Graikiškos agurkų salotos
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Šis graikiškų agurkų salotų receptas yra nemokama garsiosios tzatziki variacija. Lengvos, gaivinančios, traškios salotos puikiai tinka mėsos ir žuvies patiekalams! Receptas, kuriuo šiandien noriu su jumis pasidalinti, yra veikiau graikiškos virtuvės temos variacija – šio patiekalo pagrindas yra jogurtas ir agurkai, tačiau taip pat naudojama feta. Šis tradicinis graikiškas sūris gerai dera su daržovėmis ir suteikia salotoms ypatingą pikantišką skonį ir aromatą. Šios salotos puikiai tinka vienos, su šviežiais paplotėliais, ir kaip „palyda“ prie sočių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Kaip pasigaminti graikiškas agurkų salotas? Tai labai paprasta – vadovaukitės receptu!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai300 gramų
-
Česnakaspagal skonį
-
Citrina0,5 vnt
-
Natūralus jogurtas1 puodelis
-
Švieži krapaipagal skonį
-
Feta100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite agurkus.
-
2. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus.
-
4. Salotų dubenyje sumaišykite agurkus, česnaką ir krapus. Įberkite druskos, pipirų ir įdėkite jogurto.
-
Reklama
-
5. Išspauskite sultis iš pusės citrinos ir supilkite jas į salotų dubenį.
-
6. Ant viršaus sutrupinkite fetą.
-
Reklama
-
7. Išmaišykite. Atvėsinkite 10–15 minučių, tada patiekite!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama