panašiai galite pagaminti pyragą su bet kokių kitų citrusinių vaisių skoniu - apelsinu, mandarinu, citrina ir pan., bet man labiausiai patinka greipfrutinis variantas. Pyragas išeina, mano akimis žiūrint, tobulas - biskvito tekstūra tokia drėgna ir minkšta, kad nereikia jokio kremo, o galima įsivaizduoti, koks aromatas tvyro virtuvėje kepant.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus1 stiklinė
-
Greipfrutas1 vnt
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Sviestas1/3 puodelio (lydytas)
-
Miltai1,5 stiklinės
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė1/2 puodelio
-
Pienas4 šaukštai (2
-
Cukraus pudra1 stiklinė
-
Grietinė1 šaukštas (glaistui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir 2 šaukštus greipfruto žievelės. Gerai patrinkite pirštais.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, 3 šaukštus šviežiai spaustų greipfrutų sulčių ir lydyto sviesto. Gerai išplakti šluotele.
-
Reklama
-
3. Atskirame mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Sumaišykite su šluotele.
-
4. Nedideliame inde sumaišykite grietinę ir 2 šaukštus pieno.
-
Reklama
-
5. Į dubenį su kiaušinių mišiniu pakaitomis suberiame trečdalį sausų miltų mišinio, trečdalį grietinės, trečdalį miltų, trečdalį grietinės, likusį trečdalį miltų, likusį trečdalį miltų, grietinės. Įdėjus kiekvieną trečdalį nepamirškite masės gerai išplakti šluotele. Atsargiai supilkite gautą masę į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
-
6. Pyragą kepame 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
7. Gatavą pyragą išimame iš orkaitės, 10-15 minučių atvėsiname tiesiai į kepimo indą, tada išimame iš formos.
-
8. Tuo tarpu paruoškite glajų, sumaišydami cukraus pudrą, 2 šaukštus pieno ir 1 šaukštą grietinės. Lengvai išplakti.
-
Reklama
-
9. Dar šiltą pyragą apliekite glajumi.
-
10. Kai glajus sustings, greipfrutų pyragą galima pjaustyti ir patiekti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama