Graikiškos agurkų salotos

Graikiškos agurkų salotos

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Šis graikiškų agurkų salotų receptas yra nemokama garsiosios tzatziki variacija. Lengvos, gaivinančios, traškios salotos puikiai tinka mėsos ir žuvies patiekalams! Receptas, kuriuo šiandien noriu su jumis pasidalinti, yra veikiau graikiškos virtuvės temos variacija – šio patiekalo pagrindas yra jogurtas ir agurkai, tačiau taip pat naudojama feta. Šis tradicinis graikiškas sūris gerai dera su daržovėmis ir suteikia salotoms ypatingą pikantišką skonį ir aromatą. Šios salotos puikiai tinka vienos, su šviežiais paplotėliais, ir kaip „palyda“ prie sočių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Kaip pasigaminti graikiškas agurkų salotas? Tai labai paprasta – vadovaukitės receptu!

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    300 gramų
  • Česnakas
    pagal skonį
  • Citrina
    0,5 vnt
  • Natūralus jogurtas
    1 puodelis
  • Švieži krapai
    pagal skonį
  • Feta
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite agurkus.
    1. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite agurkus.
  • Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
    2. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
  • Reklama
  • Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus.
    3. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus.
  • Salotų dubenyje sumaišykite agurkus, česnaką ir krapus. Įberkite druskos, pipirų ir įdėkite jogurto.
    4. Salotų dubenyje sumaišykite agurkus, česnaką ir krapus. Įberkite druskos, pipirų ir įdėkite jogurto.
  • Reklama
  • Išspauskite sultis iš pusės citrinos ir supilkite jas į salotų dubenį.
    5. Išspauskite sultis iš pusės citrinos ir supilkite jas į salotų dubenį.
  • Ant viršaus sutrupinkite fetą.
    6. Ant viršaus sutrupinkite fetą.
  • Reklama
  • Išmaišykite. Atvėsinkite 10–15 minučių, tada patiekite!
    7. Išmaišykite. Atvėsinkite 10–15 minučių, tada patiekite!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai